Ce servicii poți externaliza dacă deții o firmă?

19

Entuziasmul de a deține o firmă

Cu toții ne dorim să deținem o firmă. Alegem domeniul în funcție de cunoștințe și de pasiune. E mai ușor să lucrezi într-un domeniu pe care îl stăpânești. Și care îți place. Munca făcută din pasiune nu mai e la fel de grea. În timp și cu grijă, mica pasiune se poate dezvolta devenind o afacere de succes. Deja vorbim despre multă muncă și implicare. Deși încercăm să acoperim fiecare nevoie a firmei, uneori e bine să lăsăm specialiștii să își facă treaba.

Nu sunt de acord ca un angajat să fie transferat de la un departament la altul. Nu cred că un curs de câteva ore, îl va ajuta să facă bine treaba. De aceea, recomand apelarea la firme specializate.

o firmă

Ce servicii pot fi externalizate pentru ca o firmă să funcționeze bine?

Inventarierea este o activitate obligatorie din punct de vedere legal. Ea este necesară pentru asigurarea unei funcționări normale a companiei. Inventarierea de stocuri este o responsabilitate  de business a administratorului. Vă recomand să externalizați acest serviciu dacă:

 1. aveți peste 10 locații la distanțe mari, mobilizarea personalului este dificilă,
 2. nomenclatorul de produse a ajuns la mai mult de 5.000 de coduri.
 3. există suspiciuni de fraudă sau de manipulare a rezultatelor inventarelor.
 4. aveți stocuri mari de marfă. Pentru inventariere, trebuie să închideți magazinul/depozitul. Acest lucru ducând la pierderi de vânzări pe perioada de inventar.
 • Servicii de contabilitate

Firmele mici reușesc să se descurce cu o contabilă. Când discutăm despre o firmă mare, contabilitatea nu mai e o joacă. Vorbim de acte multe. Trebuie să fim atenți mereu la legislație. Nu avem voie să greșim. Nu avem voie să întârziem cu depunerea actelor.

 • Servicii de marketing

Orice firmă mare are nevoie de oameni de marketing. Imaginea unei firme respectabile trebuie întreținută. Produsele și serviciile unei firme trebuie promovate corect.

O firmă serioasă apelează la profesioniști

O firmă mare, o firmă serioasă va apela la profesioniști. Astfel își va putea menține calitatea ridicată a serviciilor.

Foto Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. La toate firmele la care am lucrat s-au externalizat serviciile de contabilitate si curatenie, iar la una dintre ele chiar si partea de HR, deci cred ca sunt o parte foarte importanta in functionarea eficienta a unei firme.

 2. Cred ca e cel mai sanatos lucru sa externalizezi serviciile. E o modalitate de a te degreva de probleme si de a gasi profesionisti care sa rezolve aspecte care ar putea sa te distraga de la partea importanta a afacerii tale.

 3. nici eu nu sunt de acord cu transferul pe alte departamente, mi se pare ca fortezi omul ala sa invete mult prea multe, si chestii care poate ii vor fi inutile peste 1 an. mai bine sa apelezi la cineva specializat pe un anume domeniu si sa-ti lasi angajatii sa fie productivi

 4. contabilitatea, salarizarea, inventarierea toate mie mi se pare ca e mai bine sa fie externalizate, sa se apeleze la oameni specializati din afara firmei. In felul asta nu apar nici conflicte de interese si esti mai sigur ca nu iesi lipsa sau nu se da gres.

 5. In privinta contabilitatii si a marketingului cred ca e chiar indicat ca sa nu spun obligatoriu sa apelezi la profesionisti daca vrei ca firma ta sa se dezvolte.

 6. In general nu sunt de acord cu externalizarea serviciilor unei firme, pt ca asta presupune costuri mai mari decat daca ai avea tu angajatii tai specializati in domeniul in care este nevoie, dar ai dreptate, cand ai sucursale la distanta, este mai practic si mai eficient sa apelezi la o alta firma cu specialisti.

 7. Externalizarea cred că este o soluție bună pentru afaceri mici și mari. Spre exemplu, pentru un mic magazin, mi se pare important să se apeleze la inventariere externă. Și nu doar…

 8. Eu iti dau perfecta dreptate. Serviciile pe care nu le stapanesti este bine sa le externalizezi decat sa cauti tu profesionisti. In felul asta munca este facuta ca la carte

Leave A Reply

Read previous post:
Povestea unei vieți
Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld recomandare lectură

Povestea unei vieți de Aharon Appelfeld Povestea unei vieți, cartea care m-a atras prin titlu. Nu citisem niciun review. Nu...

Close