Sfaturi pentru un startup de succes

Cu toții ne dorim să fim independenți financiar și să facem ce ne place, zi de zi. Nu este plăcut să mergi la un job care nu ți se potrivește și unde nu te simți împlinit. Părinții noștri considerau că primul loc de muncă trebuie să fie unicul. Însă noi, cei tineri, ne dorim împlinire la locul de muncă. Ne dorim să facem ce ne place, iar atunci când nu ni se mai potrivește, avem curajul să o luăm de la capăt, altundeva.

Schimbările nu sunt ușoare, dar le consider o dovadă de curaj. Nu aș putea să trăiesc toată viața cu întrebarea, oare cum ar fi fost dacă? Mereu am preferat să risc, să încerc. Fie a mers totul perfect, fie a fost o lecție de care aveam nevoie. Am trecut de la angajat într-o instituție publică, la antreprenor. Frumos, dar greu, dar mă simt împlinită. Iar acum mă tentează un startup pentru că îmi plac schimbările și pentru că sunt devotată, va fi un startup de succes.

Informarea este cheia succesului

Sunt o fire organizată și am nevoie să știu toate detaliile despre tot ce implică munca și energia mea. Prima data, m-am informat foarte bine despre ce implică un startup și dacă mă încadrez. Pasiunea stă la baza acestei noi etape, pentru că doar pasiunea te poate ajuta să treci peste părțile dificile și să te determine să continui.

Intuiția îmi spune că sunt pe drumul cel bun, că ceea ce îmi doresc să fac va fi de succes, dar nu strică un studiu de piață mai detaliat. Mă va face să mă simt mai stăpână pe situație.

Planul de afaceri și setarea obiectivelor sunt o prioritate

Orice afacere se dorește a fi una de succes, asta înseamnă un plan de afaceri foarte bine pus la punct și respectat cu strictețe. E bine să ne setăm și obiective și să fim conștienți că ele pot implica sacrificii. Bugetul e ideal să fie realist împărțit, dar e bine de știut că în caz de nevoie ai posibilitatea de a aplica pentru un credit startup. Informează-te despre ce implică acesta și sfătuiește-te cu personal specializat.

Angajează oameni de încredere

Știu că este o problemă, găsirea de personal devotat, tocmai din acest motiv e bine să fim atenți când facem angajări. Ne dorim ca startup-ul să fie de succes. E nevoie ca și personalul să înțeleagă acest detaliu. Evită să angajezi oameni din cercul de prieteni, iar dacă e nevoie, stabilește limite clare în cadrul jobului.

Aș pune mult accentul pe o contabilă pasionată, devotată, organizată. Ea trebuie să fie la curent cu toate schimbările din legislație. Și ține de ea să găsească soluții când există probleme. Nu uita să aplici pentru semnătura electronică, ea te poate salva de multe drumuri și hârtii inutile.

Pentru un startup de succes, e nevoie de devotament

Drumul spre succes nu e pavat cu flori și nu e lin. El implică multă muncă, resurse, răbdare și timp. Înainte să pornești pe acest drum, e bine să știi ce te așteaptă. Va fi greu, va fi mult de lucru, dar părerea mea este că va merita. Nu renunța când simți că nu mai poți, de obicei ultimul hop e cel mai greu, dar este necesar.

Care crezi că sunt pașii de urmat pentru un startup de succes? Ai avea curaj să renunți la tot ce faci acum și să începi o afacere nouă?

4 comentarii la „Sfaturi pentru un startup de succes”

  1. Informarea, implicarea și pasiunea cred că sunt extraordinar de importante. Pe lângă acestea, în anreprenoriat este nevoie de curaj și seriozitate. Probabil că sunt mulți oameni cu idei extraordinare, dar le lipsește curajul.
    Mulțumesc pentru articol!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.