5 sfaturi pentru îngrijirea mâinilor

Îngrijirea mâinilor este o prioritate

În contextul actual, auzim tot mai des că este important să ne spălăm mâinile. Mâinile noastre intră în contact direct cu suprafețe expuse. Nu este ceva nou că trebuie să ne spălăm pe mâini. Dezinfectarea mâinilor este ceva cu care deja ne-am obișnuit. Îngrijirea mâinilor trebuie să fie o prioritate pentru noi deoarece spălarea și dezinfectarea pot duce la distrugerea lor.

Pielea mâinilor este sensibilă și pentru că ne dorim mâini frumoase, îngrijirea este importantă. Mâinile sunt expuse la frig, soare, căldură, chiar și vântul le afectează. Așa că au mare nevoie de atenție.

5 sfaturi pentru buna îngrijire a mâinilor

Îngrijirea trebuie să fie constantă. Rezultatele sunt în timp și timpul acordat îngrijirii va merita. Alege cu atenție produsele de îngrijire. Norocul nostru este că Notino ne vine în ajutor cu produsele necesare.

O bună igienă a mâinilor – folosește apă călduță, nu rece, nu fierbinte

Prima regulă pe care o învățăm acasă, la grădiniță, școală, este să ne spălăm pe mâini. E un proces obligatoriu, însă nu trebuie să fie lipsit de arome noi. Îmi place să aleg săpunuri lichide în ambalaje frumoase, vesele. Sunt atentă la arome și le aleg în funcție de anotimp sau sărbătoare. Preferatele mele sunt de la Vivian Gray, ambalaje deosebite și arome unice.

Un gel dezinfectant aveam mereu la îndemână, în geantă sau în mașină. Pe mine, pandemia nu m-a luat prin surprindere. Acum doar mă bucur că regăsesc peste tot recipiente și îmi pot igieniza mâinile mai des și mai confortabil.

5 sfaturi pentru îngrijirea mâinilor

Alege săpun cu ingrediente cheie – glicerină sau lanolină sau cât mai naturale

Pentru ca spălatul pe mâini să fie eficient, dar să nu distrugă pielea, fiți atenți la ingrediente. Ideal ar fi să fie săpunuri naturale, iar dacă nu, să conțină glicerină sau lanolină. În plus, evitați săpunurile abrazive. Dacă v-ați pătat mâinile cu ceva, folosiți sare de lămâie sau suc de lămâie. Scrubul nu este o soluție bună pentru mâini.

Uscarea mâinilor după spălare se face natural sau cu șervețele moi

Ar fi bine ca după spălare, să lăsăm mâinile să se usuce în mod natural. Dacă nu e posibil, folosiți prosoape moi sau șervețele. Tamponați ușor mâinile, nu trebuie să îndepărtați chiar toată apa. Evitați pe cât posibil să vă uscați mâinile în uscătoarele de mâini pe care le regăsim în toatele publice. Usucă excesiv pielea mâinilor.

Crema de mâini este un must have

Igienizantul nu ne lipsește din geantă, nu ar trebui să ne lipsească nici crema de mâini. Pe noptieră, am balsamul de buze și o cremă de mâini. Seara, optez pentru o variantă mai grasă și cu miros discret. Masez bine pielea mâinilor, cuticulele, nu uit de coate. Îngrijirea mâinilor peste zi înseamnă aplicarea unei creme de mâini care se absoarbe rapid și are un miros plăcut. De pe Notino, mi-am comandat mini cremele de lux pentru mâini, Vivian Gray. O cremă foarte bună pe care o recumpăr pentru că este foarte eficientă este Neutrogena hand care. Există multe variante, optează pentru cea potrivită ție și nu uita să o folosești constant.

5 sfaturi pentru îngrijirea mâinilor

Răsfățul mâinilor cu măști pentru mâini

Îngrijirea mâinilor înseamnă și un răsfăț din când în când. Recomandarea mea este aplicarea constantă a unei măști pentru mâini. Aprinde lumânări parfumate, pune muzică în surdină, relaxează-te și lasă masca să se ocupe de îngrijirea mâinilor tale în profunzime. Vei avea mâini moi, catifelate, tinere mai mult timp.

Sfat!

Folosește mânuși de menaj când manipulezi produse de curățenie agresive cu pielea. Pentru grădinărit, folosește mănuși speciale, groase, rezistente. Chiar și la spălatul vaselor, ar fi bine să folosești mănuși. În anotimpul rece, poartă mănuși care să protejeze mâinile de frig și vânt. Când ești la plajă, aplică loțiune de plajă cu SPF și pe mâini, degete.

Ce produse folosești pentru îngrijirea mâinilor tale? Ai un ritual de îngrijire? Cât accent pui pe curățarea și îngrijirea mâinilor?

9 thoughts on “5 sfaturi pentru îngrijirea mâinilor”

  1. După mine, crema de mâini ar trebui să fie la fel de mul folosită ca apa și săpunul/
    Îmi cumpăr mereu tot felul de creme pentru mâini pentru că îmi place să arate bine, doar reprezintă cartea noastră de vizită.
    O mască mi-ar prinde bine.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.