Cum să alegi mașina potrivită pentru tine?

18

Alege cu grijă mașina potrivită nevoilor tale

Mașina potrivită nevoilor tale trebuie să îndeplinească câteva criterii importante. Alegerea trebuie făcută cu atenție. Mașina este a doua cea mai mare investiție din viața noastră. Alegem locuința visurilor noastre ținând cont de câteva criterii importante. Tot criteriile ne vor ajuta să alegem mașina ideală pentru noi.

Mașina personală ne ajută să ne deplasăm din punctul A în punctul B. Însă contează mult ca deplasarea să fie confortabilă și în siguranță. Investiția făcută să ne mulțumească pe deplin.

Cum să alegem mașina potrivită pentru noi?

 • bugetul disponibil

Atunci când dorim să cumpărăm o mașină, e bine să stabilim un buget. Dincolo de bugetul pentru mașină, e nevoie de bani pentru acte, taxe, înmatriculări, revizii. Analizați situația financiară a familiei și stabiliți suma pe care o puteți aloca pentru mașină.

Dacă sunteți fan mașini realizate în România, puteți achiziționa cu încredere un Logan. În funcție de buget, puteți opta pentru modelul mai nou și cu multe dotări. Dacă nu doriți să investiți prea mulți bani, puteți alege o variantă din generația anterioară. Soluții există pentru orice buget.

 • tipul de caroserie

E important să decidem de la început la ce vom folosi mașina. Dacă vorbim de o familie numeroasă, ea trebuie să fie spațioasă. Urmează să transportăm, des, multe lucruri voluminoase? Atunci o variantă potrivită ar fi Dacia Dokker. Spațioasă și practică, sigură și la un preț decent, poate fi o bună alegere.

 • utilizarea mașinii

Dacă locuiți în oraș și folosiți mașina mult pentru oraș, optați pentru un model mai mic, practic, ușor de condus și de parcat. În schimb, dacă locuiți înafara orașului, țineți cont de condițiile de drum pe timp de iarnă. Ar fi bine să optați pentru o mașină mai înaltă și dotată cu tracțiune 4×4.

 • dotările mașinii

Mașinile generației noastre sunt extrem de bine dotate. Dar acest lucru influențează extrem de mult, valoarea mașinii. Unele dotări sunt extrem de importante pentru confort și siguranță. Alte dotări sunt doar pentru confort vizual și estetic. Toate sunt importante, multe sunt și utile, dar dacă bugetul e restrâns, putem renunța la unele.

 • consum de combustibil

Iată un criteriu tare important când alegem o mașină. Consumul ne va indica cât de mulți bani vom avea nevoie, lunar, pentru combustibil. Dacă o vom folosi zi de zi, atunci e un criteriu de avut în vedere. Benzină sau motorină, motor mare sau mic, alegerea e a voastră.

Mașina potrivită – investiție pe termen lung

E important să conducem mașina care ne place. Astfel, șofatul va fi o adevărată plăcere. Merită să investim într-o mașină mai nouă, bine dotată. Ne face să ne simțim mai bine și călătoria cu mașina să fie plăcută, confortabilă.

Stabilește mașina pe care o dorești și nu ezita să o achiziționezi când găsești ceva potrivit ție și nevoilor tale. Șansele și ofertele bune nu trebuie ratate.

Tu ai găsit mașina potrivită pentru tine? Care sunt cele mai importante criterii pentru tine când alegi o mașină?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

 1. pot spune ca masina mea ma multumeste din majoritatea punctelor de vedere, cel putin la momentul de fata. e adevarat, ar fi fost mai buna una mai noua, cu motor mai mare si cu consum mai bun, dar momentan problema e punctul 1 – bugetul! 😀

 2. e bine ca bugetul e primul filtru. Asa mai reducem din diversitatea care ar face alegerea aproape imposibila daca nu ar exista o suma maxima de cheltuit. Pentru mine culoarea e ultima care conteaza in alegerea unei masini.

 3. Eu nu mai conduc de ceva vreme, uneori imi este dor de drumurile lungi, dar de cand cu pandemia nu am mai fost nicaieri. Poate la anul o sa schimbam si noi masina…

 4. Alegerea unei mașini potrivite nu este chiar “floare la ureche”. Recomandările și tips-urile tale sunt bine punctate și chiar ar trebui să fie pe lista oricărui cumpărător de mașină.

 5. Si as mai avea inca vreo cateva criterii, din fericire e un subiect care ma depaseste pentru ca nu am reusit niciodata sa-mi inving teama de a merge cu masina, de a o conduce eu, adica. asa ca… nu posed una bucata automobil si nici nu-mi doresc.

 6. Uf, si noi trebuie sa schimbam masina si bugetul ne cam da batai de cap. Cam aceleasi criterii le urmarim si noi si vrem sa cautam cat mai bine si eficient, pentru a alege varianta cea mai buna.

 7. Eu am vandut masina inainte de pandemie cu dorinta de a o schimba doar ca mi-as dori ceva la mana a doua si nu am gasit nimic tentant care sa ma convinga sa investesc.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Tot ceea ce strălucește
Tot ceea ce strălucește de Nicoleta Mariana Orlea recomandare lectură

Tot ceea ce strălucește - lectură de conștientizare Tot ceea ce strălucește de Nicoleta Mariana Orlea cuprinde 20 de povești....

Close