Sugestie mic dejun de weekend

10

Idee de mic dejun de weekend

Mic dejun de weekend înseamnă răfăț. Pe mine la asta mă duce gândul. Nu mai numărăm calorii. Servim micul dejun în pat. Lenevim și doar savurăm micul dejun. Facem planuri pentru weekend. Altfel socializăm după ce am savurat un mic dejun aparte.

Dacă peste săptămână nu avem timp de mic dejun, să ne răsfățăm în weekend. Eu servesc târziu micul dejun, dar prefer ouăle. Le-am încercat în toate combinațiile. Pur și simplu, nu mă pot sătura. Ador omleta cu brânză gorgonzola. Adaug mereu o șuncă gustoasă și legume colorate. Așa altfel începi ziua!

Zilele trecute mă uitam la pâinea minunată integrală cu maia de la Brutăria Claudia. Era prea tare pentru a fi prăjită și mâncată. Îmi doream să o combin cu ouă. Dar să nu fie pâine în ou. Și mi-am amintit de această rețetă.

Ingrediente necesare mic dejun de weekend:

  • 2 felii de pâine integrală, mai tare, uscată,
  • 1 ou,
  • sare, piper,
  • 2 felii de șuncă,
  • felii subțiri de cașcaval,
  • puțin cașcaval cuburi.

Mod de preparare mic dejun de weekend:

Etapa 1:

Luăm două felii de pâine. Tăiem cu grijă miezul. Lăsăm doar coaja.

mic dejun de weekend

mic dejun de weekend

Spălăm bine oul și îl spargem într-un bol. Condimentăm după gust.

mic dejun de weekend

Etapa 2:

Într-o tigaie, punem ulei de măsline. Punem feliile de pâine și la mijloc oul bătut. Punem un capac și lăsăm să se coacă.

Sfat: folosiți o tigaie normală. Eu am optat pentru tigaia grill și oul s-a scurs puțin. Dar a fost delicios oricum!

mic dejun de weekend

Întoarcem cele două felii de pâine. Punem cu grijă pe o felie șuncă și pe cealaltă cașcaval. Lăsăm să se topească cașcavalul.

mic dejun de weekend

Le suprapunem și deasupra mai punem cașcaval. Lăsăm la foc mic să se pătrundă toate. Tăiem în diagonală și servim cu roșii și ardei.

mic dejun de weekend

Mic dejun sățios și gustos!

Micul dejun trebuie să fie o masă sățioasă. Încerc să combin ingredientele preferate pentru a obține un preparat gustos. Acest mic dejun combină pâinea integrală care puțin prăjită este tare gustoasă. Obținem un sandvici cald, crocant, aromat.

Ideal de servit în pat, alături de persoana dragă! Însă nu e de împărțit. Iată de ce vă recomand să faceți două porții. Una sigur nu va fi suficient!

Voi ce obișnuiți să consumați la micul dejun? Vă trage cu ochiul acest mic dejun de weekend? Nu-i așa că în weekend merităm să ne răsfățăm?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. arata delcios si, dupa ingredientele pe care le-ai combinat, gustul e si mai si. Promit sa vin la un mic dejun la tine anul asta. Sau, la cat de bine gatesti, poate ma invit si la pranz si la cina!

  2. Mmm, yamiii. Arată foarte bine și cred că este la fel de gustos.
    Făceam aproximativ ceva de genul cu ouă de prpeliță în mijlocul feliei.
    Notat rețeta 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ținuta impecabilă
Cum să ai ținuta impecabilă, chiar și în vacanță?

Ținuta impecabilă este o formă de respect Când vine vorba de ținuta mea, sunt mereu foarte atentă. Pun preț pe...

Close