Sfaturi rapide pentru a îmbunătăți calitatea și sănătatea muncii la birou (a ta și a copiilor)

18

Sfaturi rapide pentru a îmbunătăți calitatea și sănătatea muncii la birou (a ta și a copiilor)

Dacă până acum, în rubrica de Sănătate a blogului Deweekend, am prezentat sfaturi și prezentări legate de dentiție, cosmetică, make-up ori îngrijire a părului, silueta, consumul de fructe și legume, stres și diete, astăzi vrem sa ne îndreptăm atenția către sănătatea celor mici – în special a școlarilor, liceenilor ori studenților. Cu toții știm ca aceștia își petrec o mare parte din timp în fata calculatorului ori la birou, făcându-și temele ori pregătindu-se pentru ore, cursuri sau seminarii. Din păcate însă, acordăm o prea mică atenție scaunelor pe care le folosesc, meselor de birou, luminii sau poziției pe care copiii noștri o adoptă în timpul acestor intervale de timp, în fiecare zi.

scaunele de birou

Așadar, vom învăța astăzi câteva lucruri despre învățatul serios, alături de Moll!

  • Știai că învățatul sănătos are nevoie de multă mișcare?

Această idee a stat în spatele dezvoltării noilor serii de produse de mobilier de birou de la Moll. Rezultatul se poate vedea în paginile siteului Mobilamoll.ro – de aici poti comanda mobilă de calitate, pentru copii și tineri adulți și tot aici poți afla tot ceea ce trebuie sa știi despre importanta ergonomiei și a mișcării!

  • Fâțâitul nu este ceva greșit!

Una din greșelile pe care le facem deseori este să credem că cei mici, din familia noastră, sunt de fapt doar niște oameni mai mici. Astfel, credem că ar trebui să facă și să înțeleagă toate lucrurile, la fel ca noi, în orice domeniu. Adevărul este însă departe de a fi acesta – și în special în ce înseamnă munca la birou. Cum asa? Credem că cei mici trebuie să stea nemișcați la birou, în timp ce își fac temele sau învață. Uităm însă că școlarii pot sta doar 5 minute fără să se miște (dacă au între 6 și 10 ani), doar 15 minute (dacă au între 11 și 15 ani) sau maxim 25 de minute (dacă au între 16 și 20 de ani). Așadar, fâțâitul nu ar trebui să ne deranjeze, ca părinti, educatori sau profesori – această mișcare naturală este sănătoasă, de foarte multe ori inconștientă și sprijină creșterea copiilor și adolescenților. Iar statul nemișcat este de fapt cel periculos.

scaunele de birou

Totuși, ne este frică de ceva, atunci când copiii se fâțâie – să nu cadă și să nu afecteze capacitatea de a se concentra a acestora. Soluția corectă?

  • Scaunele bune susțin mișcarea, asigură o poziție corectă și cresc, odată cu copilul

Scaunele reglabile pot să facă acest lucru, în special scaunele de la Moll. Ele sunt înclinate și astfel, se obține o poziție dreaptă, la birou. Copiii se pot concentra mai bine în timp ce învață; scaunele se pot mișca; postura celor mici e dreaptă, corectă, iar șederea este dinamică.

  • Ține cont de înălțimea scaunului, adâncimea șezutului înălțimea spătarului

Toate aceste aspecte trebuie atent analizate înainte de cumpărarea unui scaun (pentru a putea fi ușor reglate ulterior) și modificate, atunci când cel mic creste. Mobilierul Moll face exact aceste lucruri – se  ajustează cu ușurință, se potrivește oricărei vârste și în plus, oricăror preferințe, gratie design-ului modern și a multitudinii de opțiuni de grafică sau culoare.

V-am făcut curioși? Aflați mai multe despre importanta mobilierului economic și sănătatea celor mici pe blogul Mobila Moll. Apoi, găsiți cele mai bune scaune ergonomice (de birou) pentru copii aici – ce mod este mai bun de a investi în pregătirea copiilor pentru scoală și în sănătatea lor decât a alege produsele Moll?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

Leave A Reply

Read previous post:
tuning
Elemente de tuning pentru personalizarea mașinii și funcționalitatea optimă a acesteia

Elemente de tuning pentru personalizarea mașinii și funcționalitatea optimă a acesteia Tuningul auto reprezintă un subiect despre care unii șoferi...

Close