Prăjitură cu iaurt și fructe – cel mai nou desert încercat
Eu ador primăvara. De ce? Pentru că ne putem bucura de legume și fructe proaspete. Aștept cu nerăbdare căpșunii. Îi folosesc ca și gustare. Dar îi folosesc și la smoothie și deserturi. Zilele trecute am încercat o rețetă nouă de prăjitură. Aveam câteva afine congelate și niște căpșuni. Curioși ce a ieșit?
Ingrediente necesare prăjitură cu iaurt și fructe:
- 5 ouă de casă,
- 250 ml iaurt 1,8% grăsime,
- 100 grame pulbere Green Sugar,
- 150 grame premix de patiserie,
- praf de copt,
- esență de vanilie,
- 200 grame căpșuni,
- 100 grame afine congelate.
Mod de preparare:
Etapa 1
Spălăm bine căpșunile. Le curățăm de codițe. Le tăiem în cuburi nu prea mici.
Etapa 2
Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm bine albușurile cu puțină sare. Adăugăm îndulcitorul și mixăm. Separat mixăm gălbenușurile cu iaurtul. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt. Adăugăm compoziția de gălbenușuri la albușuri. La final, adăugăm treptat premixul de patiserie.
Etapa 3
Într-o tavă de prăjituri, punem hârtie de copt. Turnăm aluatul și îl uniformizăm. Adăugăm fructele. Dăm tava la cuptor pentru o oră, la 130°C, pe rândul de jos.
Etapa 4
Când prăjitura este gata, o scoatem din tavă. Îndepărtăm cu grijă hârtia de copt. Lăsăm să se răcească. Servim prăjitura tăiată cuburi cu puțin îndulcitor pudră.
Primăvara – poftă de deserturi cu fructe!
Iarna preferăm deserturile cu multă ciocolată. Primăvara și vara profit de fructele proaspete. O prăjitură este mult mai gustoasă cu fructe proaspete. Din fructe poți încropi rapid un desert simplu. O spumă de fructe, un clafoutis, un pandișpan cu fructe. O înghețată sau un smoothie. Îmi place să am mere în casă fructe proaspete. Profit de ele în plin sezon. Ne vitaminizăm și ne menținem sănătoși datorită lor.
ce bine arata toate, ce pofta mi-ai facut 🙂
o intrebare – premixul acela se poate inlocui cu faina? inteleg ca nu mai iese de dieta… dar ca idee. ca arata bine rau!
Da, poate fi înlocuită cu făină albă, dar va fi nevoie de 200 grame, premixul de patiserie e mai greu.
ceva de genul pregatesc si eu vara cu fructe de sezon, dar fara premixuri de patiserie, contin amelioratori!
Premixul de patiserie este o făină cu indice glicemic mic care ne ajută să ne păstrăm silueta și e mai sănătoasă decât făina albă.
Arata extrem de apetisant! Imi aminteste de tarta cu visine pe care o facea mama mea cand eram eu mica! Se face foarte usor din cate observ si cu siguranta are si un gust divin! Cred ca o voi incerca in weekend. Multumim pentru reteta! Imi plac articolele tale de acest gen 🙂
Prăjitura cu căpșuni să știi că și mie îmi amintește de copilărie.
Mă bucur că îți plac articolele cu rețete de prăjituri.
cu capsuni nu am facut niciodata, dar ador pandispanul cu visine sau struguri rosii. Am facut si cu prune, o singura data, dar am pus bucati mari si s-au cam lasat pe fundul tavii. oricum, la gust nu se compara cu porcariile din comert.
Pandișpan cu struguri? Ce interesant sună! O să încerc și eu!
Imi plac astfel de prajituri, sunt rapide si delicioase.
Arata foarte interesant prajitura si este numai perfecta pentru acest anotimp. Sincera sa fiu mai cucerit cu aceasta reteta, mai ales ca nu este una complicata.
Vaiii…ce bine arata!! Vara si noua ne plac prajiturile cu fructe, timp sa am sa le fac, ca de mancat se mananca imediat 🙂
O placinta cu fructe foarte asemanatoare era prajitura copilariei mele. Cu visine o faceam noi… ce-mi mai placea..! 🙂
Arata foarte bine. O voi incerca si eu. Copiii mei mananca prajituri cu fructe cam tot anul pentru ca eu pun in lada frigorifica fructe de toate tipurile.
Nu fac nici un fel de prajituri, decat foarte rar, de zilele de nastere cel mult. Dar fac serbeturi si inghetata de fructe.
Ce bine arata. Teleporteaza cateva bucatele si spre mine :))
In loc de pulbere Green Sugar ce mai putem folosi?
Ce ne faci noua cu articolul asta, e seara, n am chef si nici ingredientele dar o sa o incerc sigur ca arata prea bine.
Eu de obicei fac prajitura cu visine si cu bucatele de ciocolata 🙂
Arata super, de abia astept sa fac una la fel cu visine, ele sunt fructele mele preferate in prajituri.
Iubesc aceasta reteta. Eu fac o varianta a ei doar ca nu folosesc premix de patiserie si nici green sugar. Fac un fel de pandispan parca se cheama. Cu 4 linguri faina, 4 linguri uei, 4 linguri zahar…. etc si fructe deasupra. Imi plac fructele ceva mai acrisoare ca sa tempereze dulceata pandispanului.