Sănătatea noastră e pe primul plan
Ni s-a dovedit că trebuie să punem pe primul plan, sănătatea noastră. Trebuie să avem grijă la alimentație. Optarea pentru super alimente este un mic truc la care apelez eu. Fiecare aliment este important pentru noi. Însă unele le acceptăm mai ușor, cu altele suntem obișnuiți. E bine și să descoperim unele noi.
Ideal ar fi să avem în casă, la îndemână aceste alimente de top. Astfel vom fi tentați să le consumăm. Vom descoperi preparate noi cu ajutorul lor. Nu vom rămâne în pană de idei pentru masă, dar nici nu vom fi tentați să apelăm la alte alimente mai puțin sănătoase.
Top super alimente pentru sănătatea ta
Cunoaștem super alimentele, dar reușim să le apreciem după ce le testăm. Eu am descoperit câteva ingrediente după ce le-am primit cadou sau le-am savurat integrate în diverse rețete.
uleiul de cocos
Un produs pe care trebuie să-l avem în casă. Are multiple întrebuințări și nu ar trebui să ne lipsească. Eu am folosit uleiul de cocos la aromatizarea preparatelor culinare. Le dă un gust aparte și o textură excelentă. Deserturile de post cu ulei de cocos sunt tare aromate făcându-le irezistibile. De fiecare dată când am folosit, ulei de cocos în diverse rețete, am fost impresionată de gust. Dar și ca produs cosmetic. Ideal pentru măștile de păr, ca și cremă de mâini sau de corp.
cerealele integrale
Eu m-am îndrăgostit de cerealele integrale și caut mereu rețete noi. Sunt mare fan fulgi de ovăz și ador wafele cu fulgi, banane și fructe de pădure. Trebuie să reținem că fulgii de ovăz reprezintă cele mai sănătoase cereale. Au numeroase beneficii asupra sănătății organismului.
fructele de pădure
O sursă excelentă de antioxidanți, fructele de pădure nu ar trebui să ne lipsească din casă. Consumate proaspete în plin sezon, dar la fel de gustoase și eficiente și congelate. Eu le folosesc la sosuri de fructe pentru desert, în smoothie, chiar și în pancakes.
peștele
Nu am fost mare fan pește, apoi am început să-l consum, afumat. Am trecut la pește proaspăt învățând să-l gătesc tot mai bine. Acum aș mânca doar pește, și aș încerca mereu diferite tipuri de pește. Mă bucur că am ajuns să îl consum cu plăcere pentru că este o bună sursă de proteine și conține acizi grași esențiali OMEGA 3.
alimentele verzi
Am observat că savurez cu mai multă poftă tot ce e verde. Salată în diverse combinații, mazăre și fasole verde, dar și spanac, leurdă. Mi-ar plăcea să încerc și sucuri din frunze verzi. Sunt o bună sursă de fibre, dar și vitamina A, C, dar și sursă de calciu.
toate tipurile de nuci, alune și semințe
Cred că toată lumea are în casă și ronțăie la nevoie un tip de nucă. Fie că e vorba de caju, nucă clasică, arahide, alune, nu le poți refuza. Și ce bine te simți când te gândești că sunt și sănătoase, o bună sursă de proteine, dar și de grăsimi monosaturate.
brânzeturile – marea mea iubire
Nu mă pot sătura de brânzeturi și îmi place să încerc diverse sortimente. Ador iaurturile și strecor în ele, puțină miere sau fructe, gem sau dulceață. Cașcavalurile sunt marea mea iubire, trebuie să încercați variantele cu pesto verde sau roșu. Aș adăuga parmezan peste orice preparat culinar, atât de mult îmi place. E bine că ele reprezintă o bună sursă de calciu, contribuie la sănătatea noastră.
uleiul de măsline
Ne place atât de mult uleiul de măsline încât îl cumpărăm din toate vacanțele și sursele. E interesant să descoperi variante noi de ulei de măsline în funcție de țară și regiune. Soțul meu îl preferă pe cel din Croația, eu pe cel din Italia. Iar acum testăm o variantă din Grecia. Aleg doar varianta de ulei de măsline extra-virgin și adaug puțin în aproape toate preparatele culinare.
Salut,
Îmi place enorm de mult lista ta. Sunt multe care se pot adauga, dar fac parte din categoriile mentionate de tine. Asa ca, este destul de cuprinzatoare lista. Mersi pentru ponturi 🙂
Si eu folosesc uleiul de masline si incerc sa mananc mai des peste pentru ca e sanatos si lejer in dieta zilnica.
Lista ta este suficientă, consum tot mai puțin ulei de cocos. Cred că trebuie să mi-l pun și eu pe listă.
Este important sa avem o alimentatie cat mai sanatoasa. Branzeturile sunt si slabiciunea mea. Le ador!
As vrea sa introduc mai multe legume verzi în alimentația mea – dar mereu le ocolesc.
În afară de cele de origine animală, am mereu restul alimentelor în casă. Având o alimentație pe bază de plante, am o mulțime de bunătăți ❤
Ador branzaturile, in oacate am imtoleranta lanlactoza si le consum foarte rar sau in varianta fara lactoza. Sau vegetala. Si eu m-am împrietenit cu pestele, e super bun
Bifez tot de pe lista ta, cu excepția uleiului de măsline. Nu îmi place niciun fel de ulei, la modul general vorbind. 😀
Brânzeturile sunt și marea mea iubire și nu îmi lipsesc din casă.
Foarte utile sfaturile. Și eu incerc sa am un stil de viata mai ssanatos. Încerc sa consum cât mai multe fructe, peste și sa evit grăsimile.
Acum nu am nuci si fructe de padure, dar compensez cu niste alune si alte fructe care sunt de pe o plantatie mai mult sau mai putin apropiata de o padure,
Cred ca ai pus pe lista cam ce este important. Noua nu ne lipsesc nici ouale sau pieptul de pui, pe care le gatim in fel si fel de preparate.
Branza, cascavalul, fulgii de ovaz, bananele, iaurturile si mai sunt o multime.
Ai punctat intra-devar cele mai importante alimente pe care ar trebuii sa le consumam zilnic!
O mare parte din acestea le am in casa și încerc sa am un echilibru jn tot ceea ce consum.
Pestele si fructele de padure nu imi prea llipsesc. 🙂
Ma regăsesc perfect in lista ta, nici nu știu dacă as putea sari peste ceva, îmi plac în egala masura.
Uleiul de cocos nu imi lipseste din casa, mai ales ca am inceput sa fac tot mai des deserturi vegane, unele chiar raw. Si peste am inceput sa consum mult mai des. Zic eu ca sunt pe drumul cel bun.