5 motive pentru a petrece vacanța de vară în natură

11

Vacanța de vară în natură – cea mai bună opțiune

Vacanța de vară în natură ar trebui experimentată de toți. De la mic la mare, de la copii la adulți. Petrecem prea mult timp închiși între betoane. Uităm cu orele cum e lumina naturală. Stăm ore întregi în birouri fără o gură de aer curat. Și ne mai mirăm că suntem deprimați, stresați, obosiți mereu.

Conectarea cu natură înseamnă porții imense de energie. Astfel de doze ar trebui să luăm zilnic. Pentru ca viața noastră să fie mai bună și să vedem lumea cu ochi mai blânzi.

5 motive pentru a petrece vacanța de vară în natură

Vine vacanța și ne facem planuri unde să o petrecem. La mare, la munte, în natură mai mult, aș adăuga eu. Nu contează neapărat destinația, atâta timp cât vom sta în aer curat. Unii merg la munte, dar aleg cazare cu spa și nu ies să facă plimbări pe jos. Alții merg la mare și lenevesc pe șezlong. Vacanța înseamnă relaxare, dar să o facem mai interesantă.

  • mișcare în natură, în aer curat

Consider că trebuie să petrecem mai mult timp în natură. Destinația la munte sau la mare poate fi mai frumoasă dacă ieșim să explorăm. Mergeți în vacanțe cu mașina? Atunci trebuie să luați cu voi aceste ”prietene” de familie. Cu ajutorul lor, veți putea face mișcare mai multă. Veți putea descoperi locuri frumoase în apropiere. Mișcarea vă va energiza în fiecare zi.

  • experiențe noi

Întotdeauna când începea școala, eram întrebați, despre vacanță. Ce experiențe noi am avut. Deci vacanța este despre a experimenta lucruri noi. Vacanța înseamnă aventură, adrenalină. Și cum putem combina mai bine natura cu aventura? Propunem o ieșire cu cortul. Va fi, cu siguranță, o adevărată distracție și pentru copii, și pentru părinți. Pentru o experiență plăcută, alege corturi cu grijă, rezistente și spațioase.

  • descoperirea de obiective turistice

Ne place să vizităm obiective turistice renumite. Însă de câte ori am ales, acele obiective la care e de mers pe jos? De prea puține ori, sunt sigură. Vara aceasta descoperă frumusețile naturii mergând pe jos. Alege ca destinație chei, unde priveliștea e superbă. Poți opta pentru trasee prin pădure, ca să fie răcoare. Mișcare în natură și aer curat, dar și bifarea unor obiective turistice.

vacanța de vară în natură

  • zile de relaxare

Muncim zi de zi. Avem deadline-uri și stăm cu ochii în laptop și telefon. Mai mult decât ar fi recomandat. Nu mai dăm randament și nu mai știm la ce metode să apelăm. Eu prefer să citesc, mă ajută mult. Însă nu funcționează de fiecare dată. Cel mai bine mă relaxez în natură. Câteva zile departe de aglomerația și gălăgia orașului. Dar și departe de tehnologie. Zilele petrecute în natură, mă ajută cel mai mult să mă relaxez, dar și să mă încarc cu energie.

  • vacanță în familie

Copiii adoră vacanțele în familie. Fiind departe de tehnologie, părinții vor interacționa mai mult cu cei mici. Va fi suficient timp pentru comunicare, pentru jocuri împreună. Vacanța de vară petrecută în natură va fi cea mai frumoasă. Legătura va fi tot mai strânsă și veți avea amintiri de neuitat.

Cum arată pentru voi, vacanța de vară în natură? Mai sunt și alte motive pentru care, vacanța de vară ar trebui petrecută, cât mai mult,  în  natură?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. Îmi amintesc ca mergeam la tara la bunici în vacanta de vara și erau cele mai frumoase zile. Alergam peste tot și ne jucam toată ziua. Acum prefer sa ma retrag la Snagov lângă lac pe tipul verii.

  2. Cristina Dragomir on

    eu sunt destul de comoda in general, asa ca nu stiu cat de mult mi-ar placea sa merg in excursie cu cortul, dar vreau macar sa incerc, sa bifez si experienta asta. Cort am, de la neamuri, numai timp sa ne facem!

  3. Chiar saptamana trecuta am planificat o iesire cu cortul. Mai exact, mi-am luat cort si astept cu nerabdare sa-i fac rodajul si sa vad cum este . Sunt convinsa ca imi va aminti cu placere de vacantele cu parintii de la mare in care mergeam cu cortul

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Restul e tăcere
Restul e tăcere de Carla Guelfenbein recomandare lectură

Restul e tăcere de Carla Guelfenbein - lectură de toamnă Aveam cartea aceasta în whislist de ceva timp. Reușisem să...

Close