Timpul este parcă prea scurt. Niciodată nu reușesc să fac câte mi-aș dori. Așa e și cu gătitul. De când am renunțat la zahăr, fiecare rețetă nouă este pentru mine e o provocare. Nu e suficient doar să înlocuiesc zahărul cu îndulcitor, ci și să nimeresc proporțiile și textura. Deci fiecare rețetă nouă este o provocare. Așa a fost și cu rețeta Negresa. Am văzut-o la Jamila, mi-a fost poftă și am trecut la execuție.
Ingrediente necesare:
250 ml lapte
250 grame premix de patiserie
180 grame îndulcitor (pulbere de ștevie de la Greensugar, am folosit eu)
100 grame unt topit 80% grăsime
4 linguri de cacao
3 ouă
un plic praf de copt
esență vanilie
Pentru glazură: 250 grame bănuți de ciocolată+100 ml frișcă lichidă.
Mod de preparare:
- am pus untul la topit și l-am lăsat să se răcească. Separat am mixat bine ouăle cu laptele, vanilia și untul rece.
- într-un bol am pus premixul de patiserie, cacaua, îndulcitorul, praful de copt.
- peste ingredientele uscate am turnat compoziția lichidă.
- punem hârtie de copt într-o tavă și turnăm compoziția. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 150ºC.
Important!
- scoateți prăjitura din tavă, dar îndepărtați hârtia doar după ce prăjitura s-a răcit. Eu am dezlipit hârtia cât prjitura era caldă și s-a fisurat puțin pe mijloc. Nu faceți ca mine!
Glazura!
- topim pe baie de aburi ciocolata cu frișca lichidă. Lăsăm să se răcească, dar amestecăm continuu. Ungem prăjitura cu glazură și o servim cu fulgi de cocos și zmeură!
Prăjitura Negresa cu glazură de ciocolată poate fi ușor transformată în tort! Este aromată, pufoasă, iar dacă o serviți cu zmeură, fructe de pădure, contrastul dintre dulce și acrișor este minunat!
Ai reusit sa imi faci pofta, din nou 🙂
Pare simplu de preparat reteta, poate ma incumet si fac si eu.
Te pup.
Ai doua variante: ori îți faci, ori vii în vizită! 😀