Viața amoroasă a marilor dictatori de Nigel Cawthorne recomandare lectură

16

Viața amoroasă a marilor dictatori – lectură amuzantă

Istoria ne învață despre partea grea a trecutului. Această carte ne destăinuie viața amoroasă a marilor dictatori. E amuzant să descoperi detalii intime. E interesant să descoperi ce fetișuri aveau. Deși păreau niște oameni drepți, curajoși și puternici. Însă în spatele lor și în paturile lor, se găseau numeroase femei celebre.

Cartea poate fi găsită pe site-ul Libris.ro. Alte cărți la fel de incitante puteți găsi în categoria Biografii. Eu am pus ochii pe câteva titluri interesante.

viața amoroasă a marilor dictatori

Viața amoroasă a marilor dictatori – Napoleon

Despre luptele și victoriile lui am învățat la orele de istorie. Însă despre viața lui amoroasă, aflăm câteva detalii picante în această carte. Napoleon era un tip timid în preajma femeilor. Era un snob incurabil. Cucerea greu o femeie. Dar tot el susținea ”femei găsești la tot pasul”.

viața amoroasă a marilor dictatori

Se îndrăgostește de Joséphine, o femeie cu 6 ani mai bătrână. Ea acceptă căsătoria, dar nu din dragoste. Speră ca el să ajungă un general renumit și bogat. Napoleon e fermecat de ea. Îi scrie scrisori de dragoste când se află departe de ea. În loc să gândească o strategie de luptă, el scria scrisori. Devastat să afle de infidelitatea repetată a soției, Napoleon decide să o înșele. Când ea află de aventurile soțului, brusc se îndrăgostește de el.

Când soția îi reproșează prea multe aventuri, el îi răspunde. ”distracțiile inofensive nu au nicio legătură cu sentimentele mele”. ”Eu nu sunt ca alți bărbați. Legile morale și sociale nu mi se aplică mie.”

Viața amoroasă a marilor dictatori – Stalin

Lumea ar putea crede că dictatorii au fost pasionați doar de politică. Însă mereu aveau timp pentru distracția cu femeile.

Stalin și-a iubit mult soția. Când ea a murit, el a mărturisit că sufletul lui e pustiu de acum. S-a recăsătorit cu Nadejda, care era mult mai tănâră. O perioadă viața lor a fost frumoasă. Având idei diferite despre politică, au ajuns la certuri. Se zvonea că ar fi avut numeroase aventuri, dar și o mulțime de copii nelegitimi. În urma unei dispute, Nadeja se sinucide. Stalin s-a simțit umilit. S-a răzbunat pe toată familia soției. Toți au ajuns la închisoare și au murit după îndelungi suferințe.

viața amoroasă a marilor dictatori

Își iubea mult fiica, Svetlana. Nu a acceptat niciodată relațiile ei cu bărbații. Îi spiona pe toți. Apoi îi arăta fiicei sale un dosar cu toate informațiile adunate. După 4 căsnicii eșuate, la 70 de ani, s-a retras la mănăstire.

Hitler, Mussolini, președintele Mao sau Atatürk

Aflăm poveștile de viață ale multor dictatori. Interesante sunt și poveștile lui Hitler și Mussolini. La finalul cărții, îi privim pe toți cu alți ochi. Ne dăm seama că fiecare conducător, își dorea să fie fericit. Sau să-și îndeplinească anumite fantezii. Dorința de a conduce s-a extins și asupra familiei. Își doreau să controleze tot. Oamenii din popor, soția, amantele și copiii. Un om puternic, un conducător trebuie să știe când să se oprească. Puțini au fost capabili să mențină o familie.

Ați citit această carte? Vi se pare interesant să aflați detalii picante din viața marilor conducători?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Nu am citit cartea, dar mi se pare surprinzator sa aflu ca si ei au fos indragostiti. Nu credeam ca asa oameni au “sentimente” in afara dde cele negative bineinteles.

  2. Nu am citit cartea, dar imi place ceea ce ai scris asa ca o voi cauta si eu. Pare chiar interesanta. Despre Napoleon si contesa Walewska stiam, dar despre sotia lui nu prea cunosteam mare lucru.

  3. Nici macar nu stiam ca nenea Stalin a fost insurat si a avut o fiica. E clar ca am mult de recuperat pe partea asta de istorie si biografii. am aruncat un ochi pe site si am vazut ca au si 20 de ani in siberia. Astept o reducere mai mare si mi-o iau si eu.

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close