Trucuri pentru o organizare eficientă

31

O organizare eficientă crește productivitatea

Zilele parcă sunt tot mai scurte și timpul tot mai puțin pentru ce avem de realizat. Ne întrebăm cum alții reușesc să le facă pe toate. Îi urmărim din umbră și îi invidiem. Însă în loc să-i invidiem, mai bine am încerca o organizare eficientă. Pierdem enorm de mult timp cu lucruri mărunte. Social media ar trebui să fie pentru o pauză scurtă de relaxare, dar orele zboară navigând. Timpul alocat muncii rămâne mai puțin. Și la sfârșit de program ne întrebăm de ce nu ne-am terminat treaba.

Noroc cu noile telefoane care ne monitorizează activitatea pe telefon. Așa am conștientizat cât de mult timp petrec pe telefon. E adevărat că telefonul mă ajută mult la organizare, dar există mereu tentația de a verifica conturile de social media mai mult decât e necesar. Pentru că am tot mai mult de lucru și ziua are doar 24h și mai trebuie să și dorm, a trebuit să mă reorganizez. Și am apelat la câteva trucuri.

Trucuri pentru o organizare eficientă

E recomandat să identificăm greșelile pe care le facem și să le corectăm. Iată câteva trucuri pentru o organizare eficientă care ne vor ajuta să ne creștem productivitatea muncii.

 • renunță la telefon, optează pentru o agendă

Nu mă înțelege greșit. Nu trebuie să renunți la el de tot. Știm că fără telefon nu ne mai putem descurca în zilele noastre. Doar zic să renunți la el și să optezi pentru o agendă de birou. Tindem să notăm totul în telefon și așa suntem dependenți de el. Dar tot așa apare tentația și de a verifica mereu conturile de social media. Și  timpul trece fără să ne dăm seama.

Există pe piață o mulțime de agende variate, personalizate, menite să ne ajute. În plus, nu o agendă nu ai riscul de a pierde toate informațiile. Un telefon poate fi furat sau se poate defecta de tot. Nu e păcat să pierdem toate datele importante?

În plus, eu am satisfacția de a bifa de pe lista de TO DO și mă face să mă simt mai bine când observ cât de multe am reușit să fac. Încearcă și tu!

 • notează planuri și idei pentru echipa ta

Ai ceva de comunicat unui coleg? Îi trimiți un mail. El este citit și uitat, sau poate nu ajunge la destinatar și tot proiectul se decalează. Consider că notatul pe hârtie la vedere este cel mai important. Optează pentru un flipchart mobil și notează pașii proiectului și cine e desemnat. Așa nu vor putea să spună că nu au văzut sau că au uitat. Fiind notat pe hârtie, există dovadă. Fiind în ochii lor mereu nu vor putea uita ce au de făcut și până când.

 • pauze scurte, dar energizante

Avem nevoie de pauze și le recomand cu drag după câteva ore de muncă. Trebuie să ne deconectăm mintea. Să luăm o gură de aer curat. O cafea, un desert, 5 minute de joacă pe telefon, toate ajută. Însă trebuie să ne stabilim corect pauza. Vă recomand chiar să ieșiti la o plimbare în aer pentru câteva minute. Ajută cel mai mult.

Tu ce trucuri ai pentru o organizare eficientă? Reușești să-ți termini treaba la timp sau mereu ești în urmă și faci totul în ultimul moment?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

31 Comments

 1. EU sunt tot timpul pe minus… Încep o mulțime de trebuiri și rar le duc la sfârșit pe toate până la terminarea zilei.. și mereu vin altele, unele peste altele…
  Am să țin cont de recomandările tale, merci! :*

 2. Depinde de zile. Daca intervin lucruri neplanificate nu prea termin ce mi-am propus dar in general sunt destul de organizata si folosesc doua agende ca sa nu uit nimic.

 3. Gabriela Alexandra Andrei on

  Eu nu pot trai fără agenda! Organizez totul foarte eficient asa! Iar pauzele sunt mereu prilej de a savura o cana de cafea!

 4. Ioana Margineanu on

  Imi place ideea cu flipchart-ul dar daca nu esti acasa, s-a dus toata organizarea. Eu imi pun din ce in ce mai mult pe telefon organizarea. E mai faina organizarea pe hartie, si acolo imi fac lista saptamanala.

 5. Offf!Din pacate asa sta treaba,telefon,telefon si iar telefon!Mi se pare de multe ori ca e obositor telefonul asta si am prietene care si ele spun la fel!Eu nu reusesc aproape niciodata sa termin tot ce imi propun in ziua respectiva si simt asa ca am o povara de dus aproape zilnic!Dar in schimb am obiceiul sa ma pun pur si simplu sa stau cateva min sa privesc in gol,cerul,copacii sau sa ma gandesc la ceva ce imi place!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
îngrijire ten cu pori dilatați
Îngrijire ten cu pori dilatați cu produse Notino

Îngrijire ten cu pori dilatați - răbdare și atenție Îngrijire ten cu pori dilatați poate fi o adevărată provocare. Ne...

Close