5 sfaturi pentru buna îngrijire a câinelui

Iubire și îngrijire pentru câinele tău

Câinele tău face parte din familie, deci are nevoie de o bună îngrijire. Un animal de companie înseamnă responsabilitate pe termen lung. E bine să ne informăm de toate detaliile înainte de a lua un câine acasă.

Aș vrea să atrag atenția că un câine nu este o jucărie. El necesită multă îngrijire, răbdare, și el îți va dovedi că poate fi un prieten de nădejde. A avea un animal de companie, un câine, poate fi o adevărată provocare. Însă după un an cu Kira mea, pot să spun din tot sufetul că merită orice sacrificiu.

5 sfaturi pentru buna îngrijire a câinelui tău

Iubirea câinelui față de stăpân este necondiționată. Din acest motiv, el merită tot ce are nevoie și chiar mai mult. Toate lucrurile necesare unui câine este recomandat să le achiziționăm din magazine de specialitate pentru a ne asigura că sunt de calitate și potrivite pentru animăluțul de companie. În plus, e comod să le putem comanda toate din același magazin online.

Îmi plac magazinele pentru animale de companie, cum e ProPets.ro ,care sunt bine aprovizionate și dotate cu tot ce e necesar.

**Oferă doar mâncare specială pentru câini

Câinele tău este indicat să primească mâncare specială pentru câini. Se recomandă să o alegi în funcție de rasă, talie, vârstă, greutate. În magazinele de specialitate, găsești și produse folosite ca recompensă sau pentru joacă. Nu improviza pentru că se pot întâmpla accidente. Diversitatea nu este recomandată pentru animale. Este indicat să pornești cu un tip de mâncare, solidă sau umedă, și să rămâi la ea.

**Cumpără jucării destinate câinilor

Știu că unele pot părea costisitoare, dar sunt sigure pentru cățel și acesta este detaliul cel mai important. Jucăriile pentru căței sunt educative, distractive, dar și antrenante, provocatoare. Trebuie să reziste la dinții unui câine și să nu se dezmembreze putând cauza accidente.

Ne-am dori să ne jucăm non stop cu câinele nostru, dar timpul nu ne permite. El trebuie să aibă diverse jucării care să-i stimuleze mintea, simțurile, dar și să nu se plictisească. Neavând jucării, riscăm să-și găsească singur prin curte sau prin casă. Cu siguranță, nu ne dorim să distrugă nimic pentru ca el să aibă cu ce să joace.

**Alege lesă și zgardă la recomandarea unui dresor, medic veterinar

Recunosc, eu am ales zgarda în funcție de culoare și vârsta câinelui, o luasem pe Kira de pui. Crescând mi-am dat seama că e nevoie de una mai rezistentă și cu o închidere sigură. Alege o lesă și o zgardă să fie cât mai sigure, durabile, potrivite pentru vârsta și încăpățânarea câinelui tău.

Noi am optat pentru una cu strangulare, mai ales când facem exerciții de dresaj. Dar avem și una din lanț metalic pentru plimbări relaxate. Lesa, zgarda, te ajută să îți poți controla câinele, dar și pentru a-l menține în siguranță.

**Și câinii au nevoie de suplimente și vitamine

Periodic și animalele de companie au nevoie de suplimente și vitamine. Vă recomand să le achiziționați doar la recomandare unui medic veterinar. El vă poate sfătui ce anume are nevoie câinele vostru, durata de timp și gramajul.

Noi i-am administrat pastile de calciu, cu pauze necesare, fiind un câine de talie mare. La vârsta de un an, i-am dat și colagen atât de necesar pentru articulații. Iar în perioada de vară, primește minerale, mai ales în zilele foarte fierbinți.

**Trebuie să ai produse de îngrijire a blănii

Blana unui cățel are nevoie de atenție sporită pentru ca ea să arată frumos. Calitatea hranei primite se va reflecta în luciul și sănătatea blănii. Dacă hrana nu include ulei de pește, ar fi recomandat să-i administrați separat.

Ar fi bine să spălăm câinele doar cu produse speciale pentru animale. Iar dacă ai un blănos cu blană generoasă, cum e ciobănescul german, un furminator nu trebuie să-ți lipsească. Blana lor trebuie periată constant pentru a îndepărta blana în exces, mai ales la început de primăvară. Iar pieptănată, blana vă arăta minunat, va avea un colorit specific, iar câinele va arăta mult mai bine.

Magazinele online te ajută să economisești timp

Mă bucur că magazinele online, pet shop-urile, sunt bine dotate. Este ideal să poți comanda totul dintr-un singur loc. Și să știi că le găsești pe toate în magazinul specializat. ProPets.ro este un astfel de magazin, apreciat de iubitorii de animale și posesorii de animale de companie, de la căței, pisici până la păsări și pești.

Sunt curioasă dacă ai un animale de companie și ce anume e. Ce sfat ai adăuga pentru buna îngrijire a câinelui?

9 thoughts on “5 sfaturi pentru buna îngrijire a câinelui”

  1. Vizite constante la veterinar, toate vaccinurile la zi, sterilizare/castrare, microcipare, astea fiind cele mai importante dupa parerea mea.

    Reply
  2. In magazinele pentru animale putem gasi acum cam tot ce trebuie. Important este sa ne preocupe animalutul nostru si sa ne implicam in ceea ce priveste ingrijirea acestuia

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.