Top super alimente pentru sănătatea ta

Sănătatea noastră e pe primul plan

Ni s-a dovedit că trebuie să punem pe primul plan, sănătatea noastră. Trebuie să avem grijă la alimentație. Optarea pentru super alimente este un mic truc la care apelez eu. Fiecare aliment este important pentru noi. Însă unele le acceptăm mai ușor, cu altele suntem obișnuiți. E bine și să descoperim unele noi.

Ideal ar fi să avem în casă, la îndemână aceste alimente de top. Astfel vom fi tentați să le consumăm. Vom descoperi preparate noi cu ajutorul lor. Nu vom rămâne în pană de idei pentru masă, dar nici nu vom fi tentați să apelăm la alte alimente mai puțin sănătoase.

Top super alimente pentru sănătatea ta

Cunoaștem super alimentele, dar reușim să le apreciem după ce le testăm. Eu am descoperit câteva ingrediente după ce le-am primit cadou sau le-am savurat integrate în diverse rețete.

  • uleiul de cocos

Un produs pe care trebuie să-l avem în casă. Are multiple întrebuințări și nu ar trebui să ne lipsească. Eu am folosit uleiul de cocos la aromatizarea preparatelor culinare. Le dă un gust aparte și o textură excelentă. Deserturile de post cu ulei de cocos sunt tare aromate făcându-le irezistibile. De fiecare dată când am folosit, ulei de cocos în diverse rețete, am fost impresionată de gust. Dar și ca produs cosmetic. Ideal pentru măștile de păr, ca și cremă de mâini sau de corp.

  • cerealele integrale

Eu m-am îndrăgostit de cerealele integrale și caut mereu rețete noi. Sunt mare fan fulgi de ovăz și ador wafele cu fulgi, banane și fructe de pădure. Trebuie să reținem că fulgii de ovăz reprezintă cele mai sănătoase cereale. Au numeroase beneficii asupra sănătății organismului.

  • fructele de pădure

O sursă excelentă de antioxidanți, fructele de pădure nu ar trebui să ne lipsească din casă. Consumate proaspete în plin sezon, dar la fel de gustoase și eficiente și congelate. Eu le folosesc la sosuri de fructe pentru desert, în smoothie, chiar și în pancakes.

  • peștele

Nu am fost mare fan pește, apoi am început să-l consum, afumat. Am trecut la pește proaspăt învățând să-l gătesc tot mai bine. Acum aș mânca doar pește, și aș încerca mereu diferite tipuri de pește. Mă bucur că am ajuns să îl consum cu plăcere pentru că este o bună sursă de proteine și conține acizi grași esențiali OMEGA 3.

super alimente

  • alimentele verzi

Am observat că savurez cu mai multă poftă tot ce e verde. Salată în diverse combinații, mazăre și fasole verde, dar și spanac, leurdă. Mi-ar plăcea să încerc și sucuri din frunze verzi. Sunt o bună sursă de fibre, dar și vitamina A, C, dar și sursă de calciu.

  • toate tipurile de nuci, alune și semințe

Cred că toată lumea are în casă și ronțăie la nevoie un tip de nucă. Fie că e vorba de caju, nucă clasică, arahide, alune, nu le poți refuza. Și ce bine te simți când te gândești că sunt și sănătoase, o bună sursă de proteine, dar și de grăsimi monosaturate.

  • brânzeturile – marea mea iubire

Nu mă pot sătura de brânzeturi și îmi place să încerc diverse sortimente.  Ador iaurturile și strecor în ele, puțină miere sau fructe, gem sau dulceață. Cașcavalurile sunt marea mea iubire, trebuie să încercați variantele cu pesto verde sau roșu. Aș adăuga parmezan peste orice preparat culinar, atât de mult îmi place. E bine că ele reprezintă o bună sursă de calciu, contribuie la sănătatea noastră.

  • uleiul de măsline

Ne place atât de mult uleiul de măsline încât îl cumpărăm din toate vacanțele și sursele. E interesant să descoperi variante noi de ulei de măsline în funcție de țară și regiune. Soțul meu îl preferă pe cel din Croația, eu pe cel din Italia. Iar acum testăm o variantă din Grecia. Aleg doar varianta de ulei de măsline extra-virgin și adaug puțin în aproape toate preparatele culinare.

Care sunt acele super alimente care nu îți lipsesc din casă? Mai sunt și altele de adăugat la lista mea? M-aș bucura să aflu despre ele! 

Foto

18 thoughts on “Top super alimente pentru sănătatea ta”

  1. Salut,
    Îmi place enorm de mult lista ta. Sunt multe care se pot adauga, dar fac parte din categoriile mentionate de tine. Asa ca, este destul de cuprinzatoare lista. Mersi pentru ponturi 🙂

    Reply
  2. Uleiul de cocos nu imi lipseste din casa, mai ales ca am inceput sa fac tot mai des deserturi vegane, unele chiar raw. Si peste am inceput sa consum mult mai des. Zic eu ca sunt pe drumul cel bun.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.