Idee de mic dejun de weekend
Mic dejun de weekend înseamnă răfăț. Pe mine la asta mă duce gândul. Nu mai numărăm calorii. Servim micul dejun în pat. Lenevim și doar savurăm micul dejun. Facem planuri pentru weekend. Altfel socializăm după ce am savurat un mic dejun aparte.
Dacă peste săptămână nu avem timp de mic dejun, să ne răsfățăm în weekend. Eu servesc târziu micul dejun, dar prefer ouăle. Le-am încercat în toate combinațiile. Pur și simplu, nu mă pot sătura. Ador omleta cu brânză gorgonzola. Adaug mereu o șuncă gustoasă și legume colorate. Așa altfel începi ziua!
Zilele trecute mă uitam la pâinea minunată integrală cu maia de la Brutăria Claudia. Era prea tare pentru a fi prăjită și mâncată. Îmi doream să o combin cu ouă. Dar să nu fie pâine în ou. Și mi-am amintit de această rețetă.
Ingrediente necesare mic dejun de weekend:
- 2 felii de pâine integrală, mai tare, uscată,
- 1 ou,
- sare, piper,
- 2 felii de șuncă,
- felii subțiri de cașcaval,
- puțin cașcaval cuburi.
Mod de preparare mic dejun de weekend:
Etapa 1:
Luăm două felii de pâine. Tăiem cu grijă miezul. Lăsăm doar coaja.
Spălăm bine oul și îl spargem într-un bol. Condimentăm după gust.
Etapa 2:
Într-o tigaie, punem ulei de măsline. Punem feliile de pâine și la mijloc oul bătut. Punem un capac și lăsăm să se coacă.
Sfat: folosiți o tigaie normală. Eu am optat pentru tigaia grill și oul s-a scurs puțin. Dar a fost delicios oricum!
Întoarcem cele două felii de pâine. Punem cu grijă pe o felie șuncă și pe cealaltă cașcaval. Lăsăm să se topească cașcavalul.
Le suprapunem și deasupra mai punem cașcaval. Lăsăm la foc mic să se pătrundă toate. Tăiem în diagonală și servim cu roșii și ardei.
Mic dejun sățios și gustos!
Micul dejun trebuie să fie o masă sățioasă. Încerc să combin ingredientele preferate pentru a obține un preparat gustos. Acest mic dejun combină pâinea integrală care puțin prăjită este tare gustoasă. Obținem un sandvici cald, crocant, aromat.
Ideal de servit în pat, alături de persoana dragă! Însă nu e de împărțit. Iată de ce vă recomand să faceți două porții. Una sigur nu va fi suficient!
arata delcios si, dupa ingredientele pe care le-ai combinat, gustul e si mai si. Promit sa vin la un mic dejun la tine anul asta. Sau, la cat de bine gatesti, poate ma invit si la pranz si la cina!
pe gustul meu, nu prea am timp de mic-dejun dar cand am prefer ceva de genul, nu dulcegarii!
Clar încerc și eu rețeta. Arată foarte bine și este o variantă inedită pentru mic dejun
Mmm, yamiii. Arată foarte bine și cred că este la fel de gustos.
Făceam aproximativ ceva de genul cu ouă de prpeliță în mijlocul feliei.
Notat rețeta 🙂
Arata tare bine. Cred ca mai vazusem ceva asemanator pe Tasty. Am sa incerc si eu varianta asta maine
Absolut delicios pare micul tau dejun. Unde mai pui ca e super rapid. Trebuie sa incerc, neaparat.
Arata foarte bine si sigur e si gustos. Orice contine ou si cascaval nu are cum sa fie decat bun.
Am facut si eu dimineata aceatsa reteta si este absolut delicioasa
Gata stiu ce fac maine la micul dejun, maine am mai mult timp liber deci ma pun pe „gatit”
O idee tare faina! Cred ca si Jasmieni i-ar palcea sa-i pregatesc asa ceva!
Arata super delish. Am sa incerc si eu intr-o dimineata.