Sfaturi pentru îngrijirea adecvată a pisicii

29

Stăpân de pisică? Ai noțiuni pentru îngrijirea adecvată a pisicii?

Îngrijirea adecvată a pisicii înseamnă grijă pentru starea ei de sănătate. Dar va ajuta și la o viață lungă lipsită de neplăceri. Iubitorii de pisici trebuie să știe că dincolo de puful de blană, e nevoie de multă atenție și îngrijire. Dacă dorești o pisicuță în viața ta, trebuie să știi că va avea nevoie de îngrijire și joacă.

Fiecare animal de companie necesită îngrijire personalizată. E necesar să ne informăm mereu, iar vizita la medicul veterinar să fie constantă. Ne dorim un animal care să ne facă să zâmbim. Ei bine, el trebuie și îngrijit!

îngrijirea adecvată a pisicii

Sfaturi pentru îngrijirea adecvată a pisicii

 • momente de îngrijire prin răsfăț

Pisicile adoră să fie răsfățate. Mângâierile, masajul, periatul blăniței sunt necesare, dar și relaxante. Pentru un plus de confort, toate acestea se realizează mai bine, dar și mai eficient, cu accesorii pisici. Momentele de periaj reprezintă momentele preferatele ale pisicii. Iar tu, ca stăpân, te poți relaxa alături de ghemotocul de blană care îți va fi recunoscător.

 • hrana potrivită

Pentru sănătatea animalului tău de companie, se recomandă hrana special creată pentru ele. Ea este realizată după o rețetă fixă și cuprinde tot ce e nevoie pentru binele pisicuței. Asigură-te că nu rămâi fără hrana preferată și comandă de la pet shop online. E bine să ai un stoc constant acasă.

 • educarea pisicuței

Suntem tentați să o lăsăm să facă ce vrea fiindcă e prea drăgălașă. Însă e ideal să o învățăm să folosească litiera. Astfel nu ne vom trezi cu surprize urât mirositoare prin toată casă. Nu ne vom pierde timpul curățând covoare sau podele. Vom evita certurile și supărările. Pentru ca pisicuța să preferă litiera, e bine să o plasezi într-un loc liniștit, departe de oameni, căței. Schimbă materialul din litieră, zilnic. Astfel, pisica o va folosi mai des.

Dacă ai 2 pisici, e bine să ai 3 litiere în diferite părți ale casei. Una poate fi intimidată de cealaltă și va prefera intimitatea. Când pisica folosește litiera, e bine să o ignori. Nu este momentul potrivit pentru drăgălășenii.

 • ansambluri de joacă

Pisica își marchează teritoriul prin miros și zgârieturi. Cu siguranță, nu îți dorești să ai canapelele marcate în această măsură. Un ansamblu de joacă va avea dublă însemnătate. Pentru joacă și consumarea energiei, dar și pentru marcarea teritoriului și ascuțitul unghiuțelor și dinților.

 • respectarea zonelor interzise

Curioasă din fire, pisica va încerca să exploreze tot. Există unele zone unde nu ne dorim să ajungă. O putem îndepărta printr-un NU ferm, dar și prin stropirea cu puțin apă cu ajutorul unui pulverizator. Nu îi va face rău, cu timpul vă învăța să stea departe de zonele interzise ei.

 • sterilizarea – opțiune de luat în calcul

E bine ca pisica să aibă una sau două fătări. Trebuie să te gândești ce vei face cu puii. Vor fi destul de numeroși. Sterilizarea este pentru binele pisicii, dar și al stăpânilor. Ea va deveni mai blândă, urina mai puțin mirositoare. Va fi mai sănătoasă, va avea o viață mai lungă.

 • joacă, multă joacă

Asigură-te că pisica ta are suficient jucării. Joacă-te cu ea cât de mult poți. Își va consuma energia și te va iubi mai mult. Pentru tine sunt momente de relaxare, deconectare, atât de necesare pentru ea.

Iubești pisicile și ești stăpân de pisică? Ce alte sfaturi ne mai poți da pentru îngrijirea adecvată a pisicii?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

29 Comments

 1. Au nevoie de atentie si de toate cele enumerate mai sus. Ale mele sunt fiecare in altfel, dar le las sa se manifeste cum vor. Sunt minunate si , odata educate si ingrijite corect sunt membri cu drepturi depline ai casei.

 2. Uite ca am tot avut pisici. dar nu mi-a trecut prin cap sa le atentionez prin stropire cu apa.
  Avem si noi un pisoi mic si trebuie sa il invatam multe lucruril. Cu rabdare vom reusi.

 3. Chiar imi plac mult pisicile, insa stiu ca poate fi o provocare sa ai grija de ele. Acum nu am de ales si voi cauta sa aplic cat mai multe din recomandarile tale pe pisicile de la bunici 🙂

 4. Da, stapana de pisici, imi place sa cred, dar ele sunt stapanele noastre, de fapt 🙂 le iubesc pana la cer si inapoi, si primesc inzecit afectiune neconditionata! Nu dau sfaturi, pentru ca fiecare face asa cum simte, dar eu le moftoresc in multe feluri!

 5. Sunt foarte importante toate aceste detalii mentionate. Cred ca iubitorii de pisici stiu ca mentiunile facute de tine sunt exact ceea ce le lipseste micilor pisicute

 6. Nu am pisică dar mi-ar plăcea. Din păcate programul meu de lucru și multe călătorii nu îmi permite pentru moment. Însă de fiecare data citesc cu placere articolele despre animale de companie.

 7. Imi plac pisicile dar sunt mai mult a dog person. Pisicile nu sunt pretentioase dar trebuie hranite bine, cu mancare de calitate si trebuie avut grija sa fie periata blanita.

 8. Oh da! Am avut o pisicuta care a murit de batranete de cateva luni. Acum chiar am un pisoi mic mic pe care abia astept sa-l intarce o pisicuta a unor prieteni. Abia il astept in familia noastra! Sunt convinsa ca va fi multa multa joaca!

 9. Eu nu am animalute, dar stiu una alta de la prietena mea care are. Foarte utile sfaturile! Musai trebuie sa avem grija de sanatatea lor si sa le oferim atentie.

 10. Sincera sa fiu, nu sunt o mare iubitoare de pisici. Prefer cainii doar ca la curte am destul de multe pisici si chiar ma gandesc serios sa tin cont de sfaturile tale

 11. Pisica nu am avut niciodata, dar am intrat in al noualea an de cand am catel si stiu cata responsabilitate implica intretinerea si educarea unui animal de companie. In niciun caz nu e simplu sau ieftin sa ai catel sau pisica, dar iubirea de care ai parte merita!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mai multă mișcare
Cum să faci mai multă mișcare în această toamnă?

Mai multă mișcare ne-a lipsit în pandemie Pandemia ne-a îngrădit mult libertatea de mișcare cu care eram obișnuiți. Visam la...

Close