Uită de frică, bucură-te de viață!

13

Suntem conduși de frică! Uităm să ne bucurăm de viață!

Frica ne domină viața. O lăsăm să preia controlul vieții noastre. Câte lucruri noi ai fi încercat, dar frica te-a oprit? Un job nou? O țară nouă? Câte provocări ne-a oferit viața? La câte am avut curaj să răspundem pozitiv? Cât am stat după ce a trecut ocazia, să ne gândim cum ar fi fost?

Frica ne oprește să vedem partea frumoasă a vieții. Ne orbește și nu mai reușim să vedem oportunitățile. Pornim cu stângul, copii fiind. Părinții, profesorii alimentează sentimentul de frică. Suntem mereu în gardă. Din păcate, suntem mereu negativiști. Vedem partea rea, grea, tot timpul. Poate e momentul să-ți analizezi gândirea!

Uită de frică! Bucură-te de viață!

Știu că am pierdut câteva oportunități. Dar e prea târziu acum să mă mai gândesc la ele. Însă mi-am promis că voi încerca să uit de frică. Primul meu pas a fost să iau decizii singură! Să analizez ce e mai bine pentru mine. Decizia să fie a mea! Da, să am susținerea soțului, dar decizia să fie a mea!

Frica de nou

De prea multe ori, am spus NU de frică. Frica de nou, frica de eșec. Însă ceva nou nu înseamnă neapărat dificil. Sau peste puterile noastre. Trebuie doar să avem curaj să încercăm. Dacă ceva nou este ceva mult mai bun pentru tine? Încearcă! Ai mai mult curaj! Gândește pozitiv! E pentru binele tău!

Frica de a fi respins

O mare teamă a noastră e când ne place de cineva. Ne-am obișnuit să-i considerăm pe unii oameni de neatins. Înseamnă că ne desconsiderăm. Ar fi bine să nu uităm că fiecare om e deosebit în felul lui. E greșit să spunem: Persoana respectivă nu s-ar uita niciodată la mine. Fie că vorbim de relații, fie că vorbim de un posibil colaborator.

Frica își bagă iar coadă. Îți spui că nu ești suficient de bun, de pregătit. Dacă tu spui așa despre tine, cum să spună alții de bine? Prima dată, tu trebuie să fii conștient de calitățile tale. Trebuie să ai încredere în puterile tale. Și atunci, și cei din jur vor vedea o persoană puternică.

bucură-te de viață

Frica de aventuri

Aș încerca sporturi extreme. Mă atrag atât de mult! Dar dacă se întâmplă ceva rău? Dar dacă nu, ți-a răspunde eu. Părinții ne spuneau mereu. Dacă te urci în copac, o să cazi și o să te lovești. Nu știau să ne spună: ai grijă cum te urci și să se susțină până urcăm.

Însă adulți fiind, putem lua singuri decizii. Știm că trebuie să fim atenți. Da, se pot întâmpla și lucruri rele. Dar e momentul să ne concentrăm pe cele bune. Sentimentul de după va fi unul unic. Încearcă! Nu ai nimic de pierdut! Dar poți avea atât de multe de câștigat!

Viața e frumoasă! Trebuie să profităm de ea!

Consider că viața e prea scurtă ca să o lăsăm să treacă. Zi de zi, trebuie să facem ceva nou, ceva pentru noi. Muncim, fugim, suntem obosiți mereu. Când ne mai bucurăm de viață? După acest proiect? După ce îmi fac o familie? Oare nu va fi prea târziu? Nu vom fi prea obosiți ca să ne mai bucurăm de viață?

Cred că de multe ori, ne căutăm pretexte. Nu de frică nu încerc ceva nou, ci nu am timp. Serios? Dacă tu nu îți faci timp pentru o viață mai bună, cine te poate ajuta? E momentul să fim maturi. Să fim cinstiți cu noi înșine!

Ai curaj!

Curajul de a face lucruri noi, bune. Dorința de a încerca tot ce e mai bun pentru tine! Nu vei reuși de fiecare dată. Însă pune-o la capitolul ”încercări și lecții de viață”. Și cu mai mult curaj, și cu mai multă înțelepciune, mai încearcă! Încearcă până reușești să ajungi unde meriți!

Lasă frica, bucură-te de viață! Uită de tot ce e negativ, concentrează-te pe lucrurile bune și frumoase! Ai curaj să uiți de frică și să faci următorul pas, să te bucuri de viață?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. eu zic ca fricile ar trebui sa fie constructive. si eu am anumite temeri, dar incerc sa mi le depasesc de fiecare data. in general e bine sa nu te gandesti prea mult la ce e rau, pentru ca aia atragi

  2. Cred că experiențele prin care trecem ne ajută să înfrângem fricile. La fel cum spui în articol, am trecut prin astfel de frici care cel mai propababil veneau din spate, din evenimente, fapre care m-au marcat poate în copilărie. Pusă în postura de a lua decizii importante, cumva fără timp de gândire, am trecut peste frici.
    Felicitări pentru articol!

  3. Cristina Dragomir on

    Adauga pe lista si frica de a te face de ras. Pe mine asta m-a tras in jos de multe ori, inclusiv in scoala. Mi-era teama intotdeauna sa vorbesc, nu cumva sa gresesc ceva si sa rada colegii de mine. Si acum ma cenzurez la greu si am aceeasi frica.

  4. Uneori frica ne face mai precauti insa e o mare diferenta intre a fi precaut si a nu-ti trai viata din frica. Multi dintre noi nu reusesc sa isi traiasca pe deplin viata doar pentru ca se tem de respingeri.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Comuniune de Ann Patchett
Comuniune de Ann Patchett recomandare lectură

Comuniune de Ann Patchett - bestseller Comuniune de Ann Patchett este un roman nebun. Coperta te atrage, pui mâna pe...

Close