Tendințe în amenajări interioare în 2022

Amenajări interioare în tendințe în 2022

Tendințele în amenajări interioare se schimbă de la un an la altul. Ca ajutoare estetice, avem vechea artă chineză feng shui, unde vorbim despre poziționarea obiectelor pentru a corespunde fluxului de energie. Sau despre practica japoneză care îmbrățișează imperfecțiunile. Cercetările arată că există o influență directă caselor noastre asupra bunăstării noastre generale.

2022 este al treilea an de pandemie. Tendințele de top în design interior se concentrează, în continuare, pe a ne face să ne simțim în argul nostru emoțional. Situația ne-a forțat să încetinim ritumul. Și astfel să petrecem mai mult timp în casele noastre. Lucru care determină o dorință puternică de a crea un spațiu care să reflecte vizual și afectiv, ceea ce simțim. Se acordă o atenție deosebită a modului în care designul care capacitatea de a crea o energie.

Realitatea pandemică

Casele noastre au devenit locul unde muncim, dormim, învățăm, socializăm. Am găsit o întrebuințare pentru fiecare colț și obiect din casă. Ele trebuie să servească unui scop și să fie la locul potrivit. Unele au scop funcțional, altele scop emoțional, ambele la fel de importante. Unii designeri de interior susțin că vom vedea tot mai multe interioare inspirate de călătorii. Explicația este logică. Ne dorim să avem aproape ceea ce iubim și starea de bine din vacanță.

Tendințe design interior

Mult timp minimalismul alb complet a fost una dintre cele mai populare alegeri. Conceptul este clar, dar oferă puțin confort vizual. El va fi înlocuit cu un aspect minimal mai cald.

⚘ Nuanțe calde de maro

Dacă ești în plin proces de amenajare garsonieră, nuanțe calde de maro, crem, ciocolatiu sunt o bună alegere. Nu combina cu clasicul portocaliu. Încearcă nuanțe nude pentru un aspect elegant și primitor.

Culorile neutre fac un pas în spate. Oamenii doresc să experimenteze, din nou, culorile. Totuși paleta de culori va cuprinde nuanțe pe care le regăsim în natură. Nuanțe îndrăgite vor fi maro teracotă, maroul pământului, coniac, lut ars.

⚘ Nuanțe și obiecte inspirate din natură

Situația ne-a obligat să petrecem mai mult timp în interior decât în exterior. Cu toții am căutat să neîntărim legătura cu natura. Acest lucru a inspirat renașterea suprafețelor naturale (gresie, marmură, travertin) sunt folosite mai mult, de la căzi și cabine de duș, mobilier, obiecte de decor. Natura brută, imperfectă a materialelor adaugă profunzime, suflet, imită atmosfera calmă din aer liber. Noul trend este un interes ridicat pentru copaci mari în casă, măslini eleganți sau magnolii sudice.

Cei care au o curte spațioasă, au pus accentul pe amenajare terasă la casă realizând o comuniune cu natura. Lemnul terasei rămâne în culoarea naturală. Decorăm terasa cu plante colorate pentru energie pozitivă, dar și plante verzi, mici arbuști.

Minunile pământului sunt în centrul atenției. Obiecte decorative realizate din cristale și marmură, siluete de ciuperci, floră exotică, motivele faunei. Elementele pământești, precum lemnul, piatra și argila, sunt clasice, și totuși reușesc să aducă la viață un spațiu.

⚘ Mobilier sculptat și curbat

O formă curbată este citită de subconștinet ca fiind sigură, prietenoasă, primitoare. Formele și unghiurile curbate sunt în tendință și în 2022, în mobilier, dar și în arhitectură. Să ne orientăm sper forme grațioase, senzuale, margini curbate, scaune luxuriante.

⚘ Tencuială în stil venețian

Vorbim despre pereți de tencuială antichizată. Finisajele de ipsos ies din tendință, și accentul pică pe pereți realizați de meșteri care știu cum să obțină suprafețe învechite. Pereții vor avea un fundal texturat care ne vor transpune în trecut, departe în istorie.

⚘ Mobilier de exterior deosebit

Mobilierul de exterior, pentru terase, foișor, devine mai sofisticat, mai rafinat. Petrecem tot mai mult timp în aer liber, relaxându-ne și distrându-ne. Terasele noastre devin adevărate extensii ale decorului nostru interior.

⚘ Încăperile cu dublu scop

Deși pandemia pare să fie pe final, totuși mulți încă optează să lucreze de acasă. Sau sunt mulți care își desfășoară activitatea de acasă. Spațiul nostru de locuit continuă să aibă rol dublu, aceasta este noua normalitate. Bucătăria sau living-ul continuă să fie și sală de conferințe, iar masa spațioasă unde servim masa, este ideală pentru birou.

Camerele vor fi proiectate pentru dublu scop. Pereții vor fi bibliotecă, sau suport de depozitare sticle de vin. Camerele de oaspeți vor fi dotate cu birou și scaun ergonimic. Dormitoarele vor avea aparate pentru fitness. Tendința va fi de a profit la maxim de tot spațiul dintr-o încăpere fără a o supraaglomera.

Pe cât posibil, ține cont de tendințe în amenajări interioare. Ele sunt menite pentru a te ajuta să alegi o amenajare în tendințe, dar vin și cu idei practice.

Care ți se par cele mai interesante tendințe în amenajări interioare din acest an? Ce îți place cel mai mult din ce aduc nou?

10 thoughts on “Tendințe în amenajări interioare în 2022”

  1. Trebuie să înlocuiesc canapeaua din living și mai am câteva planuri de amenajare interioară. Prin urmare, articolul tău este extrem de potrivit.
    Mulțumesc pentru informații și recomadare!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.