Rețetă pizza cu blat de conopidă

Pizza cu blat de conopidă, o să vă întrebați ”Ce nebunie mai e și asta?” Pizza este printre preparatele preferate. Dar ce facem când suntem la dietă? Ne apucă toate poftele. Avem două variante. Fie călcăm strâmb și mâncăm pizza. Fie găsim o alternativă conformă. Așa am ajuns să încerc pizza cu blat de conopidă.

Ingrediente necesare pentru pizza cu blat de conopidă

  • o conopidă proaspătă, tare, de 1 kg,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri premix de patiserie – făină integrală,
  • sare, piper, rozmarin, busuioc.
  • sos de roșii, mozzarella, șuncă.

Mod de preparare pizza cu blat de conopidă:

Aluatul de pizza.

Punem apă la fiert într-o oală cu puțină sare. Între timp, spălăm conopida și o tăiem în buchețele mici. Când apa fierbe, adăugăm conopida și lăsăm să fiarbă. Maxim 5 minute la foc mic. Conopida fiartă o mărunțim cu o furculiță sau în blender. În tava de cuptor, punem hârtie de copt și punem conopida mărunțită. Dăm tava la cuptor, 30 de minute, la 175°C.

Conopida se va usca puțin. O punem într-un bol, adăugăm ouăle, condimentele și amestecăm bine. Cu cât mai multe condimente, cu atât mai delicioasă va fi pizza. La final, adăugăm 2-3 linguri de premix de patiserie și gata aluatul.

aluat pizza conopida deweekend

Montare aluat în tavă și timp de coacere

Într-o tavă rotundă de pizza, subțire și cu găurele mici, pune hârtie de copt. Punem puțin ulei de măsline și îl întindem în toată tava. Adăugăm aluatul și cu ajutorul unei linguri, îl uniformizăm în tavă. Dăm tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la 180°C. În acest timp, aluatul se va coace, se va întări puțin.

Montare pizza

Când aluatul s-a copt, scoatem tava din cuptor. Punem câteva linguri de sos de roșii. Adăugăm șuncă, felii de mozzarella. Puteți pune ardei, ceapă roșie, porumb. NU ciuperci pentru că ele lăsa apă multă și se va înmuia blatul. Dăm pizza la cuptor pentru 15 minute, până se rumenesc bine toate ingredientele.

pizza blat conopida deweekend

Cât de bună este pizza cu blat de conopidă?

Și acum vă întrebați cât de bună poate fi o astfel de pizza? Este gustoasă, hrănitoare, colorată, diferită de o pizza normală și mult mai sănătoasă.

Nu ezitați să puneți în blat condimentele preferate. Ele au rol important în a da aromă blatului.

Ați încercat o pizza cu blat de conopidă? Vă tentează să încercați o astfel de rețetă? 

11 comentarii la „Rețetă pizza cu blat de conopidă”

  1. Este foarte tentanta aceasta pizza, pare un deliciu culinar pe care cu greu pot sa-l refuz. Multumesc pentru reteta spre ca ne dai si alte idei.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.