Tratează cu seriozitate afecțiunile medicale

21

Nu neglija afecțiunile medicale!

Afecțiunile medicale ne afectează starea de sănătate. Am observat în ultimul timp că oamenii își neglijează sănătatea. La apariția primelor simptome, iau o pastilă pentru durere. Dacă durerea cedează, nu se mai preocupă de problemă. Însă, de multe ori, când durerea revine, deja problema este gravă.

Mi-aș dori tare mult ca lumea să nu se mai trateze după ureche. Mi-aș dori ca leacurile băbești să fie ignorate. Iar boala să fie tratată de un medic, într-un spital. Știu că frica de durere și groaza de spitale, ne fac să ne tratăm acasă, dar nu e o bună idee.

Tratează cu seriozitate afecțiunile medicale!

Trebuie să învățăm să nu mai ignorăm durerea. Trebuie să învățăm să-i sprijim și pe cei din jur când e vorba de sănătatea lor. De multe ori, ne este groază să mergem singuri la medic. Avem nevoie de susținere, de cineva care să ne aștepte la ieșirea din cabinet.

 • Urmărește orice umflătură

Din păcate, alimentația de care avem parte este plină de hormoni și aditivi alimentari. Fiecare corp reacționează diferit. Unii nu sunt afectați, alții pot suferi diverse afecțiuni. Orice umflătură în orice parte a corpului trebuie urmărită. Poate fi doar de la o lovitură sau încordarea a mușchilor. Însă dacă persistă și devine dureroasă, trebuie văzută de un medic specialist. Știu că un diagnostic dur poate fi o adevărată lovitură. Însă descoperit la timp, se poate trata cu succes.

 • Monitorizează orice durere suspectă

Avem pastile antiinflamatoare mereu la îndemână. La cea mai mică durere, luăm o pastilă. Dacă durerea trece, uităm cu totul. Dacă durerea persistă, în loc să luăm pastile mai puternice, mai bine mergem la medic.

De exemplu, dacă ai o durere în zona inghinală, nu o ignora. Dacă durerea persistă, poate fi vorba de hernie inghinală și trebuie neapărat să vezi un medic. Dacă ai o durere suspectă în zona buricului, poate e vorba de hernie ombilicală. Ideal ar fi să consulți un medic și să stabiliți împreună tratamentul.

 • Nu uita de control după o intervenție chirurgicală

Dacă, din păcate, ai suferit o intervenție chirurgicală, nu uita de control. La 8-10 zile urmează scosul firelor. Însă nu strică un control și după câteva luni, doar pentru a ne asigura că totul este în regulă. Dacă apar dureri sau iritații în zona operației, e bine să mergi la un control.

 • Un set de analize de rutină, măcar la 6 luni

Doar pentru a ne asigura că totul e bine, nu strică un set de analize de sânge la 6 luni. Diferitele carențe de vitamine ne pot afecta sănătatea și starea de spirit. În plus, un corp sănătos și vitaminizat, va putea lupta mai ușor cu diferite afecțiuni medicale.

Tu acorzi atenție afecțiunilor medicale? Le tratezi cum crezi tu sau preferi să mergi la medic pentru un consult și un diagnostic corect?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. in general, spre rusinea mea, le cam tratez dupa ureche. rar mai merg la doctor pentru consult de specialitate. ultima oara am fost cu coloana, mi-a mai gasit niste vertebre tasate…

 2. Cristina Dragomir on

  Tu vorbesti de analize la 6 luni si eu am doi ani de cand nu le-am facut. Am ajuns sa nu mai am grija de sanatatea mea pentru ca nu mai suport debandada si timpul de asteptare de la usa medicului de familie, plus privirea de milog. TRebuie sa il schimb urgent.

 3. Este important sa luam legătura cu un specialist pentru a primi un diagnostic corect și, implicit, rețeta corespunzătoare
  Eu sunt foarte atenta cu corpul meu. Acum ma gândesc sa fac o vizita unui dermatolog!

 4. Sunt la o varsta la care nu-mi permit sa mai ignor semnalele corpului. Da, de cte ori este ceva mai serios decat un guturai, merg la medic, cer si mai multe pareri daca nu sunt eu convinsa ca e totul in regula, si tot asa. Recent, am scapat de cosmarul de a fi fost suspecta de cancer – desi nu era nimic in zona vizata – si am apelat la o alta parere. Da, am avut dreptate sa merg la alt medic. E o cheltuiala, ca nu pot sa astept cateva luni ca sa ma duc la medici cu trimitere, pe banii statului, de regula merg la cabinete si clinici particulare. Dar e vorba de viata mea si o tratez ca atare.

 5. Aluculesei Brindusa on

  ce as putea sa spun eu care din 3 in 3 luni fac analize si frica pune stapanire pe mine chiar in clipa cand ies pe usa spitalului!

 6. Sfaturile tale sunt foarte utile!!! Pana nu demult nu prea îmi plăcea ideea de a merge la medic, ma tratam după ureche și internet. Acum ca ma lupt de câteva luni cu o alergie urata, îmi dau seama cât e de important sa mergi la medic pt un diagnostic corect. Nu prea îmi place sistemul și birocrația din spitale, însă de acum voi merge la doctor de fiecare data.

 7. Din păcate, abia după ce ne lovim de probleme, unii nici atunci, ajungem la medic. Cred că este nevoie de o educație și în acest sens. Cu toate bubele sistemului sanitar, problemele se rerezolvă dacă nu ajungem prea târziu.

 8. Din păcate, în Romania foarte multe persoane nu merg la medic dacă nu le doare ceva. Din punctul meu de vedere, este o mare greșeală deoarece este mai bine să previi decât să tratezi. Eu încerc să merg la medic pentru un control de rutină, cel putin o dată pe an.

 9. Hmmm.. eu într-un an voi face parte din cadrele medicale, așa că răspunsul meu este clar: prezentarea la medic, în funcție de problemă!
  Ceva apărut brusc, durere diferită față de ceea ce suntem obișnuiți (adică diferită de durerea de burtă de la indigestie, de gât din răceală spre exemplu)- urgențe.
  Ceva cronic, ceva cu debut lent- medicul de familie și specialist.

  Românii sunt comozi și nu se prezintă la medici nici când au ceva, da păi când nu au, ca să își facă control.

  Eu apelez la medicii din jurul meu pentru orice și deși sunt tânără se pare că problemele nu m-au ocolit. Dacă aflam de ele mai târziu, era mai rău.

  Prin urmare recomandările tale ar trebui respectate de oricine, însă din păcate nici când este ceva grav românii nu prea se prezintă la medic. Ceea ce este foarte trist, deoarece nu există problemă medicală care să nu se poată trata/stopa din evoluție dacă este descoperită incipient.

  Sunt de acord că prezentarea la medic uneori este nesemnificativă (nu pot dezvolta deoarece am niște cerințe de respectat fiind în domeniu), însă când avem dubii putem apela la diverse locuri pentru a fi siguri de ceva.

 10. Cel mai cuminte pacient clar nu sunt. În cazul anumitor probleme mai banale aleg să nu merg la medic. Cred că m-a descurajat foarte mult indiferența anumitor așa ziși medici. Au fost situații când am învățat să fiu propriul meu medic. Pentru că medicul îmi dădea o pastilă (la orice problemă aceași pastilă) și a terminat cu mine. Așa am învățat să acord mare atenție simptomelor și căutarea soluțiilor. Dacă e ceva nou, ce nu am avut, merg la medic. Altfel, îl evit.
  Legat de intervenții chirurgicale, acolo e altă poveste. Respect cu sfințenie fiecare termen. Chiar dacă nu e nevoie, am ales să merg 600 km, doar să mă vadă medicii mei, chiar dacă pentru 5 minute și câteva radiografi. Cred că în cazul acesta nu te poți juca și e important să îți monitorizeze medicul starea.

 11. Eu sunt adepta consultării doctorului în aproape orice problemă de sănătate, că nici răcelile nu mai sunt cum erau o dată. Virușii sunt alții, tratamentul este altfel. Eu recomand să apelăm la doctori pentru orice întrebări legate de sănătate, ei sunt cei care știu și care pentru asta s-au pregătit atâția ani. Și să nu uităm analizele anuale de rutină.

 12. Aproape ca am si uitat de cand n-am mai facut un set complet de analize. Sfaturile tale sunt extrem de utile si chiar m-ai convins sa-mi fac si eu cateva analize

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
a oferi un cățel
5 motive întemeiate pentru a oferi un cățel copilului tău

A oferi un cățel copilului tău - o decizie de pus în balanță A oferi un cățel copilului tău este...

Close