Vizitează Bucovina în vacanța de iarnă

13

Vizitează Bucovina și redescoperă frumoasa țară

Vizitează Bucovina a fost îndemnul meu dintotdeauna. Când cineva mă întreba unde să meargă în țară, spuneam mereu Bucovina. Eu am admirat această zonă minunată a țării. Am avut șansa să o descopăr și astfel, să o îndrăgesc mai mult. Țara noastră are locuri minunate. Pe multe dintre ele, le-am bifat de mai multe ori. Însă m-aș reîntoarce cu drag, indiferent de sezon, în Bucovina.

Anul trecut nu s-a putut ieși prea mult din țară. Mulți au dorit să profite de vacanță și să exploreze țara. Oamenii au simțit nevoia de evadări scurte. Cu această ocazie, cred că au descoperit multe locuri frumoase. Și-au dorit să iasă în natură, să aibă parte de liniște. Bucovina a fost una dintre alegeri!

Vizitează Bucovina în vacanța de iarnă

În urmă cu ceva timp, am fost în Bucovina în perioada sărbătorilor de iarnă. Și am fost plăcut surprinsă să constat că aici, încă se păstrează tradițiile de iarnă. Cred că noi, românii, avem printre cele mai frumoase tradiții de iarnă. Tare mi-ar plăcea să fie duse mai departe de cei tineri, dar și mult mai apreciate.

vizitează Bucovina

Putem să iubim toate tradițiile de iarnă, însă ar fi ideal să le promovăm mai mult ale noastre. Bucovinenii sunt oameni credincioși, harnici și mândri. În perioada în care totul tinde spre modernism, ei respectă tradițiile din bătrâni.

Iarna e de vizitat Bucovina!

E de vizitat în fiecare anotimp pentru că e o zonă superbă. Dar iarna tânjim după zăpadă, iar aici o găsim de la sfârșit de toamnă până primăvara târziu. Peisajele de iarnă sunt superbe. Împreună cu finii noștri, am bifat câteva atracții Bucovina în toate anotimpurile și am rămas, de fiecare dată, impresionați.

Munții sunt superbi, pădurea îți dă o stare de liniște. Reîncărcarea bateriilor este asigurată și ai dori ca vacanța să nu se mai termine. Unele trasee se pot face cu mașina. Altele merită experimentate pe jos. Frumusețile pe care le vei vedea ți se vor părea din povești.

Noi am vizitat Parcul Național Călimani, Rezervația Lacul Iezer Călimani, Rezervația Pietrele Doamnei, Munții Rarău, orașul Vatra Dornei și împrejurimile, dar și o mare parte din mănăstiri.

vizitează Bucovina

vizitează Bucovina

Vizitează mănăstirile vechi

Bucovina înseamnă oameni credincioși, drept dovadă mulțimea de mănăstiri și biserici. Sunt de vizitat toate și te vor ajuta să-ți regăsești liniștea sufletească. Cu siguranță, te vor încărca emoțional și îți vor spori credința în Dumnezeu.

Nu rata Vatra Dornei

Vatra Dornei este un oraș mic și cochet, care te așteaptă cu pârtii de schi și mâncare excelentă. E bine de știut că în Bucovina vei mânca tradițional, preparate culinare gătite excelent.

Trebuie să vizitezi parcul central. El este atracția orașului și te vei bucura să vezi veverițele renumite. O adevărată bucurie să le vezi și să le hrănești.

Vizitează Bucovina și vacanța te va învăța să-și iubești țara mai mult! Te tentează o vacanță în România? Te-am motivat să vizitezi această zonă minunată? 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

 1. cristina dragomir on

  Nu am fost in Bucovina deloc in vacanta, dar as merge in orice anotimp. Sunt multe lucruri de vazut, traditii de descoperit, este un loc tare fain de la noi din tara.

 2. Ah! este atât de frumoasă Bucovina! În orice anotimp.
  Mi-e dor de Bucovina și mi-aș dori s-o văd, sper să reușesc anul acesta.
  Bucovina are o energie aparte, îți dă o stare atât de bună, te încarcă efectiv.

 3. Am fost în Bucovina de multe ori, în special în Gura Humorului și Vatra Dornei. Mi-a plăcut mult și m-aș întoarce oricând cu drag. Am niște amintiri foarte frumoase de pe acolo. Însă, dacă mă gândesc, nu am fost niciodată iarna. Ar fi o idee interesantă.

 4. Vai 💙💙💙 chiar ai dreptate, Bucovina merita vizitata ‼️ cu precădere iarna. Este totul o poveste acolo ❄❄

 5. E fix ce aveam noi in plan pentru aceasta iarna, caci nu am mai fost in tara de trei ani. Din pacate, pandemia sufletului ne-a dat toate planurile peste cap.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
machiajul de vară
Produse Notino necesare pentru machiajul de vară

Bucură-te de vară prin machiaj natural Minunata și mult așteptata vară este aici. Ne bucurăm enorm de zilele fierbinți de...

Close