Sub stelele tăcute de Laura McVeigh recomandare lectură

27

Sub stelele tăcute de Laura McVeigh – un altfel de roman

Sub stelele tăcute de Laura McVeigh este un roman cu o poveste aparte. Vă spuneam că fiecare carte ne dă o învățătură. Așa este și această poveste. Ne ajută să ne dăm seama cât de norocoși suntem având o viață normală. Nu apreciem locuința noastră, ei și-ar fi dorit una. Nu prețuim libertatea de mișcare și exprimare decât atunci când o pierdem. Ni se pare normal să râdem și să ne bucurăm de viață. În timp ce alții nu pot nici să vorbească tare.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris. Ea poate fi găsită în categoria Beletristică – Literatură universală. În această categorie, veți găsi multe povești minunate care trebuie citite.

Sub stelele tăcute de Laura McVeigh – o poveste emoționantă

Stelele și cerul sunt martori ai unor povești. Dar ce păcat că nu pot povesti tot ce văd și tot ce aud. Ele sunt ca niște prietene adevărate. Te ascultă, sunt alături de tine în orice moment. Și te învață să strălucești indiferent de probleme.

Afsana locuiește în Afganistan împreună cu familia ei. Trăiesc în armonie cu bunicii fiind o familie numeroasă. Fiecare frate are visuri mărețe. Viața este simplă și atât de fericită. Însă totul se năruie când talibanii vin și impun reguli absurde. Capul familiei decide că trebuie să fugă din țară până mai pot. Nu e ușor să lași totul în urmă, dar trebuie când e vorba de binele familiei.

Călătoria cu trenul pe calea ferată transsiberiană

Fuga implică multe riscuri, însă nici să rămână nu este o opțiune. Decid să plece cu trenul. Traversează Rusia cu trenul și se îndreaptă spre un viitor incert. Însă oriunde pare mai bine decât acasă.

În lunga călătorie, Afsana se împrietenește cu Napoleon, controlorul din tren. În scurtele pauze, fiecare își spune povestea. Așa vom afla despre familia Afsanei multe detalii care vor pune cap la cap întreaga poveste. Nici povestea lui Napoleon nu ne va lăsa indiferenți.

Viața de imigrant impune curaj și răbdare

Nu e ușor să fii imigrant. E nevoie de curaj și putere de a îndura umilințe și greutăți. Însă dorința unei vieți bune, te ajută să treci peste toate.

Cum a reușit Afsana și familia ei să ajungă la destinație? Rămân o familie sau ea se destramă pe parcursul călătoriei? Câte îndură o familie de imigranți doar pentru a avea o viață normală?

Răspunsurile la aceste întrebări le veți găsi citind povestea. Veți descoperi cât are de înfruntat o familie care dorește o viață normală, dar într-o țară dominată de reguli absurde.

Sub stelele tăcute

Sub stelele tăcute

Sub stelele tăcute

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

27 Comments

  1. Tocmai am citit Necredincioasa si nu stiu daca mai fac fata unei alte povesti triste despre emigrare si privatiuni dar cu siguranta o voi pune pe lista mea de lectura.

  2. Îmi plac mult poveștile emoționante. Mereu sesizez titluri necunoscute mie pe blog-ul tău! 😍😍 Ești o inspirație. Și ce frumos se văd pe fundal măceșele!

  3. Cristina Dragomir on

    Am citit si eu cateva carti despre si cu imigranti, si literatura si din colectia istorie, si cred ca viata de imigrant este grea si dureaza foarte mult pana devine mai usoara. Nu doar drumul, ci si adaptarea este foarte grea.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close