Sfaturi pentru îngrijirea mașinii tale

8

Nu uita! Mașina trebuie îngrijită

O mașină trebuie îngrijită dacă ne dorim să ne bucurăm mult timp de ea. Există mașini vechi care arată impecabil pentru că au fost bine întreținute. Mașina are numeroase nevoi de care e bine să ținem cont. Îngrijirea mașinii tale trebuie să fie o prioritate. Verificările trebuie făcute la timp, la fel și reparațiile.

Mașina nu ne duce doar din punctul A în punctul B. E mai mult de atât. Contează confortul cu care parcurgi fiecare distanță. A avea grijă de mașina ta înseamnă respect față de banii investiți în ea.

Sfaturi pentru îngrijirea mașinii tale!

Dacă avem grijă de lucrurile noastre, ne putem bucura de ele mai mult timp și în condiții bune. Orice obiect pe care îl neglijăm se va deteriora mai repede decât credem. În plus, mașina e o investiție. Bine îngrijită, ea poate fi revândută la un preț bun. Altfel, clientul va trage de bani în jos scoțând în evidență fiecare defect.

  • revizii tehnice și verificări la timp

La un anumit număr de km parcuși sau o perioadă de timp, mașina trebuie să fie verificată. Aceste termene sunt stabilite la nivel mondial pentru siguranța noastră și binele mașinii. Am considerat aceste revizii periodice o necesitate. Mereu m-am simți în siguranță după o verificare. Chiar dacă nu e momentul pentru o revizie, înainte de un drum lung, trec pe la service pentru o scurtă inspecție. Merg la service și dacă sesizez sunete sau bătăi ciudate în mers. Pentru siguranța mea!

  • investește în piese noi pentru mașina ta

Cu timpul, unele piese se strică sau trebuie schimbate pentru că se deteriorează. Optează să pui piese auto noi pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale, pentru sănătatea mașinii, dar și pentru siguranța ta. Variantele noi pot fi mai scumpe decât cele second hand sau variante neoriginale, dar gândește-te de două ori înainte dacă merită diferența când e vorba de siguranța ta!

  • îngrijește mașina și la exterior

Ai putea crede că exteriorul mașinii nu are nevoie de îngrijire specială. Spălatul ei periodic, cu produse profesionale, jet puternic pentru a îndepărta toată mizeria, o pot păstra ca nouă mult timp. Dacă ai posibilitatea, indiferent de anotimp, optează să ții mașina în garaj. Soarele, frigul, praful, ploaia pot deteriora autoturismul, mai tare decât crezi.

Văzusesem zilele trecute, un Fiat Punto, generație mai veche arătând impecabil. Proprietarul ne spusese că mașina a fost mereu ținută în garaj. Iubind mașina, nu a lăsat-o niciodată nespălată prea mult timp. Acum are satisfacția de a conduce o mașină bine îngrijită.

  • alege combustibil de calitate

Benzina și motorina sunt disponibile în două variante. Alege să alimentezi cu variantele premium pentru a prelungi durata de viață a motorului, dar și pentru o mai bună ardere a gazelor, adică o mai bună funcționare a mașinii. Dacă nu acest lucru, nu este posibil, din cauza diferenței de preț, încearcă măcar la câteva alimentări, una cu combustibil premium. Și de recomandat, în sezonul rece. Nu lăsa să se termine de tot combustibilul din rezervor. Pe fund, se depozitează mizerie și nu e bine să ajungă la motor.

  • și drumuri mai lungi

Bucură-te de mașina ta! Ieși la drumuri lungi, face bine motorului, chiar este recomandat. În plus, mașina este important să facă drumuri mai lungi, pentru sănătatea motorului. Cu siguranță, te vei bucura la maxim de ea și îi vei vedea adevărată putere, la drum, înafara orașului.

Ai grijă de mașina ta constant și pune îngrijirea mașinii tale pe primul loc. Tu câtă atenție acorzi mașinii tale? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

8 Comments

  1. Daca dorim ca masina noastra sa aiba viata lunga si sa fie aproape ca noua, musai trebuie sa o ingrijim si sa ii facem reviziile periodice.

  2. Sunt tare multe lucruri de facut la o masina. Momentan avem o singura masina si singurul responzabil este sotul meu de tot ceea ce presupune ingrijirea masinii in cele mai mici detalii

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
dezvoltare personală
De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?

De ce ne ajută să citim cărți despre dezvoltare personală?  Oricât de mult am dori să înțelegem ceea ce se...

Close