Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina recomandare lectură

26

Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina – literatură rusească

Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina, încă mă întreb de ce nu am citit mai repede această carte. Una dintre cele mai bune cărți citite. Trebuie să recunosc că m-a surprins plăcut această mică parte din literatura rusească. Și voi căuta de acum cărți din această categorie. E nevoie de o singură lectură pentru a deschide apetitul.

Minunata carte trebuie să o aveți în bibliotecă. O puteți comanda de pe Târgul cărții, un site care vă pune la dispoziție multe cărți bune la prețuri bune.

Zuleiha deschide ochii – un roman rusesc de impact

Pentru Zuleiha, toate zilele sunt la fel. Trebuie să facă pe plac soțului și soacrei. Nu este scutită de nicio muncă grea sau pe timp geros. Trebuie să muncească cot la cot cu soțul ei. Iar apoi să se ocupe de soacra ei ca de propria mamă.

Traiul ei nu este ușor. Face totul mecanic și tare și-ar dori doar să se odihnească. Sau să aibă un copil. Însă a îngropat deja 4 fete, la distanță de doi ani. Cât de dureros, însă nimănui nu îi pasă de durerea ei.

Armata Roșie și deportarea în Siberia

Nu e suficientă viața ei grea, țara trece prin momente politice tulburi. Armata Roșie le calcă în picioare gospodărie, iau tot ce e de valoare, iar oamenii sunt deportați în Siberia. Se pleacă la drum cu căruțe trase de cai, prin păduri dese, zăpadă mare și ger cumplit.

Oamenii sunt speriați, departe de a înțelege ce se întâmplă. Fiecare încearcă să supraviețuiască cum poate, însă deportarea nu e ușoară. E fascinant cum oamenii găsesc resurse pentru a trece fizic și psihic peste aceste încercări. Doar în astfel de situații ne dăm seama cât de puternici suntem.

În aceste vremuri tulburi, dragostea își face loc. Sentimentele sunt singurele care ne pot da speranță de viață. Însă o nouă viață își dorește ceva mai bun. Zuleiha are nevoie de un motiv pentru a lupta mai mult și îl primește. Tot ce și-a dorit, primește în aceste noi condiții grele. Ea dovedește încă o dată că e puternică, capabilă să lupte dacă are un motiv puternic.

Am savurat această carte, fiecare paragraf, fiecare pagină. Tristă pe alocuri, povestea ne dă o lecție de viață. Trebuie să fim puternici și să luptăm pentru noi, indiferent de condiții. Puterea există în noi, ne putem găsi motivație, doar să ne dorim să luptăm. O carte cu puternic impact emoțional, pe care vă recomand din suflet să o citiți.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

26 Comments

 1. Cristina Dragomir on

  desi coperta nu imi spune multe, iar titlul este prima data cand il aud, sa stii ca pe mine m-ai convins ca trebuie sa citesc aceasta carte. In asa vremuri, o femeie are putere si vointa sa mearga mai departe pentru un copil, iar noi in ziua de azi ne vaitam din orice

 2. Stancu Daniela on

  Wow cat de frumos ai descris aceasta carte. Super! Cu literatura rusa nici eu nu am cochetat prea mult, dar voi incerca sa ii mai dau o șansă 🥰😘

 3. Ioana Margineanu on

  Ma ajuta atat de multe review-urile tale de carti. E greu sa iti dai seama cum e o carte dupa titlu. Cate carti care nu mi se potriveau au citit. Multumesc!

 4. Gabriela Alexandra Andrei on

  Anul acesta mi-am propus sa citesc cel puțin o carte în fiecare luna, asa ca o voi adaugă și pe aceasta în lista! Mulțumesc pentru recomandare!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașină mai sigură
Sfaturi pentru o mașină mai sigură

O mașină mai sigură - drumuri în siguranță Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță....

Close