Sfaturi pentru buna îngrijire a utilajelor

Prelungește durata de viață a utilajelor

Utilajele sunt necesare în activitățile noastre zilnice. Investim în utilaje de calitate, noi sau second, și ne dorim să ne țină cât mai mult. Pentru a le prelungi durata de viață, este important să le întreținem.

Există utilaje care ne pot ține o viață întreagă. Trebuie doar să respectăm câteva reguli simple. De multe ori, oamenii se plâng că lucrurile sunt de proastă calitate, că nu își merită banii. Însă omit să spună că nu au făcut reviziile la timp. Sau poate că le-au folosit și când nu funcționau în parametrii optimi. Forțându-le, nu au făcut decât mai rău.

Sfaturi pentru buna îngrijire a utilajelor

Fiecare obiect pe care îl cumpărăm, ni-l dorim în stare bună de funcționare cât mai mult timp. Învăță că e bine să îți îngrijești lucrurile, astfel te vei bucura la maxim de ele.

Doar piese originale

Unele piese se pot strica în timp. Utilajele sunt folosite intens, deci e normal ca piesele să se uzeze. Nu folosiți un utilaj cu piese deteriorate. Din păcate, e posibil ca alte piese să se strice sau să se defecteze întreg utilajul. E bine ca piesele să fie înlocuite cu variante originale, noi sau second hand.

Sunt disponibile piese utilaje agricole la diverse prețuri. Recomandarea specialiștilor e să mergeți pe variante originale. Chiar și second hand vor avea durata de viață mai lungă decât ceva de proastă calitate.

Mentenanța la timp

Există anumite acțiuni care trebuie făcute la timp. După o perioadă de folosire, unele piese trebuie schimbate. Sau e nevoie de ulei, lichide menite să facă utilajul să funcționeze adecvat. Dacă nu se realizează la timp, fie se pierde garanția, fie se poate strica utilajul.

De exemplu, când vorbim de piese utilaje de construcție știm că nu putem rata mentenanța la timp. Orice zi, chiar și oră de întârziere, poate costa timp și bani. Nu putem risca să nu avem utilajele mereu în stare perfectă de funcționare.

Extinderea garanției

Un detaliu de luat în calcul. La utilajele noi, se oferă garanție. Dacă e un utilaj intens folosit, e de luat în calcul extinderea garanției. Poate fi de real ajutor, mai ales în cazul unui utilaj necesar în activitatea de zi cu zi.

Manipulare corespunzătoare

Fiecare utilaj trebuie să fie manipulat cu grijă, dar și corespunzător. Pentru multe, este necesar un training înainte. Cu cât este folosit mai corect un utilaj, cu atât îi putem prelungi durata de viață. Un utilaj manipulat corect înseamnă că va face treaba impecabil, fără defecte. Nu se va strica și va fi ușor de lucrat cu el.

Buna îngrijire a utilajelor le poate prelungi durata de viața, iar manipularea lor corespunzătoare va face munca mult mai corectă.

Foto

10 thoughts on “Sfaturi pentru buna îngrijire a utilajelor”

  1. Un articol foarte util cu informatii esentiale! Asa este, cu cat avem grija din timp, cu atata prelungim viata utilalejor folosite!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașina de spălat vase
Mașina de spălat vase – de mare ajutor

Mașina de spălat vase e un must have Există oameni cărora le place să spele vase. Poate fi o bună...

Close