Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr recomandare lectură

20

Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr

Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr, de ce nu am citit această carte mai repede? De la primele pagini, mă tot întreb cum mi-a scăpat această carte până acum? Am citit fiecare pagină în liniște. Îmi doream să nu se termine povestea. Îmi doream mai multe detalii, mai mult din poveste. Sunt puține cărțile care mă fascinează de la prima până la ultima pagină.

Libmag mi-a oferit această carte la momentul potrivit. Deși aveam mult de lucru, cartea era momentul meu de relaxare, înainte de culcare. Va rămâne una dintre cărțile mele de suflet.

Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr – o poveste minunată

Cartea ne spune povestea unei fetițe oarbe, Marie-Laure LeBlanc și un băiețel orfan, Werner. Marie-Laure trăiește la Paris cu tatăl ei,  mama ei a murit la naștere. Vederea i-a fost afectată până când a orbit complet. Tatăl ei a creat o machetă pentru ea cu întreg orașul. A pus-o să memoreze străzile și clădirile. Apoi ieșeau afară și o ducea până într-un punct. Iar de acolo ea trebuia să găsească drumul spre casă. La început, o cuprinde panica și nu înțelege rostul acestei provocări. Cu cât se descurcă mai bine, cu atât îi face mai mare plăcere să iasă în oraș.

Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr

Werner este un băiețel orfan, pasionat de tehnică.

Trăiește la orfelinat cu sora lui și visează să ajungă la o școală militară. Altfel soarta lui înseamnă munca în mină. Pasionat de tehnică reușește să repare orice radio fără prea multă bătaie de cap. Așa se face că într-o noapte ajunge să repare un radio sofisticat făcând fericită soția unui om important. Este răsplătit cu mâncare și bani, dar și cu o scrisoare de recomandare la școala militară.

Începe războiul. Marie-Laure împreună cu tatăl ei sunt nevoiți să plece la unchiul ei, Etienne.

Ajunsă într-o nouă casă, un nou oraș, ea va trebui să ia totul de la capăt. Se va obișnui cu o casă mult prea mare. Unchiul ei, un om blând și minunat, are zile când se închide în cameră. Repercursiuni ale zilelor petrecute în alt război. Într-o zi tatăl ei o anunță că trebuie să plece pentru câteva zile. O însărcinare de la muzeul unde lucra. Trebuie să livreze un colet special. Promite să nu lipsească mult, însă războiul este imprevizibil.

Uneori, războiul și unește destine.

Am tinde să spunem că războiul distruge vieți, familii, orașe. Și așa este într-o mare proporție. Însă pe timpul războiului, oamenii nu au uitat de omenie și de sentimente. Veți descoperi cum războiul unește doi tineri din tabere diferite. Veți savura o poveste minunat scrisă. Lectura va fi mai mult decât minunată!

Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr

Voi ați citit cartea, Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr? V-ar plăcea să o citiți după ce v-am dezvăluit câteva detalii ale poveștii?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

  1. In afara de cartea de bucae eu nu mai am timp sa citesc nici o carte. Te admir.
    Am citit kilometri de carti 🙂 , acum nu mai am timp, nu stiu ce se intampla, poate am alte preocupari….

  2. Cristina Dragomir on

    Cand citesc carti despre razboi, sunt trista.Mereu razboiul a adus numai lucruri rele. Poate ca de data asta, in cartea ta – Toata lumina pe care nu o putem vedea, el aduce si rele, dar si ceva bun in viata celor doua personaje intre care banuiesc ca se intampla lucruri si se traiesc sentimente puternice.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
produse de vară Life Care
3 produse de vară Life Care pentru picioare relaxate

Produse de vară Life Care pentru picioare îngrijite Mă bucur că am descoperit aceste 3 produse de vară Life Care...

Close