Soția pierdută de Alyson Richman recomandare lectură

Prima mea lectură de vacanță

Ador să citesc, dar în ultimul timp alte activități au avut prioritate. În vacanța la mare, am luat cu mine, 3 cărți. Am finalizat una, și am început-o pe a doua. Marea mă liniștește și este locul preferat pentru lectură. Însă în acele zile, am avut momente lungi de relaxare doar pentru a admira marea.

Pentru mine, lectura este o formă de relaxare. Îmi aleg cu atenție cărțile pe care le citesc. Soția pierdută de Alyson Richman a fost o poveste frumoasă. Ideală pentru a fi citită în vacanță.

Soția pierdută – când războiul te pune să alegi

În timpul războiului, poveștile de dragoste au existat. Unele au avut un final fericit, altele mai puțin fericit. Dar dragostea a existat, și poate a făcut războiul puțin mai ușor.

Praga, înainte de izbucnirea celui de-al doilea Război Mondial

Lenka și Josef, doi adolescenți care descoperă împreună dragostea. Însă faptul că sunt evrei, îi împiedică să-și trăiască povestea de iubire. Vremurile sunt tot mai tulburi și războiul tot mai aproape.

Josef decide să o ceară de soție. În spatele cererii, există o înțelegere cu tatăl Lenkăi, însă ea nu știe. Acceptă și nunta are loc într-un cerc restrâns. Cadoul de nuntă oferit de soț, soției, nu este pe placul acesteia. Din păcate, Josef a reușit să facă rost de bilet pentru a fugi din Praga, doar pentru ea. Familia ei trebuie să rămână în urmă.

Familia ta sau soțul?

Lenka își iubește enorm familia. Sora ei mai mică este speriată și nu înțelege schimbările cauzate de război. Mama ei, mereu elegantă și prezentă la evenimente, a devenit o umbră. Tatăl se simte neputincios în a-și apăra familia. Oricât de mult își iubește soțul, cum ar putea Lenka să-i lase în urmă?

Alegerile sunt întotdeauna dificile. Faci ce simți că e mai bine pentru toți. Te pui pe tine pe ultimul loc. Și speri că ai făcut alegerea bună. Josef nu înțelege alegerea Lenkăi, dar îi promite că va face rost de vize pentru toată familia ei. Tristă amăgire.

Revedere după prea mulți ani

Prima dragoste nu se uită niciodată. Războiul nu poate șterge dragostea din inima iubiților. Schimbă destine, povești de dragoste, dar sentimentele nu se pierd niciodată. Și ele revin, la fel de intens, indiferent câți ani trec.

De-a lungul timpului, cei doi trec prin diverse încercări. Ea, o perioadă grea, în lagărele naziste, încercând să supraviețuiască și să își protejeze familia. El refăcându-și viața, după prea mulți ani de așteptare. Fericiți cu adevărat nu au fost niciodată, decât atunci când s-au revăzut, după prea mulți ani, la un eveniment comun.

Soția pierdută – prea multă durere

Dragostea înseamnă și durere, și sacrificii. Speranța moare ultima. Aceste lecții cred că trebuie să le reținem din această poveste. Să ne bucurăm că suntem iubiți și iubim. Să prețuim tot ce avem în acest moment. Nu se știe niciodată când pot fi ultimele momente împreună.

Citește, Soția pierdută, nu te întrista, ci reține esențialul. Cei care sunt făcuți unul pentru celălalt, vor fi împreună într-un final!

17 thoughts on “Soția pierdută de Alyson Richman recomandare lectură”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
pantofi de vară
Top 5 cei mai trendy pantofi de vară

Alege cu atenție pantofi de vară În anotimpul cald, este important să purtăm încălțăminte potrivită. Fiind cald, piciorul transpiră și...

Close