Trucuri pentru pregătirile culinare de sărbători

În toi cu  pregătirile culinare de sărbători

Suntem tot mai aproape de Crăciun, deci  pregătirile culinare de sărbători sunt în toi. Observ că lumea se plânge de lipsă de timp pentru a putea termina totul. Vă recomand să vă faceți o cafea bună. Savurați-o în timp ce alcătuiți lista de preparate culinare pe care doriți să le faceți. Urmează lista de ingrediente necesare. Și partea distractivă, cumpărăturile.

Ingredientele necesare e bine să le luați din timp. Lăsați pe ultimul moment, doar ce e perisabil, ouă, carne, lactate, legume și fructe. În plus, vă asigurați că luați produse de la brandul preferat. Doar o gospodină pasionată înțelege că doar un praf de copt e ideal și doar acea esență de vanilie e baza deserturilor perfecte.

Trucuri pentru  pregătirile culinare de sărbători

Ne place să ne pregătim de sărbători cu de toate. Există câteva trucuri la care puteți apela pentru ca munca să fie mai ușoară, mai rapidă, mai eficientă. Dorința ca totul să fie perfect e de înțeles!

  • respectă rețetele

Rețetele bune există în urma a numeroase încercări. Cineva, înaintea noastră, a testat și restestat, apoi ne-a dezvăluit rețeta completă. Dacă nu vrei să dai greș, o vei respecta. Nu improviza înainte de sărbători. Dacă preparatul nu va ieși perfect, va fi o risipă de ingrediente și timp, dar și de energie.

Rețetele există pentru a fi respectate. Prima dată respectă rețeta așa cum e. Abia apoi ai dreptul să adaugi sau să elimini ce crezi că nu e ok. De exemplu, toată lumea vrea niște cârnați de casă gustoși. Acest lucru înseamnă consultarea mai multor rețete cârnați. Alege una care ți se potrivește și respect-o. Sigur vei obține un preparat pe gustul tău.

  • respectă ingredientele propuse

De multe ori, în rețete, eu tind să recomand și anumite ingrediente, de la un brand anume. Acest lucru înseamnă că am încercat și cu altele, și rezultatul nu a fost la fel. Nu e întotdeauna reclamă la un brand, ci e părerea noastră după ce am testat mai multe branduri.

pregătirile culinare de sărbători

  • cuptorul cu multe funcții

Când am ales cuptorul, am știut că e alesul, că e exact ce îmi trebuie. În timp, s-a dovedit a fi cel mai potrivit mie. De ce spun asta? Cuptorul electric care are multe funcții, te poate ajuta să obții preparatele culinare perfecte. Având programe predefinite, își setează singur temperatura și timpul de coacere. Funcțiile multiple sunt de real ajutor pentru ca gătitul să fie un succes, nu un stres.

  • alocă timp suficient pentru gătit

Încearcă să estimezi fiecare preparat de cât timp are nevoie pentru preparare și coacere. Optează pentru deserturi sau preparate care pot fi făcute din timp. Biscuiții și fursecurile, dar și sărățelele pot fi făcute cu 2-3 zile înainte de sărbători. Foile de prăjituri sau blaturile au nevoie de timp să se usuce bine. Abia apoi le putem umple cu creme.

Aperitivele necesită timp pentru a sta la rece înainte de a fi servite. Ruladele, doboșul sărat, chiar și salatele. Toate sunt mai gustoase după o zi sau două.

  • gătește cât e necesar

Încearcă să estimezi câți invitați vei avea și cât se consumă. E păcat să risipim mâncare. Și mai trist e să aruncăm după ce am investit timp și energie în prepararea lor. Nu găti mai mult decât e necesar. În cel mai rău caz, poți încropi un platou cu ce găsești prin frigider.

Ne bucurăm de sărbători alături de cei dragi savurând preparate delicioase! E bine să nu uităm care e importanța sărbătorilor și să ne bucurăm din plin, de ele. Voi ce trucuri aveți când vine vorba de pregătirile culinare de sărbători pentru a termina mai repede?

Foto

14 thoughts on “Trucuri pentru pregătirile culinare de sărbători”

  1. Pe cât de la îndemână ar părea sfaturile tale, pe atât de neglijate sunt de către gospodine.
    E chiar bine sa ne mai amintim din când în când și sa ținem cont de faptul ca “succesul lasă urme”, și oricât de tentate am fi sa improvizam, sărbătorile nu sunt chiar cel mai bun moment în care sa facem asta 😅

    Reply
  2. Multumesc mult de sfaturi!Am sa tin cont de ele!Noi nu suntem.o familie numeroasa si mereu stiu cat trebuie sa gatesc ca sa nu aruncam mancare!

    Reply
  3. Anul acesta am decis sa comandam cele necesare, ca sa nu fie cantitati prea mari.
    Am tot stat mai sedentari anul acesta iar sarbatorile cu siguranta ne “ajuta” sa punem inca cateva kg in plus de nu avem grija..

    Asa ca am decis sa punem accent pe alte actvitati precum arnarea casei, pe bradut, pe felicitari hand made etc.

    Reply
  4. Mulțumim pentru sfaturi 😍😍😍 eu nu prea gătesc insa de sărbători mai fac asa cate ceva tradițional 😍😍😍

    Reply
  5. De Craciun sunt acasa, dar cred ca merg la masa la mama, iar de Revelion sunt plecata si nu ma mai preocupa acest aspect. Sa vad daca voi face si eu cate ceva de mancare acasa

    Reply
  6. la carnati, nu ma abat de la reteta mamei, mostenita de la tatal ei. Chiar pot sa ma laud ca fac super carnati. Cat despre cuptor, eu stiu cat de important e. De cand am investit in cel electric, pe care il am acut, pot sa fac orice prajitura fara teama ca ar putea sa se arda sau sa nu creasca.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.