Rețetă prăjitura Negresa – dieta Montignac

 

 

Timpul este parcă prea scurt. Niciodată nu reușesc să fac câte mi-aș dori. Așa e și cu gătitul. De când am renunțat la zahăr, fiecare rețetă nouă este pentru mine e o provocare. Nu e suficient doar să înlocuiesc zahărul cu îndulcitor, ci și să nimeresc proporțiile și textura. Deci fiecare rețetă nouă este o provocare. Așa a fost și cu rețeta Negresa. Am văzut-o la Jamila, mi-a fost poftă și am trecut la execuție.

Ingrediente necesare:

250 ml lapte

250 grame premix de patiserie

180 grame îndulcitor (pulbere de ștevie de la Greensugar, am folosit eu)

100 grame unt topit 80% grăsime

4 linguri de cacao

3 ouă

un plic praf de copt

esență vanilie

Pentru glazură: 250 grame bănuți de ciocolată+100 ml frișcă lichidă.

Mod de preparare:

  • am pus untul la topit și l-am lăsat să se răcească. Separat am mixat bine ouăle cu laptele, vanilia și untul rece.
  • într-un bol am pus premixul de patiserie, cacaua, îndulcitorul, praful de copt.
  • peste ingredientele uscate am turnat compoziția lichidă.

colaj-aluat

  • punem hârtie de copt într-o tavă și turnăm compoziția. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 150ºC.

colaj-tava

Important!

  • scoateți prăjitura din tavă, dar îndepărtați hârtia doar după ce prăjitura s-a răcit. Eu am dezlipit hârtia cât prjitura era caldă și s-a fisurat puțin pe mijloc. Nu faceți ca mine!

Glazura!

  • topim pe baie de aburi ciocolata cu frișca lichidă. Lăsăm să se răcească, dar amestecăm continuu. Ungem prăjitura cu glazură și o servim cu fulgi de cocos și zmeură!

colaj-final

Prăjitura Negresa cu glazură de ciocolată poate fi ușor transformată în tort! Este aromată, pufoasă, iar dacă o serviți cu zmeură, fructe de pădure, contrastul dintre dulce și acrișor este minunat!

prajitura

2 comentarii la „Rețetă prăjitura Negresa – dieta Montignac”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.