Ce ne face fericiți?

Cu toții ne dorim să fim fericiți. Însă de cele mai multe ori, nu putem defini fericirea. Nu știm ce ne face fericiți. Și atunci cum putem să ne dorim ceva dacă nu îl putem defini?

A fi fericit înseamnă a fi împăcat cu tine și cu cei din jur. A fi fericit este și despre starea de bine pe care o ai, zi de zi. Nu aș putea spune dacă e simplu sau nu, să ajungi să fii fericit. Pot doar afirma că a fi fericit este o stare unică pe care ar trebui să o avem mereu.

Și totuși, ce ne face fericiți?

A fi fericit este cea mai mare împlinire a noastră. Cu siguranță, fiecare dintre noi își dorește să fie fericit. Însă rămâne întrebarea, ce ne face fericiți? Sau ce ne lipsește pentru a fi fericiți?

De fapt, cred că aceasta este cea mai mare problemă a noastră. Nu știm ce ne face fericiți. Căutăm fericirea în locurile sau lucrurile total nepotrivite. Da, ne dorim anumite lucruri materiale. Ele ne aduc fericire pe termen scurt. Însă acele câteva momente de bucurie, pot să ne umple sufletul. E drept, pe termen scurt. Apoi căutăm altceva material care să ne împlinească. Momentele de bucurie devin tot mai scurte și intensitatea tot mai scăzută.

Acela e momentul în care ne dorim fericirea de lungă durată. Da, cea care ne aduce pace în suflet și ne face să zâmbim mai larg. Pare că vorbesc din basme, dar nu e așa.

Ține de noi să fim fericiți

Fiecare dintre noi suntem datori să ne facem fericiți. A aștepta ca cineva să ne aducă bucurie, să ne facă fericiți, este extrem de greșit și de egoist. Tu știi cel mai bine ce îți aduce bucurie în suflet, pe termen lung.

Eu știu ce mă face fericită. Și încerc să aduc în viața mea acele persoane și experiențe care îmi aduc fericire. Niciodată nu am avut așteptări de la cei din jur. Cum pot eu să cer cuiva să mă facă fericită dacă eu nu îmi pot aduce acea stare?

Putem să-i facem fericiți pe alții, însă nu putem avea pretenția de reciprocitate. Te fac fericit dacă mă faci fericită. Nu. Îți aduc fericire în mod necondiționat. Și asta ar trebui să fie cea mai mare bucurie. Mi se pare atât de important să îi putem face fericiți pe cei din jur. Consider că e un lucru magic.

Fericire, bucurie, împlinire

De cele mai multe ori, fericirea altora ne poate aduce multe bucurie. Te simți împlinit să știi că ai aduc bucurie în viața altuia. E atât de simplu. Cuvinte frumoase, gesturi mărunte, o îmbrățișare, momente împreună. Cred că acestea aduc mai multă bucurie decât orice altceva ați putea crede.

Mulți bărbați ar spune că femeile sunt fericite când e vorba de cadouri materiale. Greșit. Probabil nu au încercat niciodată să le ofere iubire, atenție, timp. În lipsa acestora, femeile se mulțumesc și cu cadouri. Însă materialul nu va compensa niciodată cu gesturile.

Prietenii au nevoie de tine, de timpul și atenția ta. Cred că asta ne aduce cea mai mare bucurie, timpul petrecut cu cei dragi. Atenția lor este atât de valoroasă. De ce nu o oferim mai des?

ce ne face fericiți

Cum am ales eu să fiu fericită?

Prima dată a trebuit să experimentez, să văd ce anume îmi aduce bucurie. Mi-am dat seama că sunt fericită alături de prietenele mele. Încerc să ies mai des cu ele la cafea.

Ador cafeaua, prin urmare beau zilnic cafea. Uneori acasă, din cana mea preferată. Alteori, ies în oraș pentru a savura o cafea, chiar și singură. Îmi comand o cafea, aleg o masă mai retrasă și îmi adun gândurile.

Citesc mult. Citesc cărți din domenii variante. Lectura este marea mea pasiune. Mă ajută să mă liniștesc, să mă deconectez, mă încarcă cu energie. De câte ori, citesc o carte bună, a unui autor preferat, sunt fericită.

Ascult podcasturi și îmi place tot mai mult. Dacă în urmă cu ceva timp, nu ascultam, acum am găsit câteva care mi-au deschis mintea. Datorită informațiile auzite, am putut să mă înțeleg mai bine.

Fac lucruri pentru mine, mă îngrijesc, pun accentul pe sănătatea mea. Da, toate acestea îmi aduc multă bucurie, o stare de bine.

Și da, uneori și shoppingul îmi aduce bucurie. Dar e o stare temporară și încerc să mă autoeduc să cumpăr doar dacă îmi place cu adevărat.

Și îmi cumpăr flori!

Florile îmi dau o stare de bine. Îmi place să-mi cumpăr flori, mă bucur enorm și când primesc flori. Mi se par că sunt atât de vesele și prin culoarea lor, îmi dau o stare de bine.

Fericirea vine, de multe ori din lucruri mărunte. Cred că acest lucru este important să-l reținem! Să descoperim ce ne face fericiți și să experimentăm mai des!

8 thoughts on “Ce ne face fericiți?”

  1. E important sa ne oferim noua fericirea pe care o cunoastem, fara sa asteptam de la cei din jur ceva… Noi ne cunoastem cel mai bine dorintele si preferintele… Si pe mine cititul sau vizionarea unui serial sau anime amuzant ma destinde de fiecare data! Plimbarile in natura sunt si ele sursa de fericire, dar si timpul petrecut cu cei dragi.. si de ce nu, putin shopping.

    Reply
  2. Fericire înseamnă clipa în care ai descoperit că nu ești singur, că exită cineva căruia să-i pese. Un sărut, o îmbrățișare, o floare, o vorbă de alinare. o carte, un prieten, o cafea. Da. fericirea înseamnă lucruri mici din care poți construi ceva solid.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.