Rețetă Ruladă cu cașcaval – dieta Montignac

Rețetă nouă de dietă – Ruladă cu cașcaval

Îmi plac mult ruladele. Atât cele dulci, cât și cele sărate. Sunt aspectuoase, umpluturile pot varia. Trebuie doar să ai puțină răbdare cu ele. Aluatul fiind subțire, se rupe ușor. Cu răbdare însă putem obține rulada perfectă.

Dietă = încerc mereu rețete noi

Pentru a nu mă plictisi de dietă, încerc mereu rețete noi. Aperitivele sunt tentante. Trebuie să avem alternative sănătoase pentru toate.

Ingrediente necesare pentru ruladă cu cașcaval:

Mod de preparare ruladă cu cașcaval:

Etapa 1

Amestecăm untul moale cu premixul de patiserie și puțină sare. Adăugăm laptele fierbinte. Punem puțin pe foc să se desfacă cocoloașele. Lăsăm să se răcească.

Etapa 2

Spălăm bine ouăle și le separăm. Adăugăm gălbenușurile pe rând la aluat. Albușurile le batem spumă cu puțină sare. Adăugăm câte o lingură de albuș la compoziție și amestecăm ușor.

ruladă cu cașcaval colaj

Etapa 3

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă mare de cuptor. Punem compoziția în tavă. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180°C, opțiunea căldură de sus și jos. Când aluatul este copt, scoatem tava și lăsăm să se răcească.

ruladă cu cașcaval colaj

Etapa 4

Răsturnăm cu grijă foaia de aluat pe folie alimentară. O ungem cu cremă de brânză. Punem deasupra cașcavalul ras. Eu am pus și brânză afumată, a avut o aromă aparte. Am rulat cu grijă și am dat la frigider.

ruladă cu cașcaval colaj

Cum se servește?

De preferat, să se servească caldă. Încălzită în cuptor. Astfel cașcavalul se topește și pătrunde în ruladă. Se poate servi cu iaurt slab, brânză de vaci, salată de crudități, murături.

felii rulada cu cascaval

Aluatul este pufos, umplutura acrișoară. Este o ruladă de care vă veți îndrăgosti. O veți pregăti de sărbători, iar musafirii vor avea ocazia să încerce un aperitiv sănătos!

Ați încercat o astfel de ruladă? Vă tentează să o încercați?

14 comentarii la „Rețetă Ruladă cu cașcaval – dieta Montignac”

  1. O mananci cu ochii. Cascaval, unt, crema de branza, sunt mare fac branzeturi. Nu as tine dieta Montignac, prea controversata si nici nu cred ca as putea. Daca o faci asa ptr placerea retetei intr-o alimentatie obisnuita de om normal e ok. 😀

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.