Viața după Auschwitz de Eva Schloss și Karen Bartlett recomandare lectură

Viața după Auschwitz de Eva Schloss – poveste dureroasă

Viața după Auschwitz de Eva Schlos este o poveste plină de durere. Are o mică legătură cu Jurnalul Annei Frank. Așa că ar fi ideal să le citiți pe amândouă. Am avut posibilitatea să citesc multe cărți despre viața evreilor în lagărele de concentrare. Însă aceasta este o poveste diferită. Viața de dinainte de război și viața din lagăr prin ochii unei copile. Dar și viața de după eliberarea din lagăr, prin ochii unui copil maturizat înainte de vreme.

Chiar dacă povestea e sfâșietoare, ea trebuie citită. Cuprinde multe detalii interesante pe care e bine să le cunoaștem. Frumoasa carte poate fi comandată de pe site-ul Libris. O găsiți în categoria Beletristică – Literatură universală, alături de multe alte cărți de excepție.

Viața după Auschwitz de Eva Schloss – puterea de adaptare a ființei umane

E interesant cum omul se poate adapta la diverse condiții de viață. În primă fază, crezi că nu vei reuși. Apoi nevoia te învață să te descurci. Dorința de supraviețui te ajută să găsești metode prin care să răzbați.

Cartea spune povestea Evei Schloss, o copilă care locuia în Viena împreună cu familia. Fire încăpățânată și rebelă, își trăiește copilăria alături de copii, într-o joacă continuă. Ororile războiului îi determină să-și abandoneze casa și să fugă în Olanda. O perioadă, viața are un curs normal, decent, apoi Germania cucerește Olanda și evreii sunt vânați.

În ghetourile amenajate pentru evrei, Eva o va cunoaște pe Anna. Firi diferite, vor avea o relație simplă de prietenie. Însă mai târziu vor deveni surori vitrege.

Viața după Auschwitz de Eva Schloss

O viață prea grea pentru o copilă

Războiul a făcut-o să treacă prin prea multe stări. Din copil devine adolescenta care trebuie să fie mereu cu ochii în patru. Din păcate, oricât se ascund și sunt ajutați cu acte false, totuși, ei sunt prinși și trimiși în lagăre. Drumul spre lagăr, într-un vagon de animale, reprezintă momente prețioase, ultimele petrecute în familie.

Când ajung la Auschwitz, ei sunt împărțiți în două tabere, femei și bărbați. Condițiile sunt de neimaginat, dar firea ei încăpățânată o va ajuta să treacă cu bine peste provocări.

Eva este printre puținii copii evrei care au supraviețuit vieții din lagăr. Faptul că a fost salvată, are un scop foarte important. În primul rând, un martor al ororiilor din lagăre, dar și cineva care povestește viața de după război. Iar al doilea motiv foarte important, vă las să-l descoperiți în carte.

O poveste care ne ajută să înțelegem viața de dinainte, din timpul și după Al Doilea Război Mondial. Ne deschide ochii și ne învață lecția supraviețuirii în cele mai vitrege condiții. Poate așa vom aprecia mai mult ceea ce avem. Și ne va instiga să luptăm mai mult pentru ceea ce ne dorim în viață.

 

28 thoughts on “Viața după Auschwitz de Eva Schloss și Karen Bartlett recomandare lectură”

  1. Off ce povesti triste, Jurnalul Annei Frank am citit si m-a impresionat mult, am si poza in fata casei ei, pe asta inca nu am citit-o

    Reply
  2. Mi-a placut foarte mult Jurnalul Anei Frank. In Amsterdam chiar am fost in casa in care au stat ascunsi. Cum de nu am auzit de de Viata Dupa Auschwitz. Recomandarile tale sunt pe sufletul meu, ca de obicei

    Reply
  3. Am citit câteva cărți legate de chinurile din lagăre, triste dar interesante. O voi cauta și pe aceasta. Mulțumesc pentru recomandare!

    Reply
  4. Un subiect atât de trist care de pe o parte mă fascinează și mă face să aflu cât mai multe despre aceasta perioadata, dar totodata parcă as dorii să puterea de a șterge cu un burete tot și să nu fi existat niciodată.

    Reply
  5. Cred ca este o lectura destul de profunda si trista. Trebuie sa am o anumita stare emotionala pentru a o citi. O voi trece pe lista mea de citit pentru ca sigur merita!!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.