Și munții au ecou de Khaled Hosseini – recomandare lectură

17

Și munții au ecou – o carte mult vânată

Mi-am dorit mult cărțile scrise de Khaled Hosseini. Citeam doar review-uri bune. Am simțit că trebuie să le am. Trebuie să le citesc. Nu m-am gândit că poveștile scrise de el sunt atât de cutremurătoare. Și munții au ecou este a doua carte primită de la Libris.ro. În categoria Literatură universală găsim multe titluri interesante

Pe cât de mult mi-am dorit să o citesc, pe atât de mult mi-am dorit să nu se mai termine.

Și munții au ecou – poveste de familie

M-am obișnuit cu stilul lui Khaled Hosseini. Poveștile pe care le abordează. Stilul în care descrie povestea. Însă această carte a fost peste așteptări. Mă bucur că am lăsat-o la final.

și munții au ecou

Unora povestea li s-ar putea părea întortocheată. Da, e nevoie de răbdare să faci tu legăturile. Însă merită. Povestea abordată în această carte este despre familie. Despre legătura care există între frați, legătură puternică. Dovedește prin această poveste că sângele apă nu se face. Și că indiferent de cărările vieții, destinul te trage acasă, la familie.

Povestea din carte

Nu vreau să vă spun povestea din carte. Ar însemna să risipesc tot misterul. Și tot farmecul poveștii. Vă spun doar frânturi, sperând să vă stârnesc curiozitatea.

Pari și Abdullah sunt frați. Trăiesc în condiții modeste. Însă se iubesc și încearcă să nu vadă mizeria în care trăiesc. Viața grea, veniturile mici, îl obligă pe tată să îi despartă. Deși ea ajunge să aibă o viață bună, departe de sărăcie și de Afganistan, ea simte că ceva lipsește. Și chiar dacă anii trec, ea își dorește să descopere adevărul. Adevărul despre ea, despre familia ei, despre țara ei.

Ea ajunge la Paris cu mama ei adoptivă. Studiază matematica și ajunge profesoară. Reușește să-și întemeieze o familie. Însă ceva în suflet îi spune că trebuie să meargă în Afganistan. Sau poate doar să se uite mai atentă pe geam.

și munții au ecou

De ce să citești această carte?

Eu vă recomand să citiți toate cărțile lui Hosseini. Aceasta în mod deosebit mi-a plăcut mie. Povestea mi s-a părut deosebită. O poveste de viață atipică pentru noi, normală pentru ei.

Ați citit cărțile lui Khaled Hosseini? Care este preferata voastră?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

17 Comments

  1. Nu am citit ”Si muntii au ecou” insa am citit ”Splendida cetate a celor 1000 de sori” scrisa tot de el si mi-a placut foarte mult! Sper s-o citesc si pe asta cate de curand.

  2. Am citit acum cativa ani cele 3 carti scrise de Khaled Hosseini si am ramas impresionata. Cartile sunt superbe si ma bucur mult ca le descopera cat mai multi oameni!

  3. Cand citesc cate o impresie despre vreo carte, pe toate as vrea sa le citesc si imi si propun in mintea mea dar nu intotdeauna reusesc. Sper ca aceasta sa ramana pe pozitie in wishlist

  4. Nu am citit inca nimic scris de el dar dupa o asa recenzie frumoasa, sunt curioasa sa vad ce se intampla cu cei doi frati asa ca am pus-o pe lista.

  5. Despre cartile lui Khaled Hosseini -Vânătorii de zmeie si Splendida cetate a celor o mie de sori stiu ca sunt pe pe lista de bestseller-uri fiind vândute în milioane de exemplare pe plan internațional, dar despre aceasta n-am auzit nimic…pana acum.

  6. repede ai mai citit-o! Parca acum 2 zile pusesei poza pe Instagram ca te-ai apucat de ea. Banuiesc ca dincolo de poveste avem si multe detalii ale ceea ce inseamna viata in Afganistan.

  7. Nu am citit aceasta carte, dar in urma cu 2-3 ani am citit cateva carti scrise tot de Khaled Hosseini si mi-au placut. Poate o voi citi si pe aceasta candva.

Leave A Reply

Read previous post:
comandă online
Ce merită să cumpărăm prin comandă online

Comandă online tot ce ai nevoie Comandă online pentru a economisi timp și bani. De la electronice și electrocasnice, până...

Close