Transportul gratuit la comenzile online, între ajutor și păcăleală

26

Transportul gratuit la comenzile online – bilă albă la prima vedere

Transportul gratuit la comenzile online pare un mare ajutor. Ne place să facem cumpărături online. Este mai comod, mult mai practic, evităm aglomerația. Iar uneori mai beneficiem și de transport gratuit. Vânăm magazinele cu transport gratuit. Ni se pare un cadou din partea lor. Dacă avem cumpărături mai voluminoase, ni se pare corect.

Însă lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie să ne învățăm să vedem dincolo de cuvinte. De multe ori, este specificat clar transport gratuit. Uneori se specifică o sumă anume pentru cumpărăturile online. Alteori vine însoțit de o mică steluță. Acest detaliu ne poate scăpa de multe ori. De ce? Pentru că apare scris clar TRANSPORT GRATUIT. În febra cumpărăturilor, cine mai e atent la detalii. Apăsăm plasează comanda, iar curierul ne cere bani în plus. Abia acum avem timp să studiem factura, oferta. Și ne dăm seama că am fost păcăliți.

Transportul gratuit la comenzile online – de multe ori, o mare păcăleală

Prima mea experiență

Am să vă spun cum era eu să mă păcălesc. În urmă cu ceva timp, am vrut să comand patru covoare. Toate de pe același site. Înainte să dau finalizare comandă, am verificat suma totală. Surpriză! Era dublu de cât știam eu că trebuie să fie!

Nervoasă, am început să verific tot. Și m-am lămurit repede de unde costul suplimentar. Fiecare produs venea din magazine diferite. Eu trebuia să plătesc curierul pentru fiecare produs în parte. Dacă aș fi comandat, ar fi fost și greșeala mea. Pentru că e de datoria mea să verific fiecare detaliu. Recunosc că în primă fază, transport gratuit m-a cucerit.

A doua mea experiență

Îmi comand multe cărți online. Fiecare site are prețurile lui. Diferențele de la un site la altul sunt mari. Unele oferă chiar și transport gratuit indiferent de valoarea comenzii. Însă dacă stai puțin să compari prețurile, vei vedea că nu merită. Transportul este gratuit înseamnă cărți mai scumpe. De multe ori, am comandat cărți și plătind transportul, ieșeam mai ieftin decât pe site-ul cu transport gratuit.

Mare grijă la detalii

Întotdeauna când faceți comenzi online, verificați și detaliile! Două minute în plus vă pot scuti de nervi și bani aruncați. La unele magazine, mi se pare normal ca transportul să fie gratuit. Însă de multe ori prefer să plătesc transportul. Mi se pare curierul mai implicat.

Magazinele online să ofere informații corecte

Am detestat mereu magazinele mincinoase. Cele care promit livrarea rapidă și coletele ajung foarte târziu. Cele care promovează cele mai bune prețuri, dar sunt cele mai scumpe. Dar și cele care au afișat mare pe site, transport gratuit, și nu specifică în ce condiții.

Iată un motiv în plus pentru a aprecia magazinele corecte, cum e Produse menaj. Ei nu pun accentul pe transport gratuit. Au preferat să vină cu o gamă variată de produse la cele mai bune prețuri de pe piață. Și cred că de aici au cel mai mult de câștigat.

Și nu uitați ceva important! Aveți grijă de unde este magazinul de unde cumpărați produsele. Există multe magazine care vând în România, dar cu sediu în alte țări și trimit de acolo marfa. Dacă ai o problemă cu produsul, va fi un calvar să-l returnezi. Și mai trist, s-ar putea să nu îți mai recuperezi banii niciodată.

Voi sunteți atrași de transportul gratuit la comenzile online? Sunteți atenți în ce condiții este transportul gratuit? Ați avut experiențe neplăcute când transportul gratuit a fost doar o păcăleală?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

26 Comments

 1. Da, recunosc, si eu sunt atrasa de transportul gratuit, dar obisnuiesc sa verific inainte sa plasez comanda. Dar sa stii ca am observat si eu ca adeseori iesi mai ieftin cumparand carti si platind transportul, decat cumparandu-le la pret mai mare si cu transport gratuit.

 2. Am avut si eu experiente mai putin placute de genul si m-am convins ca uneori transport gratuit nu inseamna o afacere buna. Important este sa verifici produsele si sa compari preturile si daca la final ai impresia ca faci un business bun, sa comanzi. Desre produse menaj nu stiu nimic inca. Voi analiza site-ul lor

 3. Da, eu chiar urmăresc chestia asta și mi se pare normal ca atunci când dau o comanda mai mare, peste 200 lei-300 lei spre ex, sa apară transportul gratuit.

 4. ohooo, de cate ori nu se intampla asta! Ce avantaj mai ai sa cumperi 10 carti cu transport gratuit la pret total de 200 de lei, cand in alta parte au pretul aproape la jumtate cartile si, desi platesti trasportul, costul total al comenzii e de vreo 170 de lei?

 5. Am patit si eu povestea cu transportul gratuit si produsele mai scumpe. Sunt si site-uri mari care folosesc aceasta metoda. Lumea se incanta la transport gratuit si ignora detaliile

 6. Si eu sunt atrasa de transport gratuit dar inainte sa dau comanda verific sa vad daca e real. De exemplu am patit ca aveau transport gratuit in magazin si cand am ajuns acolo sa-mi iau comanda, care era platita nu stiau sa scaneze codul de pe colet si nu mi-au dat-o, sau astepti dupa colete care vin din alte tari.

 7. Și eu m-am păcălit cu transportul gratuit și prețul produselor. Dar cum din greșeli învățăm, acum verific de două ori înainte să dau finalizare comandă. De asemenea, înainte să comand o carte, verific prețul pe mai multe site-uri și comand de unde este mai avantajos.

 8. Invatam din mers. Pentru transport gratuit am fost nevoit sa mai cumpar ceva ce nu imi doream neaparat. Daca transportul nu costa mult, il platesc fara sa mai stau pe ganduri.

 9. Îmi place mai mult să iau cărțile la reduceri bune, chiar dacă nu au transport gratuit.. Atunci sigur reducerea lor întrece cu mult valoarea transportului și merită.
  De obicei când au transport gratuit nu prea au reduceri.

  Apreciez magazinele care nu au prețuri exorbitante pentru transport gratuit.. gen Melkior.

 10. Si eu era sa imi iau teapa cu transportul gratuit, care nu era chiar atat de gratuit, pana la urma. La carti, intr-adevar, se practica in mod frecvent asta cu preturi mai mari, pentru transport gratuit.

 11. Pe mine ma intriga faptul ca nici reclamatiile facute la OPC nu le rezolva. Ar fi bine ca aceste probleme, o data sesizate sa aiba si o rezolvare

 12. Pulbere-de-stele on

  Nu, nu ma atrag ofertele, la modul general. Si oricum, nimic nu e gratis decat cu numele, eu bag mana in foc ca pretul transportului este inclus in cel al produselor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
momente de relaxare Life Care
Momente de relaxare cu 3 produse Life Care

Momente de relaxare - atât de necesare Momente de relaxare, după ore lungi de muncă, este tot ce avem nevoie....

Close