Trenul orfanilor de Christina Baker Kline o lectură minunată

46

Trenul orfanilor de Christina Baker Kline – lectură de ianuarie

Trenul orfanilor a fost o carte pe care mi-am dorit mult să o citesc. Simțeam că va fi o lectură aparte. O găsiți pe site-ul Libmag și vă recomand să o comandați. Anul acesta am fost tare inspirată. Mi-am ales câteva cărți foarte bune. Una mai specială decât cealaltă.

Sunt fan al poveștilor de viață adevărate. Poveștile triste nu mă deprimă. Din contră, mă ajută să văd viața cu alți ochi. Citesc mult pentru că îmi place. Îmi fac timp pentru citit. Nu trece nicio zi fără să citesc câteva pagini.

Povestea din spatele cărții Trenul orfanilor

Încerc de multe ori să spun povestea fără a da prea multe detalii. Vreau doar să vă stârnesc curiozitatea. Vreau să vă fac să vă doriți să parcugeți fiecare pagină. Mi-ar plăcea ca oamenii să citească mai mult, de drag.

Trenul orfanilor spunea povestea orfanei, Niamh Power. Împreună cu părinții și frații, ea locuiește în Irlanda. Situația grea din țară, determină familia să plece în America. Speră ca în America, o să aibă o viață mai bună, să trăiască decent. Însă planurile de acasă nu se potrivesc în noua țară. La început, locuiesc într-o cămăruță însalubră. Niamh este și mamă și soră pentru copii. Mama este mereu depresivă, iar tatăl cheltuie banii câștigați pe băutură. Niamh își amintește că îi era mereu foame, frig și se simțea singură.

În urma unui incendiu, Niamh rămâne orfană. Ea este preluată de Societatea pentru Ajutorarea Copiilor. Ei promit să le găsească copiilor orfani familii în alte orașe. Așa că sunt urcați în așa-numitele ”trenuri ale orfanilor” și duși de pe Coasta de Est până în ținuturile din Midwest.

Trenul orfanilor

Viața pe tren, Trenul orfanilor

Străbat distanțe lungi, cu un minim de mâncare pentru supraviețuire. Copii mai mari au grijă de cei mici. Când ajung la destinație, sunt puși să se spele și să se îmbrace cu haine noi. Sunt expuși într-o sală mare exact ca niște sclavi. Familii diferite vin să aleagă un copil. Majoritatea sunt aleși pentru a fi ajutoare în casă, servitori cu acte în regulă.

Niamh trece pe la mai multe familiii. Îndură umilințe, foame, agresiuni. Își dă seama că toată viața va fi o orfană. Un copil pe care nimeni nu dorește să-l iubească, ci doar să se folosească de el. Copilăria înseamnă pentru ea muncă, foame, lipsuri, boli.

Când pleacă de la ultima familie, este adăpostită câteva zile la o pensiune de fete. Acolo toată lumea o îndrăgește. Viața pare să intre pe făgaș normal. Însă visul frumos se spulberă. Nu poate rămâne acolo toată viața. Este trimisă la o nouă familie.

Cum va fi viața ei la noua familie? O vor primi ca pe o fiică sau ca pe un ajutor în casă? Vă invit să descoperiți citind cartea!

De ce să citiți cartea, Trenul orfanilor?

Este o carte foarte frumos scrisă. Se parcurge extrem de ușor în ciuda poveștii triste. Viața lui Niamh este urcușuri și coborâșuri. Exact ca viața reală. Aflăm despre povestea copiilor din trenurile cu orfani din perioada 1854 – 1929.

V-am făcut curioși? Vă doriți să citiți cartea și să aflați ce s-a întâmplat cu Niamh? Vă garantez că nu veți regreta că ați citit această poveste minunată!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

46 Comments

  1. Mi-era clar ca e trista, doar uitandu-ma la coperta si imaginandu-mi povestea din spatele ei. Eu cred ca am sa o trec pe lista mea de lecturi pentru ca in general mi-au placut toate cartile pe care mi le-ai recomandat tu. Acum sunt la Pazitoarea Tainei.

  2. Deci chiar m-ai facut curioasa sa citesc cartea! O s-o caut sa vad daca o pot gasi in format PDF, deoarece timpul nu prea imi ajunge sa o citesc fizic, asa ca pe telefon ar fi cel mai comod si rapid :D.

  3. Secretele frumusetii on

    Nu știu dacă a-și rezista sa citesc o astfel de carte. Numai citit micul rezumat mi s-a făcut pielea de găina.

  4. Pare o poveste trista si extrem de interesanta. Eu am un baietel, dar mi-a trecut acum un an sau doi prin cap sa adopt un alt baietel mai mare cu un an decat el. Sotul mi-a spus ca as comite o greseala si dupa ce i-am observat comportamentul mi-am dat seama ca are dreptate, acel copil e extrem de incapatanat si egoist, iar cand incercam sa-i explic cand gresea ma loveam de o atitudine rautacioasa, imi jignea la nervi copilul, asa ca am renuntat la idee, dar il luam si il vom lua cu noi in multe locuri in care sa se poata simti bine cu alti copii si unde sa fie mai aproape de indeplinirea unui vis. Sper totusi sa aiba o soarta buna. Mi-ai starnit interesul si o sa-mi cumpar cartea…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
periuțe de dinți electrice
Tot ce trebuie să știi despre periuțe de dinți electrice

În căutarea celor mai bune periuțe de dinți electrice Cauți și tu cele mai bune periuțe de dinți electrice pentru familia...

Close