Să ai curajul să îți dorești mai mult de Anca Moraru recomandare carte

14

Să ai curajul să îți dorești mai mult de Anca Moraru

A venit momentul să citesc cartea, Să ai curajul să îți dorești mai mult de Anca Moraru. În câteva ore, o parcursesem toată. M-a pus pe gânduri. Mi-am pus multe întrebări. Răspunsurile vin cu timpul. O carte care te îndeamnă la analiză. Îți sugerează să ai curaj, să încerci.

Fiecare poveste o citim la momentul potrivit. Lectura s-a nimerit într-o după-masă rece de vară. Coperta colorată m-a incitat să o citesc. Titlul îmi spune că mă așteaptă o poveste plină de învățături. Deschidem ochii și citim. Să ne deschidem și sufletul pentru a înțelege și a acționa corect, atunci când trebuie.

Să ai curajul să îți dorești mai mult de Anca Moraru –

frica de a înfrunta problemele care ne apar în viață

Celeste este o scriitoare renumită, însă ajunsă la 37 de ani, își analizează viața. Cariera ei de succes îi aduce satisfacții. Viața amoroasă i-a dat câteva bătăi de cap. Poate pentru că nu a avut curaj să decidă ce e corect. Nu a făcut alegerile bune în viață. Și pentru că a fugit de fiecare dată când a apărut o necunoscută.

5 ani a fost amanta unui bărbat căsătorit. Ani în care a petrecut sărbătorile, singură. Speranța că el o va vedea cu alți ochi, o însoțea zi de zi. Și-ar fi dorit ca el să îi ducă dorul mai mult. Visa ca el să-și dorească mai mult. Pe ea, zi de zi, minut de minut, alături de el. Soția rămâne gravidă, Celeste înțelege că el nu o va mai părăsi. Nu își va abandona copilul. O criză de isterie este urmată de fuga ei într-un sat mic, departe de cunoscuți.

Timp pentru ea

Rupe legătura cu toți cei apropiați. Nu are interacțiuni în mediul online. Vrea să-și facă puțină ordine în minte. Nimeni nu trebuie să știe unde e. În viața ei, apare alt bărbat. Pare perfect, tot ce are nevoie. Iar când decide să-și deschidă telefonul, o mulțime de mesaje o invadează. Unul foarte important de la fostul iubit. În adâncul inimii, știe că încă îl mai iubește. Sau e doar îngrijorare? Fuge într-un suflet la el, mințind bărbatul cu care are deja o relație.

Fuga nu rezolvă problemele

Cel mai mare defect al lui Celeste este că nu poate pune capăt unei relații definitiv. Este dispusă să ierte, să fie mai mult decât înțelegătoare. Dar își face singură rău. Uneori e bine să fim egoiști. Atunci când e vorba de binele personal. Însă durează să înțelegem ce e bine pentru noi. E nevoie de mult curaj să faci față problemelor care intervin în viață.

E nevoie de multe dezamăgiri pentru ca Celeste să facă alegerea bună. Destinul are rezervat ceva bun pentru fiecare dintre noi. Însă ține doar de noi cum ne alegem să ajungem acolo. Cu răbdare și înțelepciune, sau pe calea mai grea.

Descoperă drumul dificil pe care alege Celeste să-l urmeze. Învață din greșelile ei. Nu uita că frica de singurătate nu te ajută să faci alegeri bune în viață. Fuga nu rezolvă niciodată problemele. E nevoie de înțelepciune pentru a le rezolva. Decizia bună e clară în ochii noștri, trebuie doar curaj pentru a o recunoaște.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

14 Comments

  1. Din start titlul te pune pe ganduri, deci cu siguranta parcurgerea intregii carti te lasa cu anumite intrebari, asa cum ai zis si tu. Pare o lectura usoara, perfecta pentru relaxare:)

  2. Am citit-o si eu, este o lectura foarte usoara, mi-au trebuit cam 2 ore sa o termin. Intr-adevar protagonista s-a cam complicat singura viata. A fost un adevarat du-te , vino, cu barbatii din viata ei.

  3. Am cartea asta cumparata recent, dar nu e la mine, mi-a luat-o o prietena la citit impreuna cu cateva alte titluri. Abia astept sa mi le inapoieze!

  4. Cristina Dragomir on

    E tare greu sa iei o decizie in viata fiind sigur 100% ca aceea este cea buna, cea corecta. Mereu te vei intreba cum ar fi fost daca. Dar asta e viata. Nu putem trai mai multe versiuni ale ei, ci una singura. Toti trecem prin greu ca sa invatam sa cautam binele si sa il apreciem.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close