Trandafirii pierduți de Martha Hall Kelly recomandare lectură

26

Trandafirii pierduți de Martha Hall Kelly – roman istoric

Trandafirii pierduți de Martha Hall Kelly a fost prima mea carte de vacanță. Citisem de autoarea aceasta, frumoasa carte, Când înflorește liliacul. Știam că scrie tare frumos. A doua ei carte am așteptat-o cu sufletul la gură. Povestea, modul de a povesti, personajele bine structurate, un roman de excepție.

Frumoasa carte poate fi comandată de pe site-ul Libris. O veți găsi în categoria Beletristică, alături de alte titluri minunate.

Trandafirii pierduți de Martha Hall Kelly – poveste de excepție

O poveste minunată despre o prietenie între două femei pe timp de război. Anul 1914, războiul este tot mai aproape. Eliza și Sofia sunt două prietene bune, care locuiesc în țări diferite. Acest lucru nu le împiedică să devină prietene bune.

Sofia vine la Paris și se bucură de compania prietenei ei, Eliza. Iubește Parisul și nu știe cât de mult îl va iubi în viitor, când îl va regăsi. Eliza este sătulă de Europa și așteaptă cu nerăbdare să plece în Rusia, ca să vadă Sankt-Petersburgul. Lasă în urmă familia și pleacă într-o lungă călătorie. Când Austria declară război Serbiei, Eliza se înapoiază familiei, în America.

Sofia, împreună cu familia, se refugiază pe proprietatea lor la țară. Speră că aici vor fi în siguranță. Însă Sofia are încredere în fiica unei vrăjitoare, o fată în casă. Crede că este un suflet bun, deoarece fiul ei se atașează rapid de ea. Însă timpul îi va dovedi cât s-a înșelat.

Trandafirii pierduți de Martha Hall Kelly

Se vor revedea cele două prietene?

Deși trăiesc drama războiului pe propria piele. Familiilor lor sunt grav afectate de război. Instabilitatea politică nu le lasă să se revadă, cele două nu pierd legătura. Încearcă să-și scrie scrisori cât de des pot. Mențin legătura până în momentul fierbinte al războiului.

Suferă nespus când nu mai primesc scrisorile una de la cealaltă. Sunt îngrijorate și speră să se revadă curând. Sofia va fi nevoită să-și ia inima în dinți și să plece spre Paris. Acolo speră să-și întâlnească prietena și să obțină ajutor pentru a-și ajuta familia. Doar să nu fie prea târziu.

Eliza împreună cu familia ei încearcă să o caute. Întreprind activități de ajutorare a emigrantelor. Însă va ajunge Sofia la timp? Își va mai putea salva familia?

Trandafirii pierduți de Martha Hall Kelly

Trandafirii pierduți este un roman istoric, dar captivant. Ne învăță că prieteniile adevărate pot supraviețui și în timp de război. A face bine pe timp de război îți poate aduce prietenii aproape, dar și poți lega noi prietenii.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

26 Comments

  1. Vad pentru prima data aceasta carte la tine. Mi se pare interesanta. In general, cei de la editura Litera, mai ales in aceasta colectie, au carti tare faine!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close