Dependentă de tehnologie

16

M-am îndrăgostit de tehnologie

Avem tot mai puțin timp liber la dispoziție pentru noi și pentru cei dragi. Și cum ziua nu o putem forța să aibă mai multe ore, trebuie să găsim o soluție. De-a lungul timpului, tehnologia ne-a venit în ajutor. Mamele noastre pierdeau timp prețios spălând haine și vase cu mână. Noi doar apăsăm două-trei butoane, iar mașinile fac tot. Am înlocuit mătura cu aspiratoare performante, nu mai batem spuma cu telul, ci apelăm la mixere performante.

Tehnologie pentru toată casa

Tehnologia ne ajută să avem mai mult timp liber. Tehnologia ne face treaba mai ușoară, dar și mai rapid. Iată de ce m-am îndrăgostit eu de tehnologie:

 • Da, m-am îndrăgostit de tehnologie pentru că mă ajută să am rezultate mai bune, într-un timp mult mai scurt.
 • Da, nu mai pierd timp spălând vase, ci las totul pe mâna mașinii de spălat vase. Și o spun cu mândrie că face o treabă mai bună decât mine.
 • Da, nu mai pierd timp întinzând și adunând haine de pe uscător. Mașina de uscat haine, nu doar că le usucă, ci le face mult mai pufoase și sunt mult mai curate rufele.
 • Da, îmi place pâinea făcută în casă, ador să gătesc, iar pentru asta am nevoie de ajutoare de nădejde. Un robot bun de bucătărie știe exact cât și cum să frământe aluatul, crema, spuma. Iar cuptorul setat bine te ajută să obții niște preparate perfecte.
 • Da, tehnologia a fost inventată ca să ne ajute în casă și ar fi păcat să nu profităm de ea la maxim. De ce să pierzi timp spălând vase când în acel timp poți citi o carte, te poți juca cu copilul sau poți, pur și simplu, doar să te odihnești?

Tehnologia avansează pentru binele nostru

tehnologie

Am trecut de la o categorie de electronice și electrocasnice la altă categorie, iar diferența se vede. Am ales produse de calitate pe care le regăsim doar în showroom-uri specializate. Aceste produse sunt absolut minunate, designul este impecabil. Nici nu mai intră în discuție caracteristicile lor. Într-un showroom specializat, personalul te poate ajuta să alegi cele mai potrivite electrocasnice pentru casa și nevoile tale.

Am optat pentru electronice cu clasă energetică A+++. De fiecare dată, am fost atenți la caracteristici. Multe dintre ele au posibilitatea de a ”apărare”. Dacă tensiunea este prea mare sau prea mică, ele se opresc. Repornesc doar după câteva minute bune. Cuptoarele cu piroliză, curățare la temperatură mare, blochează ușa. Astfel nu este niciun risc pentru nimeni.

Curiozitatea mea: de ce să nu folosești tehnologie?

De ce să nu folosești tehnologie? Cunosc mulți apropiați care nu doresc să apeleze la tehnologie. Preferă să se chinuie cu spălatul vaselor, hainelor, frământatul aluaturilor. Nu îi înțeleg nici pe cei care o au și nu o folosesc. Mi-e greu să înțeleg frica de tehnologie. Mi-e greu să înțeleg de ce nu ai accepta o mână de ajutor.

Tehnologia este bună! Eu accept orice tip de tehnologie care îmi face viața și munca mai ușoară. Recunosc, nu aș putea trăi fără tehnologie! 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Foarte adevărat. Și eu sunt îndrăgostită de tehnologie. Încă mai am de adunat prin casă niște aparaturi, dar curând sper să le am pe toate pe care mi le doresc. Cititul parcă sună mult mai bine decât spălatul vaselor, într-adevăr. 🙂 Să ai un an minunat!

 2. Si mie imi place sa ma bucur de tehnologie si sa incerc diverse lucruri care-mi usureaza munca. cand spun asta nu ma refer doar la bucatarie ci si la curatenie, etc. In curand se va inventa si sa vina cineva sa te spele pe picioare 🙂

 3. Nici eu nu ii inteleg 🙂 sincera sa fiu nu as putea refuza un obiect care imi face viata mai usoara, chit ca cei din jur m-ar considera lenesa :))).

 4. Sunt de acord cu tine. Imi place orice lucru care imi usureaza viata si imi ofera mai mult timp pentru mine, sa pot sa citesc, sa invat ceva nou, sa ma plimb. Ador tehnologia in toate formele ei pentru ca inseamna progres.

 5. cred ca toti suntem depedenti de tehnologie pentru ca ne face viata mai usoara si pentru ca ne satisface nevoia de relaxare oarecum. E drept ca si prea multa tehnologie strica in anumite cazuri, nu?

 6. Cred ca toti suntem dependenti de tehnologie, unii mai mult si altii mai putin. Eu am bratara care imi numara pasii si ma anunta cand nu fac miscare, aplicatie care va avertizeaza cand sa beau apa… prietenii rad de mine daca nu am una care imi spune cand sa dorm si cand sa mananc :))
  Dar i-am virusat si pe ei cu bratara 😀

 7. Daca ar trebui sa fac manual macar jumate din cate fac cu ajutorul tehnologiei cred ca as cadea lata in fiecare seara. Nu-mi dau seama cum se descurcau acum 50-100 de ani femeile, privite de astazi mi se par eroine.

 8. Nici eu nu as mai putea trai fara tehnologie, sunt dependenta de ea. Imi place mult cum a evoluat lumea si tehnologia, desi am observat ca, pe masura ce mai “imbatranesc”, accept din ce in ce mai greu noutatile, insa nu sunt chiar un caz pierdut.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
perioada de autoizolare Coronavirus
Listă de provizii pentru perioada de autoizolare Coronavirus

Temeri în perioada de autoizolare Coronavirus Perioada de autoizolare Coronavirus nu trebuie să ne înspăimânte. Panica celor din jur m-a...

Close