Prăjitură cu iaurt și fructe – rețetă Montignac

Prăjitură cu iaurt și fructe – cel mai nou desert încercat

Eu ador primăvara. De ce? Pentru că ne putem bucura de legume și fructe proaspete. Aștept cu nerăbdare căpșunii. Îi folosesc ca și gustare. Dar îi folosesc și la smoothie și deserturi. Zilele trecute am încercat o rețetă nouă de prăjitură. Aveam câteva afine congelate și niște căpșuni. Curioși ce a ieșit?

prăjitură cu iaurt și fructe

Ingrediente necesare prăjitură cu iaurt și fructe:

Mod de preparare:

Etapa 1

Spălăm bine căpșunile. Le curățăm de codițe. Le tăiem în cuburi nu prea mici.

prăjitură cu iaurt și fructe

Etapa 2

Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm bine albușurile cu puțină sare. Adăugăm îndulcitorul și mixăm. Separat mixăm gălbenușurile cu iaurtul. Adăugăm esența de vanilie și praful de copt. Adăugăm compoziția de gălbenușuri la albușuri. La final, adăugăm treptat premixul de patiserie.

prăjitură cu iaurt și fructe

Etapa 3

Într-o tavă de prăjituri, punem hârtie de copt. Turnăm aluatul și îl uniformizăm. Adăugăm fructele. Dăm tava la cuptor pentru o oră, la 130°C, pe rândul de jos.

prăjitură cu iaurt și fructe

Etapa 4

Când prăjitura este gata, o scoatem din tavă. Îndepărtăm cu grijă hârtia de copt. Lăsăm să se răcească. Servim prăjitura tăiată cuburi cu puțin îndulcitor pudră.

Prăjitură cu iaurt și fructe - rețetă Montignac

prăjitură cu iaurt și fructe

Primăvara – poftă de deserturi cu fructe!

Iarna preferăm deserturile cu multă ciocolată. Primăvara și vara profit de fructele proaspete. O prăjitură este mult mai gustoasă cu fructe proaspete. Din fructe poți încropi rapid un desert simplu. O spumă de fructe, un clafoutis, un pandișpan cu fructe. O înghețată sau un smoothie. Îmi place să am mere în casă fructe proaspete. Profit de ele în plin sezon. Ne vitaminizăm și ne menținem sănătoși datorită lor.

Voi ce fel de deserturi cu fructe faceți? Care sunt fructele preferate în prăjituri?

21 de comentarii la „Prăjitură cu iaurt și fructe – rețetă Montignac”

  1. Arata extrem de apetisant! Imi aminteste de tarta cu visine pe care o facea mama mea cand eram eu mica! Se face foarte usor din cate observ si cu siguranta are si un gust divin! Cred ca o voi incerca in weekend. Multumim pentru reteta! Imi plac articolele tale de acest gen 🙂

    Răspunde
  2. cu capsuni nu am facut niciodata, dar ador pandispanul cu visine sau struguri rosii. Am facut si cu prune, o singura data, dar am pus bucati mari si s-au cam lasat pe fundul tavii. oricum, la gust nu se compara cu porcariile din comert.

    Răspunde
  3. Iubesc aceasta reteta. Eu fac o varianta a ei doar ca nu folosesc premix de patiserie si nici green sugar. Fac un fel de pandispan parca se cheama. Cu 4 linguri faina, 4 linguri uei, 4 linguri zahar…. etc si fructe deasupra. Imi plac fructele ceva mai acrisoare ca sa tempereze dulceata pandispanului.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.