5 sfaturi pentru a prepara cafeaua perfectă

21

Iubitor de cafea? Prepara cafeaua perfectă!

A prepara cafeaua perfectă acasă poate fi o adevărată provocare. Însă pasiunea pentru cafeaua ideală, o pot înțelege doar iubitorii de cafea. Tot mai multă lume se îndrăgostește de licoara magică. Probabil și pentru că există o mulțime de arome și nu le poți refuza. Sigur găsești ceva pe placul tău.

Iubim cafeaua, mirosul și aroma ei ne trezește în fiecare dimineață. Și tot ea ne pregătește pentru o nouă zi. Soțul meu bea cafea în fiecare dimineață. Eu am redescoperit-o de un an de zile. De atunci, consum zilnic câteva cafele. Pandemia a închis cafenelele și m-am trezit fără cafeaua preferată cu multă spumă de lapte. Și atunci am luat decizia de a achiziționa un espressor de cafea!

5 sfaturi pentru a prepara cafeaua perfectă

Tindem să comparăm cafeaua de acasă cu cea servită în oraș. Pentru a obține o cafea la fel de bună, trebuie să ne documentăm puțin. Iată un articol cu sfaturi bune pentru preparare cafea, care sigur vă va fi de folos. Este important și să folosim produse de calitate.

 • alegerea aparatului potrivit

Există o muțime de espressoare cu funcții minune. Trebuie doar să faci alegerea ideală pentru tine. Inițial, mi-am dorit un espressor automat, care să primească comanda de cafea și el să execute. Ne-am informat mai bine și ne-am dat seama că putem obține o cafea pură, aromată, cu un espressor mai complex.

Așa am ajuns să luăm un espressor cu râșniță încorporată. Putem regla noi gradul de măcinare în funcție de cafea și vechimea ei, ceea ce e perfect. Setăm noi presiunea pentru a obține o cafea tare, dar și pentru spumarea perfectă a laptelui. Cafeaua perfectă asigură o zi bună!

 • sursă bună de cafea aromată

La început, a fost o adevărată provocare să găsim cafea boabe bună. Nu am luat din comerț, din magazine. Am preferat să luăm cafea de la diverse prăjitorii de cafea. Cafeaua este proaspăt prăjită, de calitate, depozitată în condiții perfecte. În plus, poți opta pentru diverse arome, dar și combinații de arome. Va trebui să testezi mai multe până când vei găsi aroma protrivită.

 • cumpără cafea în cantități mici

Tendința e să cumpărăm cafea mai multă pentru a face economie de timp. Însă în prăjitorii este mereu cafea proaspăt prăjită și e ținută în condiții mult mai bune. În plus, e bine să alternăm aromele pentru cafea diferită și un plus de savoare. Eu păstrez cafeaua boabe în pungile de hârtie, cu sigiliu și un mic orificiu pentru aerisire. Așa le cumpăr de la prăjitorie și se păstrează foarte bine.

Obișnuiesc să cumpăr câte două arome, în pungi de 250 de grame și ne ajunge pentru 2 săptămâni, la 2 persoane plus musafirii de weekend.

prepara cafeaua perfectă

 • lapte potrivit pentru spumare

Cafeaua perfectă pentru mine înseamnă o spumă de lapte densă. Îmi place cafeaua tare, dublu shoot de espresso, dar să fie multă spumă de lapte. Cel mai bun lapte pentru a obține o spumă ca la cafenea trebuie să fie special pentru cafea sau îmbogățit de proteină pentru a fi consistentă. Am încercat mai multe tipuri de lapte până când l-am găsit pe cel potrivit. Este de la Sterilgarda, Cuor di cappuccino.

 • informare și practică

Nu veți obține cafeaua perfectă din prima încercare. Trebuie să setați corect aparatul și să faceți câteva cafele diferite. Citiți înainte câteva articole de specialitate. Apoi setați aparatul corespunzător și efectuați mai multe tipuri de cafea. Eu prefer espresso dublu și număr secundele pentru a obține tot ce e mai bun și mai pur din cafea. Sora mea preferă o cafea mai lungă, așa că duble numărul de secunde.

Pare simplu să obții crema de lapte pentru flat white sau cappuccino, dar nu e așa. E nevoie de multă practică, presiunea perfectă și cana ideală pentru a obține spuma sau crema perfectă de lapte pentru cafeaua ta.

Ador cafeaua și savurez câte două pe zi. Cafeaua de dimineață de acasă este pentru spor și energie. Iar a doua cafea este cu companie, pe o terasă sau într-o cafenea unde o savurez cu multă plăcere.

Tu câtă cafea obișnuiești să consumi? Îți place să-ți prepari singură cafeaua? Ce sfaturi ai pentru a prepara cafeaua perfectă, acasă?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Eu beau cafea doar dimineata, atunci cand ma trezesc ca sa pot functiona cum trebuie, o prepar la ibric si ii pun un strop de rom. Dar ador si cafeaua facuta la espressor, are prietena mea unul si ori de cate ori merg la ea, beau caffe latte.

 2. Consum cam doua cani(de aproximativ 300 ml) de cafea pe zi. Prefer o cafea tare, cu lapte vegetal. Am intoleranta la lactoza. Dar ador si aroma. Preferata mea este amaretto. Poveste lunga, amoroasa, de inima albastra.
  Pentru noi, acasa, nu renteaza un aparat ca al vostru. Am o mica cafetiera. Numai eu o folosesc. Sotul este cu 3 in 1.

 3. Cereces Loredana on

  Vai cate lucruri am aflat despre cum se prepara o cafea buna acasa!
  Eu beau cam 200-300ml de cafea pe zi fiarta la ibric la care adaug cofeta si zahar de cocos!

 4. cred ca secretul cel mai cel este sa cumperi cafea mai putina, sa rasnesti cantitate mai mica. Altfel, isi pierde din savoare. Cel putin, asa zice mama. Eu nu sunt consumatoare de cafea. Doar de prosteala, mai beau cate una cu lapte.

 5. Eu nu beau deloc cafea, doar ciocolata calda dar si aceea foarte rar, dar mi-ar placea sa am un asemenea aparat pentru musafiri.

 6. Iubesc cafeaua si mi-am facut un obicei in a consuma in fiecare dimineata. Cafeaua o beau obligatoriu cu lapte doar ca nu am un espressor ca sa mi-l spumeze

 7. Am si eu un espressor, macina cafeaua, dar pot folosi la el si cafea macinata. Totusi prefer sa pun boabe. Si chiar ai dreptate, face o cafea super buna. Sunt o mare consumatoare de cafea. Imi place espressor-ul tau.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
rețete de atras copiii
5 rețete de atras copiii în bucătărie

Există rețete de atras copiii în bucătărie? Știm cât de multe le place copiilor să se amestece în treburile adulților....

Close