Pizza cu blat de conopidă, o să vă întrebați ”Ce nebunie mai e și asta?” Pizza este printre preparatele preferate. Dar ce facem când suntem la dietă? Ne apucă toate poftele. Avem două variante. Fie călcăm strâmb și mâncăm pizza. Fie găsim o alternativă conformă. Așa am ajuns să încerc pizza cu blat de conopidă.
Ingrediente necesare pentru pizza cu blat de conopidă
- o conopidă proaspătă, tare, de 1 kg,
- 2 ouă,
- 3 linguri premix de patiserie – făină integrală,
- sare, piper, rozmarin, busuioc.
- sos de roșii, mozzarella, șuncă.
Mod de preparare pizza cu blat de conopidă:
Aluatul de pizza.
Punem apă la fiert într-o oală cu puțină sare. Între timp, spălăm conopida și o tăiem în buchețele mici. Când apa fierbe, adăugăm conopida și lăsăm să fiarbă. Maxim 5 minute la foc mic. Conopida fiartă o mărunțim cu o furculiță sau în blender. În tava de cuptor, punem hârtie de copt și punem conopida mărunțită. Dăm tava la cuptor, 30 de minute, la 175°C.
Conopida se va usca puțin. O punem într-un bol, adăugăm ouăle, condimentele și amestecăm bine. Cu cât mai multe condimente, cu atât mai delicioasă va fi pizza. La final, adăugăm 2-3 linguri de premix de patiserie și gata aluatul.
Montare aluat în tavă și timp de coacere
Într-o tavă rotundă de pizza, subțire și cu găurele mici, pune hârtie de copt. Punem puțin ulei de măsline și îl întindem în toată tava. Adăugăm aluatul și cu ajutorul unei linguri, îl uniformizăm în tavă. Dăm tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la 180°C. În acest timp, aluatul se va coace, se va întări puțin.
Montare pizza
Când aluatul s-a copt, scoatem tava din cuptor. Punem câteva linguri de sos de roșii. Adăugăm șuncă, felii de mozzarella. Puteți pune ardei, ceapă roșie, porumb. NU ciuperci pentru că ele lăsa apă multă și se va înmuia blatul. Dăm pizza la cuptor pentru 15 minute, până se rumenesc bine toate ingredientele.
Cât de bună este pizza cu blat de conopidă?
Și acum vă întrebați cât de bună poate fi o astfel de pizza? Este gustoasă, hrănitoare, colorată, diferită de o pizza normală și mult mai sănătoasă.
Nu ezitați să puneți în blat condimentele preferate. Ele au rol important în a da aromă blatului.
Interesant! Nu am mancat niciodata pizza cu blat de conopida, nici nu am mai auzit ca se poate face o astfel de pizza.
Cand esti la dieta, le descoperi pe toate!
Am mai auzit varianta asta, dar n.am incercat.o pana acum.saptamana viitoare chiar o sa fac si eu!
Este foarte tentanta aceasta pizza, pare un deliciu culinar pe care cu greu pot sa-l refuz. Multumesc pentru reteta spre ca ne dai si alte idei.
O sa incerc sa o fac si eu! Nu conteaza ca esti sau nu la dieta, este o reteta sanatoasa care poate fi incercata de toata lumea,
N am auzit niciodata de reteta asta dar nici nu sunt mare fana conopida.
N-am incercat pana acum! De obicei fac blatul din tarate!
N-am auzit de un astfel de blat, dar cred ca este delicios
Arata super, n-am incercat pana acum… desi nu-mi place conopida ( decat murata), ma tenteaza sa o pun in practica, ca o noutate 😀
Nu pot sa cred ca doua din mancarurile mele preferate se pot combina atat de armonios. Abia astept sa incerc si eu!!!
Suna intr-adevar delicios. Prefer pizza clasica, insa nici aceasta nu pare de lepadat.