Variante pentru un delicios desert de weekend

Desert de weekend – răsfăț binemeritat

Ziua de vineri ne duce cu gândul la relaxare și răsfăț. Cel mai bine ne bucurăm de sfârșitul de săptămână savurând un delicios desert de weekend. Aceste două zile sunt menite pentru reîncărcarea bateriilor. Unii preferă plimbări în natură, alții leneveală. Mâncare sănătoasă și somn odihnitor, sau dezmăț culinar și seri prelungite.

Desertul are rolul de a ne ajuta să ne relaxăm. Este răsplata după multe ore lungi petrecute la job. Și în weekend, caloriile nu se numără, nu-i așa? Îmi place mult să pregătesc deserturi. Încerc să ofer familiei, de fiecare dată, ceva nou. Sau o rețetă mai veche, dar îmbunătățită sau îmbogățită.

desert de weekend

Variante de desert de weekend

Eu încerc să adaptez deserturile în funcție de anotimp și eveniment. Săptămână trecută am făcut prăjitura Fanta, dar varianta de tort. Am optat pentru Fanta de grepfruit. Glazura a fost de un roz vesel, energizant, decorată cu căpșuni. Pentru sărbătorile de iarnă, mi se pare potrivită glazura cu Fanta de portocale sau lămâie.

Minunatul și pufosul chec – amintiri din copilărie

Checul îmi va aminti de vacanțele la bunici. Bunica mea ne făcea două variante de chec. Un chec marmorat cu cacao, era un deliciu. Checul pufos era ca un blat de tort. La mijloc punea o cremă de unt cu zahăr și cacao. De la frigider, în zilele de vară, era tot ce ne doream.

Checul este un desert rapid, cu puține ingrediente, pe care le avem la îndemână. Poate fi adaptat după preferințele noastre. Eu pun esențe pentru mai multă aromă. Dacă ne dorim un desert răcoros, adaug fructe. Merge de minune cu cafeaua de dimineață. Dar e și desertul cu care ne răsfățăm într-o după-masă de weekend. Vă recomand să încercați mai multe rețete de chec până îl veți descoperi pe cel perfect pentru voi.

Spuma de fructe

Desert rapid și răcoros, ideal de vară! Eu folosesc 2 albușuri de ou, o cană de fructe și puțin zahăr. Se mixează bine până se obține o spumă tare și colorată. Ador varianta cu căpșuni sau vișine, caise sau nectarine. Servim un desert colorat, nu foarte caloric, dar fresh.

Cremă de ciocolată

Dacă vă place crema de ciocolată din comerț, vă recomand să vă faceți acasă. Topiți ciocolata cu puțină smântână lichidă. Adăugați după preferință nucă de cocos, nucă măcinată, biscuiți, fructe confiate. O puteți savura ca atare sau în diferite combinații. Cu clătite, pe o felie de chec, pancakes, biscuiți digestivi, chiar și glazură pentru prăjituri.

Desertul este preparatul mult așteptat la orice eveniment. În weekend, el nu poate lipsi deoarece dă o notă aparte, zilelor. Consumați cu drag, în liniște alături de cei dragi. Bucurați-vă! Savurați!

Care este desertul vostru preferat? Care variantă de desert de weekend vă tentează cel mai tare? Nu-i așa că nu poate exista weekend fără un răsfăț dulce?

Foto

20 thoughts on “Variante pentru un delicios desert de weekend”

  1. Vai, ce pofta mi-ai facut cu toate aceste variante de desert. Prajitura Fanta este preferata mea. Chiar saptamana trecuta am vrut sa fac, insa familia a votat pentru un tort oarecare. Dar il trimit acum pe sot sa cumpere niste fructe, sa fac o spuma. Ne pregatea mama in fiecare weekend de vara cand eram copii. Niciodata nu ne saturam cu portia pe care ne-o dadea. :)))

    Reply
  2. Wow! Am balit putin la toate recomandările tale! Este clar ca le voi face și eu zilele următoare chiar dacă încerc sa mai slăbesc! Măcar pentru cel mic!

    Reply
  3. Cate idei mi-ai dat ‼️‼️‼️ la mine din nefericire…nu exista zi fără un răsfăț dulce..tare as vrea sa il limitez doar pt weekend 🙈🙈

    Reply
  4. prajitura fanta imi place la nebunie, dar nu am mai facut de mult. Si chec, ultima data cred ca inainte de Paste am facut. Eu pentru weekend-ul asta am pus gand rau unor visine si o sa fac o prajitura cu visine, adica un pandispan cu visine, mai precis.

    Reply
  5. Si eu mi-am dorit mult un desert facut in casa in acest weekend, dar nu prea am avut timp. Poate primesc un pic de ajutor pentru ca altfel sigur nu reusesc

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.