Apelează la specialist pentru defecțiuni casnice

19

Defecțiuni casnice – te încumeți sau apelezi la specialist?

Defecțiuni casnice se pot întâmpla la orice tip de locuință. Un imobil nou nu îți garantează că totul a fost efectuat corespunzător. La locuințele mai vechi, există posibilitatea ca lucrurile să mai cedeze. Așa că trebuie să fii pregătit cu o trusă de scule și unelte dacă te pricepi și îți place să repari diverse prin casă. Soțul meu este priceput și știe ce este de făcut la o casă. Știu că mă pot baza pe el pentru aproape la orice. Însă, când este cazul și este ceva mai complex, apelăm la un specialist.

E bine ca fiecare să fie lăsat să-și facă activitatea pentru care este specializat. Consider că e bine să știm câte puțin din toate. Dar când e vorba de reparații, intervenții să apelăm la profesioniști. Ceea ce pentru noi poate înseamna multe ore pierdute și risipire de materiale, pentru ei poate fi o joacă de copil.

Apelează la un specialist pentru defecțiuni casnice

Românul este bun la toate. Știe câte ceva din fiecare sau are un prieten care poate ajuta. Eu sunt împotriva la această gândire. Cel mai bine este să avem încredere într-un specialist care vine cu recomandări în spate.

 • instalator, electrician

Când e vorba de instalații sanitare sau electrice, consider că nu e de joacă. Există posibilitatea să stricăm mai mult optând să reparăm singuri. În plus, oricât de simplu poate părea la prima vedere, treaba poate fi mult mai complicată. Sau se poate complica pe parcurs. Pare simplu să înlocuiești o țeavă polipropilenă , însă puțini știu că e nevoie de scule speciale pentru a o prinde bine.

 • verificare centrală termică periodică

Din păcate, unii preferă să tot amâne această verificare. Pentru că trebuie să plătească o sumă de bani. Însă această verificare este pentru siguranța noastră și a familiei noastre. Nu uita nici de aerisirea și verificarea caloriferelor. Dacă observi că picură, verifică presiunea din centrală. Dacă ea nu scade după aerisirea calorifelor, e bine să chemi un specialist.

 • reglare mobilier

Mobilierul din ziua de azi vine cu instrucțiuni clare de asamblare. Puțini știu cât de important este să fie bine montat și reglat. Câte accidente putem avea datorită unui montaj defectuos. Ușile nereglate vor duce în timp la defectarea lor. Un mobilier greu nereglat bine pe picioare pentru stabilitate poate fi un adevărat pericol. Un tâmplar bun îți poate monta și/sau verifica mobila. Astfel vei putea sta liniștit și te vei putea bucura mai mult timp de mobila în stare bună.

Pentru ce fel de defecțiuni casnice apelezi la un specialist? Ai un bărbat în casă care le face pe toate? O activitate realizată de un specialist, nu te face să te simți mai în siguranță?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Din fericire nu prea am avut probleme în ultimul timp. Noroc ca am electricianul lângă mine în rest, pt alte probleme aleg sa apelez la cineva calificat

 2. Valeria Chertes on

  Eu am un soț care le cam face pe toate dar de data asta trebuie sa apelez pentru mașina de spălat.

 3. Am noroc de un bărbat priceput cam la orice. Schimbă baterii sanitare, garnituri, dacă se arde vreo siguranță o rezolvă singur, tot el a pus faianța, gresia, parchetul din casă, nu mai zic de văruit, gletuit, etc. La verificarea centralei termice nu se bagă, acolo chemăm periodic un specialist.

 4. Depinde de situatie….daca trebuie desfundata chiuveta sau schimbata o teava…le va face sotul meu dar daca sunt lucruri ce tin de centrala sau alte lucruri mai serioase… este clar nevoie de un specialist! 🙂

 5. La lucruri minore se baga si Iuby. El se mai pricepe la mesterit si isi mai baga nasul. Cand este vorba de chestii complexe prefer sa apelez la profesionisti

 6. Cristina Dragomir on

  din fericire, eu am un super sot care nu ca se pricepe la modul ca le face pe bajbaite, dar chiar este pregatit pe domenii electric, electronic si instalatii sanitare, asa ca nu am niciun stres. Cand se strica ceva, doar strig tare: Pisiiiiii, nu mai merge asta!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mai multă mișcare
Cum să faci mai multă mișcare în această toamnă?

Mai multă mișcare ne-a lipsit în pandemie Pandemia ne-a îngrădit mult libertatea de mișcare cu care eram obișnuiți. Visam la...

Close