Brownie este desertul meu preferat! Deserturile cu ciocolată sunt preferatele tuturor. Nu știu pe nimeni care ar refuza o prăjitură cu ciocolată. Sărbătorile au trecut, așa că am revenit la deserturile conforme, De Revelion, am făcut o Brownie minunată. Primul meu gând a fost să încerc și o variantă conformă dietei. Am făcut o Brownie fără zahăr, fără făina. Aromată, pufoasă, delicioasă.
Regulă de bază la prăjiturile cu ciocolată, mai ales la Brownie
Ciocolata trebuie să fie de calitate!
Ciocolata care trebuie topită trebuie să fie specială pentru deserturi. Puteți face deserturi și cu ciocolată menaj sau ciocolată tabletă pe care nu mâncați. Desertul nu va fi la fel de aromat. Riscați ciocolata să se taie, depinde de calitate.
Ingrediente necesare pentru Brownie
- 100 grame ciocolată
- 100 grame unt
- 4 ouă
- 3 linguri îndulcitor
- 50 grame cacao
- un praf de copt
- esență de vanilie
- esență de rom
- nucă măcinată
- 100 grame ciocolată și 50 grame unt pentru glazură
Mod de preparare Brownie
- Ciocolata cu untul se pun într-un bol și se topesc pe baie de aburi.
- Când ciocolata s-a topit și s-a răcit puțin, adăugăm ouăle. Câte unul pe rând și amestecăm continuu.
- Adăugăm treptat îndulcitorul, cacaua, praful de copt, esențele și nuca tăiată mărunt.
- Tapetăm cu hârtie de copt o tavă. Punem aluatul în tavă și nivelăm frumos.
- Dăm tava la cuptor la 180ºC, opțiunea căldură sus și jos și apoi ventilație, pentru 15, maxim 20 de minute pentru a rămâne puțin umedă în interior.
- Scoatem tava din cuptor. Când s-a răcit puțin, îndepărtăm hârtia de copt. Tăiem prăjitura în cuburi egale pe un tocător de lemn.
- Cât timp se răcește prăjitura, facem glazura. Topim untul cu ciocolata și glazurăm fiecare bucată de prăjitură.
- Se poate servi caldă sau rece, cu sos de fructe sau înghețată.
De ce să încerci această rețetă?
Vă recomand această rețetă pentru că:
- este ușor de făcut,
- timp mediu de preparare,
- necesită puține ingrediente,
- este gustoasă și aromată.
Ați încercat această rețetă? Știți altă rețetă de prăjitură cu ciocolată delicioasă?
vai, ce bine arataaaa!!! unde mai pui ca e si de dieta! adica, ma rog, cat de cat! fara faina si zahar, sigur e un plus. eu am gasit ciocolata cu stevia, o fi buna si aia?
E buna ca nu ingrasa, insa la topit nu cred ca reactioneaza bine.
Vaaiiii vaaaiiiii cum arata, salivez draga mea, o nebunie.
Te invit să guști o bucată! Fac și un ceai?
Wowww….deci am apa in gura. Ador ciocolata si nu am mai facut de mult o prajiturica!!! Arata super gustos!!!
Daca tot e weekend, poate ai timp sa o incerci.
Si nu se depune nicaieri in varianta asta? 🙂
Wow arata minunat aceasta prajitura! Pe mine m-ai convins, e un desert delicios si pare usor de facut. Thanks for the tips.
Bun Montiac asta daca la dieta ne lasa sa mancam asa bunatate.
Ce bine arta, mi-a lasat deja apa in gura…
Arata delicios. Indulcitorul poate fi inlocuit cu ceva sau exclus?
Na, ca acum am pofta de brownie, ce ma fac? Arata delicios, cum cred ca a si fost.
Clar, nu mai caut noaptea retete pentru week-end. Adorm cu gandul la ele. Arata foarte bine si pare usor de facut.
Vaiiiiii imi ploua in gura. Par delicioase si din cate vad nu sunt nici greu de pregatit. O sa incerc reteta ta in curand.
Arata absolut delicios. As platit sa pot manca si eu rapid cateva bucatele …
Si mie imi place negresa. CAnd eram mici mamii o facea destul de des, intre timp am pierdut caietul cu retete si niciuna de pe net nu seamana cu ce facea ea. Am tot incercat divserse retete, dar nu e acelasi gust 🙁
Arata delicios! O sa incerc si eu reteta!