Sală de fitness acasă: da sau ba?

21

Sănătatea este pe primul plan. Un stil de viață sănătos include multă mișcare și o alimentație sănătoasă. La fel de importante pentru sănătatea noastră sunt odihna, activitățile care ne ajută să ne relaxăm. Dacă partea cu alimentația, o putem rezolva ușor, altfel se pune problema când e vorba de mișcare.

Mișcarea – rutina zilnică!

 • Când eram copil, făceam mișcare zilnic. Drumul până la școală și apoi spre casă, însumat depășea o oră. Apoi, pe timpul verii, făceam activitate cu mișcare în grădină. Recunosc, nu am avut probleme cu greutatea. Aveam poftă de mâncare, eram veselă și plină de energie.
 • De când a apărut mașina în viața mea, fac mai puțină mișcare și știu că nu e ok. Încerc să folosesc mai des scările. Merg destul de des la cumpărături și fac câteva ture printre rafturi. Încerc să ies în fiecare seară la o plimbare prin parc.

Sală de fitness la tine acasă: da sau ba?

 • Îmi amintesc de sălile de fitness din interiorul unei case pe care le admiram în filme. Mi se părea că e extrem de comod să poți să faci mișcare la orice oră. După exerciții, să te poți revigora în propriul duș. Să nu fie nevoie să cari mereu după tine un rucsac plin.
 • Avem o cameră care momentan nu e folosită. Și mă gândeam să-i propun soțului să ne facem o sală de fitness acolo. ar încăpea suficiente aparate potrivite pentru fiecare. Eu am visat mereu la o bicicletă ca aceasta. Cred că este potrivită pentru nevoile mele și nu mă solicită în exces. Aș vrea mișcarea să fie plăcere, și nu un efort prea mare.
 • Pentru soțul meu, aș alege un aparat de fitness multifuncțional. Știu că și-a dorit mereu unul de când mergea la sală cu prietenul lui. Am găsit aici  câteva modele interesante, unul sigur va fi pe placul lui.
 • Nu ar lipsi câteva gantere, o minge fitness, o coardă de sărit, un stepper, o saltea, un flexor, un extensor. Cu timpul, o să mai cumpărăm și alte aparate.

Comoditatea ne omoară!

 • Recunosc, deși nu cu mândrie, că suntem comozi. Ne dorim să facem mai mult pentru sănătatea noastră și dăm mereu vina pe timp. Mă gândesc că dacă am avea o cameră dotată cu câteva aparate de bază, ne vom mobiliza mai ușor.
 • În plus, vom petrece mai mult timp împreună. Ne vom motiva și susține reciproc. Știu că nu va fi ușor, dar va trebui să ne facem timp și pentru asta.
 • Eu, sincer, cred că mi-aș face timp să fac acasă mișcare. Aș economisi timp. Aș face exerciții de dimineață. Nu aș mai pierde timp în trafic și la sală așteptând să se elibereze un aparat pe care doresc să lucrez.

Avem doar 50% stil sănătos de viață, va trebui să punem accentul pe mișcare mai mult!

Voi cum stați cu mișcarea? Ați face mai mult sport acasă dacă ați avea aparate de fitness?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Salut! Eu n-aș face mai multă mișcare dacă aș avea aparate acasă.

  Cred că putem face mișcare fără să depinde de anumite aparate. Dacă depindem, de multe ori, apar scuze cum că din cauza faptului că ne lipsește una sau alta nu facem mișcare.

  Se poate face mișcare fără niciun aparat. Un pic de inventivitate, un pic de ajutor de la Google sau Youtube și vom fi bine:)

  Distracție și spor în continuare la scris:)

 2. Barascu Violeta Ramona on

  Eu am un “aparat de fitness” mai special, o fetita de 6 ani care e plina de energie, cand v-a creste o sa caut si eu oferte pentru unul multifunctional.

 3. Dacă aș avea spațiu suficient acasă să mai pun și aparate de fitness, clar mi-aș lua câte ceva. Momentan mă folosesc doar de salteaua de yoga și niște greutăți. De fapt, nu m-am mai folosit de ele de câteva luni bune și chiar ar fi cazul să mă reapuc de mișcare.

 4. Eu sunt o persoana comoda si nu prea fac sport de nici un fel dar cred ca nu este ok sa ai aparate acasa pentru ca nu te tii de ele. Cel mai bine tot la sala faci

 5. Popescu Ionela Mihaela on

  Din pacate nu stiu unde as mai putea pune si niste aparate de fitness in casa, iar de miscare fac destula zilnic cu mersul la facultate

 6. Visez la o sală de fitness acasă, mi-am achiziționat și multe accesorii (gantere, greutăți pentru picioare) și am avut o perioadă în care le foloseam zilnic.

 7. Din pacate raspunsul e nu. Am practic o sala intreaga acasa si degeaba, se pune praful pe aparate. La un moment dat aveam 2 aparate mari, unul pt abadomen, unul pt picioare, o bicicleta eliptica, ghete de kangoo, greutati, stepper, coarda, minge de fitness si tot degeaba. Nu ma atingeam de ele. Amd at cele 2 aparate ca nu mai aveam loc sa ma misc si am luat un cerc de hula hoop, dar ce crezi ca il folosesc? La inceput cand le cumpar e agitatie 2-3 saptamani, apoi ma plictisesc de ele. Nu am timp, nu am chef si tot asa.

 8. Gheorghe Madalina Georgiana on

  Comoditatea este la ordinea zilei. În schimb alerg mereu prin casă după cel mic care este în plină descoperire

Leave A Reply

Read previous post:
Printre tonuri cenușii
Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys recomandare lectură

Printre tonuri cenușii - carte de excepție Printre tonuri cenușii este încă o carte citită în doar două zile. Multă...

Close