Unde și ce mâncăm în Sibiu?

Îmi place să călătoresc și de fiecare dată când am ocazia, încerc o nouă destinație. Fie că vorbim de explorarea unui oraș în țară, fie că e înafara țării, sunt mereu pregătită. Sunt multe orașe frumoase în România. Mi-ar plăcea să am mai mult timp să vizitez orașe, cum ar fi Brașov, Timișoara, Iași, capitala.

Sibiul m-a atras mereu!

Sibiul este unul dintre orașele pe care am avut plăcerea să-l explorez de mai multe ori. Pe lângă obiectivele turistice, vă recomand o plimbare pe jos. Nimic nu e mai frumos decât să iei la picior un oraș pentru a-i descoperi frumusețea.

Îmi place orașul pentru că e curat, liniștit. Îmi place mult arhitectura clădirilor.

sibiu-deweekend

Obiective turistice de neratat în Sibiu!

  1. Turnul Sfatului
  2. Muzeul Brukenthal
  3. Podul Minciunilor
  4. Zidurile și turnurile de apărare
  5. Grădina zoologică
  6. Piața Mare și Piața Mică
  7. Parcurile.

pietonala-sibiu-deweekend

Nu o să spun foarte multe despre obiective, găsiți informații peste tot. Eu vreau să discut despre unde și ce putem mânca bun în Sibiu.

Am fost plăcut surprinsă de mâncare și localuri!

Și după ce te plimbi prin oraș, tot vizitând, ți se face foame. De cele mai multe ori, întreb prietenii de pe Facebook. Dar am încredere și în recomandările de pe Foursquare.

Sătulă de localurile din Cluj, dar și puțin dezamăgită de ceea ce oferă, îmi place când am posibilitatea de a încerca preparate noi. Din multitudinea de recomandări am ales să mâncăm în două locuri și nu am regretat niciodată.

Restaurant Hermania

  • Restaurant cu specific săsesc, cuprinde o sală mare cu ferestre cu boltă, șemineu și obiecte de decor bine alese. Personalul te întâmpină în costume tradiționale săsești, iar dacă nu ești hotărât ce să alegi, mergi cu încredere pe recomandările lor. Trebuie să știți că preparatele se bazeaze pe produse naturale, fabricate în atelierele proprii de la “Complexul Turistic Albota”.

Din meniul bogat, noi am ales:

  • Ciorbă șvăbească de burtă – un deliciu de supă cu sos de roșii.
  • „Mäuse” cu cartofi rustici – o combinație delicioasă de muşchi juliene, costiţă, cârnăciori, smântână, sos alb și garnitură de cartofi copți.
  • Ruladă de pui cu costiţă, ciuperci, brânză şi cartofi cu sos de mărar – este o ruladă pane din piept de pui umplută cu ciuperci, caș și bacon.
  • Ștrudel de mere cu sos de vanilie – desert făcut integral de ei. Sosul de vanilie este aromat. Ștrudelul îți amintește de o toamnă parfumată.
  • Plăcintă săsească cu brânză dulce – e un fel de prăjitură cu brânză de vaci și stafide, servită cu zahăr pudră. Noi am cerut și sos de vanilie. A fost combinația perfectă.

Prețurile sunt rezonabile, mi se par chiar prea mici pentru calitatea preparatelor servite. Nu am plătit mai mult de 100 lei niciodată pentru 2 persoane.

hermania-sibiu-deweekend

hermania-sibiu-deweekend-1

meniu-hermania-sibiu-deweekend

desert-hermania-sibiu

Un aspect important!

Apreciez foarte mult la un restaurant, toaleta. Cred că nu degeaba se spune că putem cataloga o bucătărie după toaleta localului. Este foarte curată, spațioasă, dotată cu produse de calitate.

Crama Sibiul Vechi

Restaurant cu preparate tradiționale, ospătari îmbrăcați în port popular, decor ce reproduce  Casa Țărănească din Mărginimea Sibiului. Se pare că locația funcționează de peste 100 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi restaurante din cetate.

Restaurantul se află la subsol așa că nu veți avea semnal la telefon și veți putea savura în liniște mâncarea.

Noi am ales:

  • salată de vinete cu roșii și pâine de casă,
  • cașcaval pane cu salată de murături,
  • balmoș cu ficăței trași la tigaie.

preparate-culinare-sibiu-deweekend

Fiecare oraș este special. Fiecare oraș ascunde locuri frumoase. Trebuie doar să avem răbdare să explorăm și să descoperim.

Sibiul este minunat în fiecare anotimp. Târgul de Crăciun nu trebuie ratat! 

16 comentarii la „Unde și ce mâncăm în Sibiu?”

  1. Da, e un oras foarte, foarte frumos. Am petrecut un revelion acolo acum vreo 2 ani si mi-a placut mult. Am mancat pe undeva pe langa pod, la un local cu multe chestii vechi de advertising pe pereti si mi s-a parut foarte misto, nu mai stiu insa numele lui.

    Răspunde
  2. As face un drum pe la Sibiu doar pentru a savura bucatele astea pe care ni le-ai aratat. Mäuse”cu cartofi rustici – o combinație delicioasă de muşchi juliene, costiţă, cârnăciori, smântână, sos alb și garnitură de cartofi copți, ma fac sa nu mai dorm la noapte. Cine le-a mancat ?

    Răspunde
  3. Am auzit ca Sibiu este un oras foarte frumos, insa nu am apucat sa il vizitez pana acum. Voi tine minte totusi de recomandarile tale in caz de ajung pe acolo. 🙂

    Răspunde
  4. Nu-ti inchipui cat de mult mi-a placut articolul tau. Recunosc ca am ajuns din intamplare prin Sibiu si nu am stiut exact unde am putea merge si ce sa vizitam. Imi plac mult descrierile produselor comandate din aceste 2 restaurante si daca mai ajungi in alte orase nu uita sa ne scrii …. I love you :*

    Răspunde
  5. Ai dreptate, nimic nu se compara cu mersul pe jos, exploratul stradutelor, descoperirea de locuri noi despre care nici nu stiai! De fiecare data cand plec intr-un oras strain, nici nu vreau sa aud de taxi – merg pe jos! Imi amintesc cand am ajuns prima data in Sibiu am ramas fermecata de cladirile alea care zici ca au ochi in acoperis, sunt mai numeroase in Piata Mare, m-am indragostit de ele, mi se par si acum extraordinar de ingenioase si mereu le pozez cand ajung acolo.
    P.S. ce inseamna balmoș? Este o mancare tipic ungureasca sau…? Nu am mancat pana acum si suna interesant.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.