Suflete de sticlă de Gáspár György recomandare lectură

21

Suflete de sticlă de Gáspár György – o nouă recomandare

Suflete de sticlă de Gáspár György este cartea pe care am primit-o cadou de ziua mea. Ador cărțile și lectura, consider că nu am niciodată prea multe cărți. Îmi doream mult să îi citesc cărțile. Mi-am propus să le comand, pe rând, pe toate. Trebuie să facă parte din biblioteca mea. Abia aștept să le citesc, voi avea multe de învățat din fiecare.

Cartepedia are mereu oferte și promoții. Profit de ele de fiecare dată pentru a achiziționa la prețuri bune, cărțile dorite. Unele cărți rămân în biblioteca mea. Altele le ofer cadou celor dragi, iubitori de lectură.

Suflete de sticlă de Gáspár György – traumele celor rătăciți în trecut

Aceasta nu este o poveste care oricare alta. Este deosebită pentru că este plină de lecții și explicații. Autorul a combinat povestea cu psihologia științifică. De multe ori, nu înțelegem reacțiile partenerului. Cu siguranță, există o explicație pentru cuvinte sau gesturi, prea adânc ascunse în sufletul nostru. Însă ne e prea greu să vorbim despre ele. Sau preferăm să uităm de ele.

Povestea de dragoste

Baltazar și Silvia s-au cunoscut în calitate de client și avocat. Au simțit de la prima întâlnire că sunt atrași unul de celălalt. Baltazar a simțit că vrea mai mult, Silvia a fost speriată de ceea ce a simțit. Trecutul și-a pus amprenta asupra amândorura. Putea fi o relație frumoasă de dragoste între doi oameni adulți. Însă adulții gândesc, analizează prea mult prin prisma trecutului.

Cu greu, prind încredere unul în celălalt. Își dezvăluie părți din trecut. Copilăria grea a fiecăruia este ca o piatră de moară. Nu poți să uiți trecutul. Drama te afectează atât de tare încât prezentul și viitorul par a fi compromise. Trebuie să accepți, să înțelegi și să faci totul pentru a te împăca cu ce a fost. Unele lucruri nu pot fi reparate, șterse, uitate de tot. Trebuie acceptate pentru a putea merge mai departe.

Psihologia științifică din poveste

Fragmentele de explicații din fiecare capitol au fost pentru mine, o revelație. Multe gesturi de neînțeles au fost explicate în mod foarte clar și simplu. Am făcut pauze pentru a analiza povestea, dar și experiențele mele. Dureros pe alocuri, dar măcar am făcut puțină lumină. Nu e ușor să accepți drama din trecut, cu toții avem momente mai puțin plăcute. Însă a le retrăi la nesfârșit și a le lăsa să ne influențeze prezentul, relațiile, e inadmisibil.

Ne dorim o viață mai bună și liniște în suflet. Trebuie să muncim puțin la noi pentru a le dobândi. Nu e ușor, dar e necesar. Ar fi bine să acceptăm ce a fost greșit, greu și să nu repetăm. În plus, nu trebuie să ne răzbunăm pe toți din viața noastră pentru cea mai mică greșeală.

Suflete de sticlă de Gáspár György este acel roman care ne ajută să elucidăm traumele din trecut. Să nu le mai lăsăm să ne afecteze pentru a putea avea o viață normală și fericită.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

  1. Denisa Grigoras on

    Prietena mea cea mai buna si-a luat recent cartea si imi trimitea citate din ea. A devorat-o in 2 zile 🤍 chiar este o carte minunata

  2. Foarte adevarat ce spui. Nu e normal sa lasam trecutul sa ne orbeasca, sa ne afecteze experientele curente de viata pana intr-acolo incat sa nu mai fim capabili sa traim liberi…

  3. Are cam tot ce trebuie pentru gustul meu această carte recomandată de tine. Am citit câteva cîrţi recomandate şi mi-au plăcut, a fost ceea ce mă aşteptam.
    Mulţumesc, mi-am notat “Suflete de sticlă”!

  4. cristina dragomir on

    Nu cred sa fi citit pana acum o carte de genul asta, care sa imbine povestea cu explicatii psihologice care ne ajute sa ne autoanalizam si sa ne corectam comportamentele si gandurile negative. De bifat!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
pantofi noi
5 semne că ai nevoie de pantofi noi

Bucuria de a cumpăra pantofi noi O pereche de pantofi noi este un motiv de bucurie pentru femei. Dar cred...

Close