Rețetă Brownie – dieta Montignac

Brownie este desertul meu preferat! Deserturile cu ciocolată sunt preferatele tuturor. Nu știu pe nimeni care ar refuza o prăjitură cu ciocolată. Sărbătorile au trecut, așa că am revenit la deserturile conforme, De Revelion, am făcut o Brownie minunată. Primul meu gând a fost să încerc și o variantă conformă dietei. Am făcut o Brownie fără zahăr, fără făina. Aromată, pufoasă, delicioasă.

brownie deweekend

Regulă de bază la prăjiturile cu ciocolată, mai ales la Brownie

Ciocolata trebuie să fie de calitate!

Ciocolata care trebuie topită trebuie să fie specială pentru deserturi. Puteți face deserturi și cu ciocolată menaj sau ciocolată tabletă pe care nu mâncați. Desertul nu va fi la fel de aromat. Riscați ciocolata să se taie, depinde de calitate.

Ingrediente necesare pentru Brownie

  • 100 grame ciocolată
  • 100 grame unt
  • 4 ouă
  • 3 linguri îndulcitor
  • 50 grame cacao
  • un praf de copt
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • nucă măcinată
  • 100 grame ciocolată și 50 grame unt pentru glazură

Mod de preparare Brownie

  • Ciocolata cu untul se pun într-un bol și se topesc pe baie de aburi.

brownie deweekend

  • Când ciocolata s-a topit și s-a răcit puțin, adăugăm ouăle. Câte unul pe rând și amestecăm continuu.
  • Adăugăm treptat îndulcitorul, cacaua, praful de copt, esențele și nuca tăiată mărunt.

brownie deweekend

  • Tapetăm cu hârtie de copt o tavă. Punem aluatul în tavă și nivelăm frumos.

brownie deweekend

  • Dăm tava la cuptor la 180ºC, opțiunea căldură sus și jos și apoi ventilație, pentru 15, maxim 20 de minute pentru a rămâne puțin umedă în interior.
  • Scoatem tava din cuptor. Când s-a răcit puțin, îndepărtăm hârtia de copt. Tăiem prăjitura în cuburi egale pe un tocător de lemn.

brownie deweekend

  • Cât timp se răcește prăjitura, facem glazura. Topim untul cu ciocolata și glazurăm fiecare bucată de prăjitură.

brownie deweekend

  • Se poate servi caldă sau rece, cu sos de fructe sau înghețată.

De ce să încerci această rețetă?

Vă recomand această rețetă pentru că:

  • este ușor de făcut,
  • timp mediu de preparare,
  • necesită puține ingrediente,
  • este gustoasă și aromată.

Ați încercat această rețetă? Știți altă rețetă de prăjitură cu ciocolată delicioasă?

 

17 comentarii la „Rețetă Brownie – dieta Montignac”

  1. Si mie imi place negresa. CAnd eram mici mamii o facea destul de des, intre timp am pierdut caietul cu retete si niciuna de pe net nu seamana cu ce facea ea. Am tot incercat divserse retete, dar nu e acelasi gust 🙁

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.