Sahara de Dean King recomandare lectură

20

Sahara de Dean King – lectură istorică

Sahara de Dean King este o lectură istorică. Cartea este foarte bine scrisă, cuprinde multe informații. Este o adevărată lecție de istorie. Am ales această carte deoarece nu știam prea multe despre Sahara și cei care locuiesc acolo. A fost o lectură puțin mai grea, fiind o carte cu multe detalii și explicații necesare.

Editura Corint pune multe cărți de istorie la dispoziție. Dacă sunteți pasionați de istorie și povești vechi, veți găsi aici multe cărți pe placul vostru.

Sahara de Dean King – o poveste adevărată despre supraviețuire

Sunt pasionată de poveștile de supraviețuire ale oamenilor. Și dacă se combină cu o lecție de istorie, îmi plac mai mult. Iată de ce am ales această carte.

Anul 1815, bricul american Commerce pleacă pe mare. Marinarii lasă în urmă soții însărcinate, copii mici, părinți îngrijorați. Călătoria nu ar trebui să dureze mult. Nimeni nu bănuia ce final va avea călătoria. Căpitanul Riley este sigur pe el. Un căpitan adevărat care ține la echipajul lui și va face sacrificii pentru ei până la final.

Din păcate, vremea nu este de parte lor. Astfel bricul eșuează în dreptul capului Bojador. Băștinașii îi primesc cu curiozitate și ostilitate. Marinarii se luptă cât pot, iar apoi cad prizonieri. Nomazii din deșert îi transformă în sclavii lor.

Sahara de Dean King

Timp de 2 luni de zile, marinarii vor înfrunta soarele arzător de peste zi. Noaptea nu își vor găsi liniștea din cauza frigului și vântului care șuieră. Zile la rând nu primesc apă sau mâncare. Sunt considerați ”câini creștini” care nu merită să primească nimic de la musulmani. Marinarii sunt vânduți de la un stăpân la altul. Unul mai crud, altul mai bun.

Cum au reușit să supraviețuiască?

Căpitanul Riley reușește să-l convingă pe stăpânul lui că poate face bani mulți de pe ei. Cum? Să ceară răscumpărare la ambasadă. Îl asigură că dacă îi va duce la ambasador, acesta va fi dispus să plătească pentru ei. Astfel toți pornesc spre orașul unde era ambasadorul. Condițiile nu sunt ușoare, dar gândul că vor fi liberi în curând, le dă putere.

Vor ajunge să se hrănească cu lapte de cămilă amestecat cu apă. Vor aprecia fiecare rădăcină, melc, chiar și stropii de ploaie. Carnea de cămilă devine o delicatesă și singura sursă de hrană. Iar atunci când nu primesc apă, găsesc soluții mai puțin plăcute, dar necesare hidratării.

Sahara de Dean King – o adevărată luptă pentru supraviețuire

Două luni de zile au fost sclavi în deșert. Acele două luni au fost cele mai groaznice. Însă niciun moment nu s-au dat bătuți. Lipsa apei, a hranei, chiar și a hainelor, nu i-a împiedicat să spere. Când au fost răscumpărați, cântăreau 40 kg, erau bolnavi și murdari.

Sahara de Dean King

Cum au parcurs drumul lung spre ambasadă, vă las să descoperiți în carte. Vor fi și scene mai dure, mai violente, însă merită să parcugeți cartea! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

 1. Wow. Deja imi place cartea. Imi place povestea de supravietuire cu orice pret, dar daca zici ca prezinta mai pe larg si desertul cu toate frumusetile lui, atunci e o carte si mai buna. Multumesc de recomandare!

 2. Mi se pare o carte interesanta pe care mi-ar placea sa o citesc. Imi plac astfel de povesti de supravietuire, ca si emisiunile pe care le intalnesc pe la tv. Am retinut acest titlu.

 3. ma cutremura fiecare carte de genul asta. Am mai citit si despre prizonierii ISIS si despre viata dura pe care au dus-o in captivitate si cat de greu a fost sa scape (putinii care au scapat). Este incredibil cat de inumani sunt unii dintre noi.

 4. Nu prea imi plac cartile istorice decat daca vorbesc despre curajul oamenilor si despre puterea lor de supravietuire. Cred ca aceasta carte e in acelasi timp o lectie de viata si vreau neaparat sa o citesc.

 5. Am observat ca iti plac tare mult cartile istorice. Eu am citit mult in liceu, insa acum imi indrept atentie spre carti fie amuzante, fie fara prea multa incarcatura emotionala.

 6. Aluculesei Brindusa on

  nu am citit cartea insa prezentarea facuta de tine ma face sa imi doresc sa o lecturez cat de repede pot,multumim mult!

 7. îmi place cum ai expus subiectul și ai reușit să mă convingi că merită citită. Voi adăuga Sahara de Dean king pe șlista mea de cărți cu prioritate la citit.

 8. Si mie imi plac povestirile despre supravietuire, cred ca mi-ar placea si mie cartea asta, o caut cand vin in tara, acum citesc cartea lui Michelle Obama.

 9. Ma uimesti de fiecare data prin gasirea de astfel de carti speciale. Eu cutreier librariile, citesc recenzii peste recenzii si totusi mi-e greu sa ma descurc in marea de carti aparute pe piata.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
animal de companie
Ce înseamnă să ai grijă de un animal de companie?

Animalul de companie implică responsabilitate și atenție Un animal de companie nu ar trebui să ne lipsească. Fie că vorbim...

Close