Sfaturi pentru a cumpăra casa ideală

Visul de a cumpăra casa ideală

Dorința de a te așeza la casa ta, există în fiecare dintre noi. Momentul de a cumpăra casa ideală este ne surprinde în diferite etape ale vieții. Unii își întemeiază o familie și e nevoie de mai mult spațiu. Alții doresc să aibă casa lor mult visată.

Pandemia ne-a arătat avantajele de a locui la casă, de a avea spațiu verde. Și a fost un moment crucial în viața celor care urmau să facă o achiziție imobiliară. Mulți au preferat să investească mai mult într-o casă cu curte. Pe termen lung, este cea mai bună decizie. Însă cum putem alege casa ideală potrivită nouă? Variante există multe, dar trebuie să o alegem pe cea pentru noi.

Sfaturi pentru a cumpăra casa ideală

Orice achiziție înseamnă mirajul a ceva nou, mai bun, mai frumos. E o bucurie să poți concluziona că vei cumpăra o casă. Decizia pare simplă, însă e nevoie de atenția la câteva detalii.

✧ stabilește bugetul

Vom găsi nenumărate case pe placul nostru, însă nu toate se vor potrivi cu bugetul nostru. Ideal este să stabilești un buget realist. Trebuie să știi pe ce sumă te poți baza. Caută case care se încadrează în bugetul tău. Dacă nu ești legat de orașul în care ești acum, o bună variantă este o locuință în alt oraș.

Există multe orașe frumoase, cu potențial de dezvoltare. Acolo prețurile pot fi mai bune, iar tu să găsești casa ideală pentru bugetul tău. Mai ales, dacă jobul îți permite să lucrezi remote, de ce nu? Un oraș nou poate înseamna o nouă experiență.

La o simplă căutare, case de vânzare Timișoara, am găsit case cu adevărat surprinzătoare la prețuri bune. Clujul meu are oferte bune, însă la prețuri Timișoara m-a surprins plăcut.

✧ suprafața necesară

Ne dorim case de poveste ca în filmele americane, dar oare chiar avem nevoie de atât de mult spațiu? O casă mare înseamnă cheltuieli cu finisaje, amenajare, plus cheltuieli cu întreținerea și mult timp pentru îngrijire.

Fii realist și stabilește suprafața necesară și pentru curte. Și ea are nevoie de timp pentru a fi întreținută, cheltuieli nu mici. Veniturile tale sunt mari, dar gândește-te că trebuie împărțite pentru și mai multe cheltuieli.

✧ proximitatea de centrul orașului

Oamenii tind să fie cât mai aproape de oraș pentru a le avea pe toate în apropiere. Alții, din contră, doresc să fie cât mai departe de oraș. Ia în considerare faptul că va fi nevoie de 2 mașini, mai ales dacă sunt și copii de dus la școală. Plus timpul petrecut în trafic, fiind vorba de navetă zilnică. Dacă nu te deranjează, atunci poți opta pentru a cumpăra casa ideală mai departe de oraș, și atunci și prețul va fi mai mic.

Și zonele de la periferie sunt bine dezvoltate. Lanțurile de magazine și farmacii sunt într-o continuă exteindere, deci le vei avea pe toate la îndemână. A locui puțin mai departe de centrul orașului poate avea multe avantaje.

Verifică cartierul, zona în care ai găsit o casă pe placul tău. Fă cercetări în ceea ce privește zgomotul, întreținerea străzilor iarna, dar și vara, utilitățile, și mai ales rețelele de tv, cablu, internet.

Casa ideală este diferită pentru fiecare dintre noi

Cere sfaturi strict pentru structura și construcția casei. Pentru fiecare dintre noi, casa ideală arată diferit. Nu lăsa viziunea altuia să-ți schimbe perpecția. Ne cunoaștem bugetul, credite peste credite, nu este o soluție. Știm ce ne dorim și cum ne dorim să fie casa ideală. Rămâi la dorința ta, nevoile tale și fă alegerea pentru tine și familia ta, pe termen lung.

Nu lua decizia de la prima vizionare. Chiar dacă simți că e casa visurilor tale, analizează și alte case. Astfel vei simți dacă, de fiecare dată, te întorci la prima opțiune. Analiza trebuie făcută la rece după ce trece puțin entuziasmul primei vizionări. Fii realist și ia decizia la rece cu familia ta!

A cumpăra casa ideală nu este doar un vis. Ea poate deveni realitate dacă luăm decizia corectă. La tine cum a fost alegerea locuinței?

Foto

6 thoughts on “Sfaturi pentru a cumpăra casa ideală”

 1. Fiecare are idei diferite pentru casa perfecta… mie mi-ar placea sa fiu aproape de oras…fie in apartament fie intr-o casa doar cu parter… si cu niste spatiu pentru gazon si relaxare 😍

  Reply
 2. Mai întâi am ales zona, apoi am avut în vedere prețul.
  Dar da, ai mare dreptate cu recomandările pe care le faci. Este deosebit de important să ținem cont de fiecare aspect în parte, deoarece nu este același lucru cu achiziționarea oricărui alt obiect .

  Reply
 3. Uuuuu… a fost cu dichis când am ales apartamentul, însă ne este gândul la o căsuță de mult timp. Pas cu pas, si cum ai scris si tu, cu un plan bun, vom ajunge si in acel moment!

  Reply
 4. Noi încă nu am reușit sa ne construim o casă, dar avem deja în plan pentru viitor, deși observ ca este mult mai rentabil sa o cumperi gata construita.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.