Timpul între inamic și prieten

13

Timpul – inamic sau prieten?

Toți din jurul meu se plâng că timpul trece prea repede. Nu știu dacă el trece prea repede sau noi nu îl folosim eficient. Eu nu spun niciodată că mă plictisesc. Nu am avut timp să mă plictisesc niciodată. Mereu am ceva de făcut. Și dacă nu am, îmi caut. Persoană activă, nu îmi place să pierd timpul pentru că știu cât e de prețios.

Nu pierde timpul!

Oamenii tind să piardă timpul inutil. Fie nu se organizează eficient și pentru o treabă banală pierd timp. Fie se apucă de mai multă treburi deodată și nu termină nimic. Destul de puțini sunt cei care reușesc să se împartă eficient. O bună planificare a programului, te va ajuta să fii mai eficient.

timpul

Timpul poate să ne fie prieten dacă prețuim fiecare clipă. El ne poate fi cel mai aprig dușman dacă îl pierdem cu nimicuri. El este dușmanul nostru când ne-am dori ca unele momente să dureze mai mult. De acea eu am învățat cu timpul, să apreciez fiecare moment.

Timpul este gratuit, dar nu îl putem cumpără

Există două lucruri pe care nu le putem cumpăra: sănătatea și timpul. Cu fericirea și dragostea mai putem jongla, dar cu celălalte două nu prea. Lucrurile care sunt gratuite, nu se pot cumpăra și totuși sunt atât de valoroase. Cu trecerea anilor, învățăm ce e important în viață. Experiențele noastre sau ale celor din jur sunt adevărate lecții de viață.

timpul

La evenimentele fericite sau nefericite din viața noastră, ne dăm seama cum trebuie să ne trăim viața.

  • Botezurile ne învață despre nevinovăție și puritate.
  • Nunțile despre bucurie, dragoste și înțelegere.
  • Înmormântarile despre cât de efemeri suntem.

După un astfel de eveniment, eu îmi analizez mai bine viața. Fac lucrurile la timpul lor. Spun celor dragi tot ce vreau să le spun. Petrec timp cu prietenii și familia. Am grijă de mine și de cei din jur, le port de grijă. Sunt spontană, fac ce doresc când doresc. Nu îmi refuz nimic. Viața e frumoasă, dar scurtă și trebuie să profităm de ea.

Apreciază ce ai, luptă pentru ce îți dorești!

Nu înțeleg oamenii care își doresc ceva, dar nu fac nimic în această privință. Întreaga viață e o luptă. Mai grea sau mai ușoară. Îi compătimesc pe cei care se plâng, dar nu fac nimic. Îi admir pe cei care luptă cu toate forțele pentru a realiza ceva.

Ai tot ce îți dorești? Mulțumește lui Dumnezeu și nu uita să fii recunoscător!

Nu ai încă tot ce își dorești? Muncește, luptă! Rezultatele se vor vedea în timp!

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. timp e ceva ce castigi prin organizare si prioritizare. Telul e sa castigi timp pentru sufletul tau si pentru a fi alaturi de cei dragi.

  2. Offf…abia astept sa creasca baietelul sa pot merge si eu la servici. Dar momentan ma multumesc cu ce am si ma bucur suntem sanatosi, restul vine de la sine.

  3. cred ca putin organizare nu strica nimanui. si mai ales, zic ca nu sunt foarte importante munca sau banii. toate trec, dar cel mai mult conteaza momentele frumoase alaturi de cei dragi!

  4. Cateodata timpul iti este inamic, alteori prieten, alteori curge intr-o stare gri pe care ai vrea s-o colorezi in roz. Cateodata reusesti, cateodata nu, dar important este faptul ca incerci, ca actionezi.

  5. Tot timpul ne dorim mai mult. Cred ca este bine sa dorim sa crestem si sa nu ne multumim cu ceea ce avem pentru ca riscam sa ne plafonam. Nu pot sa nu-i multumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce am, dar asa cum am mai zis, imi doresc sa am si mai mult 😀

  6. timpul ne lipseste tuturor cel mai mult. Daca s-ar gasi de cumparat, as renunta chiar si la dulciuri ca sa am mai multi bani de timp. Din pacate, nu exista aceasta optiune, asa ca incerc sa ma organizez cat pot eu de bine in cel pe care mi-l ofera viata.

  7. Pe mine ma mai enerveaza o categorie de oameni…tot aia care vor ceva si nu fac nimic, insa se mai si vaita! Pai fratele meu.. inainte sa te vaiti in stanga si in dreapta, pune mana si fa ceva in privinta asta, ca nu iti pica nimic din cer!

Leave A Reply

Read previous post:
pasionat de road trip
Pasionat de road trip? Iată ce să iei cu tine!

Pasionat de road trip - pasionat de vacanțe Pasionat de road trip, la primele raze de soare, soțul meu se...

Close