Scrisoare de dragoste – Mihail Drumes, 1938

Scrisoare de dragosteO poveste de dragoste care cred ca s-ar potrivi chiar si lumii de azi. Goana dupa bani si obtinerea lor indiferent de modul in care vei reusi sa ajungi la ei. Sa treci peste dragostea ta, sa treci peste principii, sa treci peste ceea ce simti cu adevarat, sa iti negi tie insuti sentimentele.

Asta este pe scurt povestea ce ne-o reda Mihail Drumes in minunata sa opera “Scrisoare de dragoste”.

Mihail Drumes a fost un romancier popular in perioada interbelica. Absolvent al Facultatii de Litere si Filozofie, devine profesor de liceu, iar mai apoi in invatamantul superior. Debuteaza cu un volum de nuvele si schite in anul 1992, apoi devine cronicar, membru al Societatii Scriitorilor Romani. Mai tarziu publica cateva opere in 1930 “Sfantul Parere”, in 1932, “Datina Romaneasca”, “Ioana d’Arc”, iar in 1936, “Invitatie la vals”, inregistreaza un record unic in materie de tiraj, in 1938, “Scrisoare de dragoste”, iar in 1946, cunoscutul roman, autobiografic “Elevul Dima dintr-a saptea”, iar in 1961, publica romanul “Se revarsa apele”.

In anul 1967, autorul devine membru al Uniunii Scriitorilor, iar in 1972, apare volumul “Edison”, mai tarziu sub denumirea “Mari inventii, Povestiri adevarate”.

Am adunat pentru tine cateva citate deosebite despre dragoste:

  • “Evoluezi tot in azur, printre luceferi, sau ai coborat jos, pe pamant?”
  • “Pot sustine ca incendiul iubirii nu va atinge stanca mea, si, chiar daca ar atinge-o, tot degeaba: piatra nu ia foc!”
  • “Toate fericirile se sprijina pe iluzii. Adevarul nu face altceva decat sa sfasie valul cu care se acopera ochii ce nu vor sa vada realitatea.”
  • “Vorbesc numai gandurile, dar cine le aude? Pana la urma amutesc si ele.”
  • “Dragostea calcata in picioare se razbuna, iar cel ce a calcat gresit pierde totul.”
  • “Inima e cateodata un cimitir cu gropi multe.”
  • “Exista si oameni inapti de a gusta fericirea.”
  • “Nu pot uita visul pe care l-am trait impreuna. Numai trezirea din vis as vrea s-o uit.”
  • “Iubirea nu se poate cumpara cu toate comorile pamantului, de aceea, in dragoste, si saracii pot fi miliardari, printi, imparati sau regi.”

Sunt sigura ca daca vei incepe sa citesti aceasta carte, nu o vei mai putea lasa din mana.

11 thoughts on “Scrisoare de dragoste – Mihail Drumes, 1938”

  1. iubesc cartea…. parca citesc crampeie din viata mea…. ea i-a spus sa o anunte cand totul trebuie sa se termine si el… a facut exact invers… lasitate ….

    Reply
  2. Dupa mii si mii de carti citite si recitite..mereu ma intorc la carte lui Drumes. O ador. Am citit-o intr-o rasuflare cand eram in clasa a 7-a. Din pacate nu am mai avut ocazia s-o recitesc, dar o am in suflet si imi amintesc fiecare moment!

    Reply
  3. Iti multumesc pentru acest articol care mi-a deschis ochii asupra acestei carti…daca nu l-as fi gasit zilele trecute, probabil as fi trecut azi nepasatoare pe langa aceasta carte…dar asa, a fost una din cartile de pe lista mea cu care am plecat la targul de carte, pe care am gasit-o si am si cumparat-o…ramane doar sa o citesc..cu siguranta nu voi fi dezamagita.

    Reply
    • Aceasta carte mi-a fost recomandata de profesoara de limba romana cu care faceam ore in particular pentru examenul de bac. Am citit si recitit aceasta carte de fiecare data cu drag!
      Ma bucur ca ti-ai luat-o, astept parerea ta dupa ce o citesti! Sunt sigura ca o sa iti placa foarte mult!

      Reply
  4. Buna!!Si eu am citit cartea asta si pot spune ca e una din cele mai frumoase carti citite vreodata!!!Ador pur si simplu aceasta carte!Cred ca daca nu era domn profesor de romana care sa imi zica sa o citesc habar nu aveam de ea!!!

    Reply
  5. Ador cartea aceasta tocmai azi am terminat’o si vreau sa o recitesct …m’am indragostit de ea …si am fost socata de evenimentele intamplate in carte ;)) si am zis NU mai citesc …nah ;)) imi pare rau ca s’a terminat foarte trist as fii dorit contrariul 🙁

    Reply
    • E una din cărţile mele de suflet! Mă bucur că ţi-a plăcut şi ar fi bine să o recomanzi şi celor dragi să o citească, şi poate face oricând obiectul unui cadou perfect.

      Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.